Evening course - Irish

Ylla kuva aiemmin mainitsemastani artikkelista, jonka kavimme lapi toisella tunnilla. Kuvassa on viela tunnilla pikaisesti tekemani lyijykynamerkinnat, jotka olen sittemmin kirjoittanut puhtaaksi pigmenttitussilla, alleviivauksineen yms..

English - Irish - English dictionary

Loysin myos vanhan sanakirjani, joka oli ollut ties missa viimeiset n vuotta.. Mulla on lisaksi uudempi ja isompi, n. 900-sivuinen Englanti-Iiri-sanakirja, muttei valitettavasti samaa toisinpain. (Pitaakin jossain vaiheessa hankkia sellainen..)

Evening course - Irish Evening course - Irish

Evening course - Irish

Ylla muutama rapsy iirinluokastamme. Rapsin ne ennen kolmatta tuntia, keskiviikkoiltana.

Kolmas ilta oli todellinen ranteentappaja :o Kirjoitin muistiinpanoja kyna savuten, enka edes ehtinyt kuunnella kaikkien selityksia (joten niilta osin taytyy tehda itse nettitoita, Google Translate'n yms. avulla.. ts. en todellakaan luota automaattikaannoksiin, varsinkaan vaikeampien kielten - kuten iiri / suomi - osalta, mutta niiden avulla voi pikatarkistaa asioita, ja googlettaa sitten vaikka tietylla lauseella, josko jostain virallisemmasta yhteydesta loytyisi lauseita samalla rakenteella, jne..), enka siina kirjoittaessa todellakaan ehtinyt ajatella mitaan niista uusista asioista, vaan tahtaimessa oli vain saada kaikki materiaali kirjoitettua ylos, etta voin sitten tutkia sita kotona rauhassa ja vihdoinkin ajatella asiaa, ja ehka oppiakin jotain =P

Huomaan myos, etta muille kurssilaisille (jotka ovat siis kaikki irlantilaisia, ja heilla on taustallaan iirin opiskelua koulussa) alkaa tassa vaiheessa palautua mieleen jo unohdettuja asioita, mita ovat joskus ammoin oppineet, joten mun osaltani se ei ole kovin rohkaisevaa! En kuitenkaan anna asian hairita, vaan yritan sitten harjoitella kotona entista enemman.. Nyt onkin hyvaa aikaa kerrata asioita, kun ensi viikolla ei ole tunteja. Mulla on edelleen kesken viimeisten muistiinpanojen puhtaaksikirjoitus, mutta sen jalkeen ajattelin yrittaa kirjoittaa jotain pienia tarinanpoikasia tahan mennessa opittujen asioiden perusteella.

Oli myos hieno juttu, etta opettaja kyseli keskiviikkona, olisiko meilla toiveita jostain tietyista aiheista mita voisimme kasitella tulevilla tunneilla. Toivoin jotain modernimpaa sanastoa, mita ei loydy sanakirjoista, eli esim. tietokoneisiin ja internetiin liittyvia asioita. Onneksi opettaja on nuori, joten han innostui heti aiheesta, ja mainitsi mm. Facebookin yms., mita joku vanhemman polven iirinopettaja ei valttamatta olisi edes tiennyt..

Huomasin kurssilla senkin, etten edelleenkaan innostu ryhmatoista.. Meilla oli monistetehtava, missa piti ensin kirjoittaa esittely itsestaan, perheestaan, asuintilanteestaan, jne.. Sitten piti kierrella luokassa kyselemassa neljalta eri ihmiselta samat asiat. Vastasin kylla itse kaikkien kysymyksiin aiheesta, mutten kysellyt niita keneltakaan. Ma en vaan yleensa kysele ihmisilta mitaan, joten en sitten tee sita jonkun monistetehtavankaan takia.

 

Mielenkiintoinen seikka verrattuna business-kurssiin; iirinkurssilta ei ole jaanyt pois kukaan muu kuin se kanadalaisnainen, joka kavi vain ensimmaisella tunnilla.