Vahan villi otsikko, mutta olen miettinyt, etta onkohan tuo orjatyovoiman kaytto kovinkin yleista diplomaattipiireissa? Iltasanomissa oli taas aiheeseen liittyva juttu; Poliisi tutkii: Diplomaatit orjuuttivat kahta naista Suomessa
09.04.2008 07:30

Kahden diplomaattisen edustuston työntekijän epäillään pitäneen kodeissaan työvoimaa orjuutta muistuttavissa olosuhteissa Suomessa.

Sanomalehti Keskisuomalaisen tietojen mukaan Suomessa asuneet ulkomaalaiset diplomaatit ovat rajoittaneet työntekijöidensä liikkumista ja teettäneet näillä hyvin pitkää päivää.

Lehden mukaan uhreiksi joutuneet kaksi naista pääsivät itse pakenemaan työnantajiensa luota.

Keskisuomalaisen haastattelema ulkoministeriön lakimies Sinikka Malmberg kertoo, että toinen tapauksista on poliisitutkinnassa ja siitä epäilty henkilö puolisoineen on poistunut maasta.

Toinen uhreista on Suomessa ihmiskaupan uhrien suojajärjestelmän piirissä.

Vastaavanlaisia ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttötapauksia on tullut Suomessa aiemmin ilmi lähinnä etnisissä ravintoloissa.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa on tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa kehitysmaista tulleiden edustustojen henkilökunta on tuonut lähtömaastaan erilaisia apulaisia.

STTTasta paasee edelliseen aihetta sivuavaan kirjoitukseeni, josta edelleen linkit aiempiin.. S sai siis aivan laittomasti potkut orjaduunistaan, mutta hanetpa pyydettiinkin melko pian takaisin, ja nyt hanella on jonkin verran inhimillisemmat tyoajat, joskin liian pitkia paivia han joutuu tekemaan edelleen, mutta kunhan hanen tyolupansa uusitaan, toivottavasti hanelle loytyy joku parempi duunipaikka. Ja varmasti joku toinen maahanmuuttaja joutuu puolestaan kys. orjahommaan..