0015.jpgUusi Logitech QuickCam Fusion -leluni tuli tänään, ja kävin heti alkuun imuroimassa kaikki lisäavatarit ja 'accessories', joiden kanssa tulee varmaan hirnuttua useasti.. Ilmoitin mm. äsken Stello Blogin puolella vaihtaneeni hiustyyliä..
Tosin en ole vielä keksinyt, miten kameran saisi käyttäytymään normaalisti VisionGS PE:n kanssa, jota käytän webcam-sivulleni (mm. tuohon oikean reunan webcam-kuvaan). Tämä uusi kamera nimittäin zoomaa em. ohjelmassa automaattisesti lähemmäs, ja tuloksena on suhteellisen huonolaatuinen kuva, kun kamera kykenisi huomattavasti parempaan, siis ilman zoomausta. Kameran omassa softassa taas ei näy olevan mahdollisuutta uploadata (suomeksi?) kuvaa tietylle webcam-sivulle, ja muutenkin tykkään tuosta VisionGS PE:sta, kun siinä voi aika vapaasti säätää logoja (tai muita kelluvia, osin transparent kuvia) ja tekstiä.
Näin ensituntumalta pidän accessories-toiminnoista enemmän kuin avatareista. Accessories ovat siis kelluvia kuvia, jotka hakeutuvat oikeaan kohtaan kasvoja/päätä, ja seuraavat sitten liikkeitä. Toteutus on todella hyvä! (Ks. esim. tämän kirjoituksen kuvaa..) Avatarit puolestaan korvaavat koko kuvan animaatiolla, joka sitten teoriassa seuraa ilmeitäsi ja ilmehtii sen mukaan. Havaitsin kuitenkin, että avatareissa on eroja, ja jotkut tosiaan seuraavat ihan onnistuneesti ilmeitä, mutta jotkut (esim. Barbie) ovat aika ankeita, vaikka kalibrointi olisikin tehty ihan nappiin. Mutta kaiken kaikkiaan, hauska lelu!