In Courtown, Co. Wexford In Courtown, Co. Wexford

Tama on nyt taas tallainen pikablogitus, eilisesta reissusta. Olen netittanyt kuviakin vasta Courtowniin asti (ohessa muutama), mutta ettei nyt paase paikkoja unohtumaan (ainakaan kovin monia), niin listaan tanne mita muistan..

In Courtown, Co. Wexford

Oli siis tavattoman upea ilma, ja tarkoitus oli ajaa ihan ensiksi Gorey'in, mutta mentiinkin Courtowniin, joka on siis Gorey'sta muutaman kilometrin paassa oleva pieni rantakohde. Kavaistiin siina hiekkarannalla kaantymassa (ekat kuvat), ja mentiin sitten kiertamaan pienta satamaa, missa pidettiin jaatelotaukokin (ylla kuva..). Ajattelin poiketa siina sataman sivussa olleeseen yleiseen vessaan, mutta sinne ehdittyani, tein tayskaannoksen. En ole varmaan ikina missaan nahnyt yhta saastaista vessaa! :O Onneksi ei ollut sinansa mikaan kiire, vaan lahinna olisi ollut sellainen "varmuuden vuoksi" visiitti, joten jatkettiin sitten matkaa.

In Courtown, Co. Wexford

Ajettiin Gorey'in, missa oli tarkoitus kayda jossain kahvilla, mutta siella ei ollut missaan katevia parkkipaikkoja. Jatkettiin siis muualle.. Ajettiin reittia Courtown, Riverchapel, Donaghmore, Ballygarrett, Kilmuckridge, ja viimeksi mainitun lapi Morriscastlen rannalle. (Jos M tai H lukee tata, arvatkaa mika em. paikoista aiheutti privaattihymya..)
Siella parkkis oli jo aika taynna (=Bank Holiday -viikonloppu ja fantastinen ilma), mutta loydettiin paikka, ja ajattelin poiketa ennen rannalle menoa siina parkkiksen yleisessa vessassa, joka on yleensa ollut ihan siisti, vaikka sinne kannattaa varata omat paperit mukaan. MUTTA.. Kaikki kolme vessaa (=naisten, miesten, ja unisex-invavessa) olivat visusti LUKOSSA!!! :O Siis suosittu hiekkaranta, Bank Holiday -viikonlopun perjantai, hirveasti populaa, ja vessat LUKOSSA!!! :O
Siina vaiheessa, "varmuuden vuoksi" statuskin oli jo muuttunut sellaiseksi, etta sille vessalle olisi ihan oikeasti ollut kayttoa. Siina lahistolla ei ole mitaan kunnon puskiakaan, ja se on muutenkin niin vilkas paikka, ettei siina viitsisi minnekaan puskapissalle poiketa, eika tietty varsinkaan valkoisissa kuteissa.. Ei siis auttanut muu kuin ajaa takaisin Kilmuckridgeen, mista ajateltiin sitten napata saman tien juotavaa mukaan. MUTTA..
Ensimmainen kokeilemamme pub oli kiinni (kello oli n. 15), kuin myos seuraava.. Mentiin sitten Londikseen (kauppa) hakemaan juotavaa, ja toivoin etta siella olisi ollut vessa (joissakin Londiksissa nimittain on), mutta ei.. Kysyin sitten yhdelta myyjalta, joka ohjeisti etta ne pubit aukeaisivat neljalta (joo, ei kiitos..). Kysyin eiko siella ole mitaan kahvilaa, ja myyja muisti, etta onpa tosiaan, "tuota tieta vahan ylos, missa on Centra".. OK, D jai maksamaan juomia, ja ma sitten lahdin kavelemaan sinne Centralle.. Tulikin sitten paivan liikuntasessio =D Siis ei sinne nyt NIIN pitka matka ollut, mutta kunnon kavelylenkki kuitenkin, eika siella edes ollut mitaan kahvilaa, vaan pub, joka sentaan oli AUKI, ja heilla oli jopa ihan siisti vessa - jee!
Palasin sitten Londiksen parkkikselle, ja ajettiin takaisin Morriscastlen rannalle. Silla aikaa koko parkkis oli kuitenkin tayttynyt, ja.. vessat olivat nyt auki! *hakkaapaataseinaan*.. Menetettiin siis parkkipaikka ja jouduttiin ajamaan muutama kilometri ihan turhaan, huoh.. No, pysakoitiin tien varteen, ja mentiin rannalle. Ma kavin vesirajassa huljuttelemassa jalkoja aalloissa ja rapsimassa kuvia. D meni johonkin istumaan ja ruskettumaan. Ei oltu siella kovin pitkaan, kun se aurinko oli vahan liikaa..
Sitten ajettiin viela etelammaksi, Blackwateriin ja muistaakseni Curracloeen ja Coolraineyyn asti.. Joo, koska siella on Raven Wood Nature Reserve, minne paadyttiin ihan vahingossa, ja kaveltiin siellakin hiekkarannalle. Meilla oli nimittain tarkoituksena loytaa Cahore, missa oltiin kayty kerran aiemmin, mutta ei ollut karttoja mukana, eika muistettu tarkemmin missa pain se sijaitsi - muistettiin virheellisesti sen sijainti etelammaksi.. Joka tapauksessa, tuo Raven Wood oli ihan kaunis paikka sinansa.
Sitten palattiin samaa reittia takaisin, poiketen mahd. Cahoreen johtaville rantateille, paatyen aina uusiin paikkoihin, kunnes lopulta kavin yhdella rannalla tarkistamassa kartan, ja kavi ilmi etta Cahore olikin Ballygarrett'ista rannalle pain, eli aika eri suunnalla kuin mista oltiin haettu.. :o
Lopulta kavi ilmi, ettei se ollut kartankaan kanssa ihan simppelia (olin ottanut kartasta kuvan, joten pystyin tarkistamaan sita kamerasta matkan varrella), mutta viimein loydettiin perille ihan vahingossa! Kaveltiin kivilaiturille ja ihailtiin jonkun rapusaalista (vapauttivat ravut sitten saman tien takaisin..). Sitten ajettiin sinne maen paalla olevan pubin parkkikselle, ja juotiin kahvit pubin 'terassilla'. Siella oli muuten todella kehumisen arvoinen vessa! Kaunis, puhdas, raikas.. Muutenkin upealla paikalla, kys. pub - tosi hienot nakoalat!
Siina vaiheessa oli jo nalka, joten mentiin viela uudelleen Courtown'iin, mista ostettiin hampparit ja chipsit, seka 'onion rings'. Take away -puljun nimi oli The Dinky, enka todellakaan voi suositella sita kenellekaan! :x Hamppareiden pihvi oli tod.nak. kypsennetty mikroaaltouunissa - ei sita ainakaan ollut paistettu! Yok.. Lisaksi, sipulirenkaiden sisalla ei ollut sipulia. Oikeesti.. Ihan kuin olisivat olleet kokonaan (huonoa) uppopaistotaikinaa, johon oli ripoteltu sekaan vaan jotain mietoa sipulijauhetta, tms. Siis huonoimmat sipulirenkaat IKINA! Tuli ne silti syotya, kun oli nalka. Chipsit sentaan olivat ihan OK, ja siella sai itse annostella niihin suolan ja etikan, joten sikali tuli ihan sopivasti maustettua.. (Macari's taalla Bray'ssa tekee ehka parhaat sipulirenkaat mita olen ikina syonyt..)
Lopulta sitten takaisin Bray'hin, ja muistin jopa poiketa viela Tescossa hakemassa lisaa bitter lemonia, mihin olen kevyesti addiktoitunut..