DSCN5026-normal.jpg

Kävin maanantaiaamuna ystäväni R:n kanssa saattamassa hänen tyttärensä (pikku-R) kouluun, ja tänään hain ekaa kertaa pikku-R:n koulusta. Kävelimme meille tekemään läksyt, askartelemaan ja katsomaan lastenohjelmia, kunnes R:n kurssipäivä päättyi, ja hän pääsi hakemaan pikku-R:n kotiin. (Olin myös naputellut R:n esseen muistitikulle, kun R kirjoittaa niin hitaasti koneella - hän pyysi myös korjaamaan virheet, ja päädyin kirjoittamaan sen esseen aikalailla uusiksi.. Vaikka R puhuu ihan OK englantia, esseetyylinen kirjoitus tuottaa hänelle ongelmia, ja vaikka hän oli lukenut lähdemateriaalinsa ja koonnut tekstin ihan itse, lause- ja kappalerakenne oli aika kuusessa.)

D:lla sattui olemaan lekuriaika samoihin aikoihin, kun olin menossa koululle hakemaan pikku-R:a, ja kun hän ei osaa kävellä lyhyitäkään matkoja, lainasi autoani, ja sain itse omalla autollani kyydin klinikalle asti, mistä jatkoin matkaa kävellen. Kun koulun päättymiseen oli vielä n. 20 minuuttia, menin loiteroimaan askartelukauppaan, mistä ostin pari tarpeellista kynää.

Pikku-R on aina ollut kovin voimakastahtoinen tyttö, mutta olin positiivisesti yllättynyt miten hyvin hän käyttäytyi sekä liikenteessä että meillä. Hän ei myöskään ujostellut ollenkaan, vaikka tilanne oli uusi meille molemmille. Juttelimme matkan varrella, ja perillä hän halusi aluksi syödä mukanaan olleen välipalan. (Olin kysynyt R:lta, varaisinko pikku-R:lle välipalaa, mutta hän sanoi pakkaavansa toiset eväät sitä varten - Irlannissahan oppilailla on koulussa omat eväät mukana.)

DSCN5027-normal.jpg

Ensimmäinen läksytehtävä oli kirjoittaa annetut sanat uudelleen, eikä tuossa ollut mitään ongelmia.

DSCN5028-normal.jpg

Lisäksi oli sivu sanatehtäviä. Sivun ylälaidassa oli sanalista, ja listan sanoista puuttui kirjaimia, jotka oli lisättävä itse oikeille paikoilleen, oli valittava oikea kirjoitusasu annetuista sanapareista, yhdistettävä sanojen alut ja loput, sekä kirjoitettava kuvan alle kuvaa tarkoittava sana.

Tämäkin meni melkein kokonaan ilman apua, ja se apukin oli vain sellaista, että kehotin tekemään seuraavan kohdan ensin, kun pikku-R jäi jumiin johonkin kohtaan, ja se olikin tarpeeksi apua.

Hän on aika tarkka värittäessään kuvia. Ks. esim. kuvan polkupyörää.

DSCN5032-normal.jpg

R:n piti laittaa pikku-R:n kassiin jotain askartelutarvikkeita, mutta hän oli joko unohtanut tai ei ollut ehtinyt, eli meillä ei sitten ollut läksyjen jälkeen oikein mitään tekemistä, kun kaikki omat askartelutarvikkeeni ovat ullakolla, enkä voinut jättää pikku-R:a alakertaan ja mennä itse haalimaan materiaaleja ullakolta.

Muistin kuitenkin, että yhdessä alakerrassa olevassa kassissani oli silmätarrarulla, ja ajattelin että voisimme tehdä hassuja sanomalehti-ihmisiä.. Tongin Maarian tuomaa sanomalehtipinoa (jonka "tilasin", kun meiltä oli sanomalehdet loppu, ja Thatsit tarvitsee niitä vessavatiinsa), ja ilokseni, siellä oli aikakauslehtiäkin =D Niinpä sitten liimailimme lehtien ihmisille hassuja silmiä, piirtelimme viiksiä, yms..

DSCN5029-normal.jpg    DSCN5030-normal.jpg

Aikanaan H:n kanssa piirsimme paljon tuollaisia pää-yläkroppa-alakroppa-piirroksia, missä kokonainen kuva taitetaan esille vasta lopuksi. Pikku-R ei ihan tajunnut ideaa tuon ekan kuvan kohdalla (piirtäen jalatkin, kun piti olla vain yläkroppa), mutta toinen kuva sujui jo paremmin.

Huomasin, että pissa ja kakka ovat nyt hauskoja asioita, kun ne oli laitettava mukaan molempiin kuviin.. Se tuli kyllä niin takavasemmalta, että repesin =D Pitää kuitenkin hiukan hienovaraisesti ohjata pois kakkapiirroksista, jos meinaavat jatkua. En usko, että pikku-R:n vanhemmat olisivat kovinkaan innostuneita aiheesta :o

DSCN5031-normal.jpg

Piirsimme myös kumpikin oman talon, ja pikku-R koristeli piirrostaan tarroillakin. Hän pyysi saada piirroksensa mukaan, ja totta kai saikin.

Kaiken tarroilla pelleilyn ja piirtelyn jälkeen, meillä oli vielä tunti aikaa ennen R:n tuloa, ja mietin kuumeisesti mitä ihmettä keksisimme - kunnes muistin telkkarin olemassaolon! =D

Olin jo viime viikolla luvannut, että pikku-R voisi katsoa meilläkin telkkaria, kunhan läksyt on tehty, mutta hän ei itse edes luonut kaipaavia katseita telkkaria kohti, että unohdin aluksi koko asian. Onneksi kuitenkin tuli mieleen siinä vaiheessa!

Etsin Nickelodeonin, jota H yleensä katsoi (ja katsoo kai edelleen, pikkuveljensä kanssa), mutta pikku-R ilmoitti katsovansa yleensä CBBC:ta, eli BBC:n lastenkanavaa. Laitoin siis CBBC:n päälle, ja ihmettelin miten surkeatasoista ohjelmaa BBC esittää lapsikatsojilleen... (Jopa D sattui ohimennen paikalle, ja totesi ransumaisen juontajakoiran olevan jopa surkeampi kuin Dustin - siis se kalkkuna, joka edusti kerran Irlantia Euroviisuissakin..) Mutta kohdeyleisö näytti tykkäävän, että se kai oli tärkeintä. Ja oli siellä joitakin ihan kiinnostavia juttuja.

R saapui viiden jälkeen, ja sovimme alustavasti ensi viikon päivistä. En valitettavasti voinut lupautua maanantaiksi, kun taidan itse olla sinä päivänä reissussa (josta ei nyt tässä vaiheessa enempiä), mutta ainakin keskiviikkona haen taas pikku-R:n koulusta. Pitää siihen mennessä tuoda jotain askartelumateriaaleja alakertaan..