Kävin pari päivää sitten Unelmakämppä-saitilla katsomassa suomalaisen sisustuskisaohjelman tuotoksia. Niistä yksikään ei ollut minun makuuni, vaikkakin jokaisella oli jotain kivoja juttuja. Jos olisi pakko valita suosikki, se olisi Hennan ja Timpan kämppä, joskin nettikuvien perusteella yleisilme oli liian tumma tilaan nähden, ja mukana oli jotain aivan kauheita juttuja, kuten se törkeän värinen tekotiilikaari oviaukon yllä. (Se oli kuulemma vielä MUOVIA???) Mutta kokonaisuutena se miellytti kuitenkin eniten.
Saitilla oli myös vieraiden lisäämiä kämppäkuvia, joita muut saitilla vierailevat saivat arvostella. Viskasin ihan uteliaisuuttani kuvat meidän kylppäristä mallia ennen ja jälkeen viime marraskuisen täysremontin. Kylppärimmehän oli sellainen oksettava yhdistelmä avocadonvihreää (kalusteet), sekoitusvihreää kukin ja ruuduin (tapetit) ja inhottavan kellertävää (ajan kellastama ja kihartama linolattiakammotus, sekä muinoin valkoiset ovi ja ikkunanpielet), josta rempattiin rauhallinen ja puhdas yhdistelmä valkoista (kalusteet, ovi & ikkunanpielet), vaaleanharmaata (seinäkaakelit), tummanharmaata (lattialaatat), kirkasta lasia ja kromia (suihkukaappi).
Hihittelin epäuskoisena itseni tärviölle, kun luin ihmisten kommentteja kylppärikuviini. Kommentoineista ainakin puolet tuntui pitävän enemmän "persoonallisemmasta" avocadoversiosta!!! Voi Hyvä Luoja... Muistan kyllä Suomessakin olleen joskus 70-luvulla jotain aivan järkyttävän värisiä kylppärikalusteita, mutta siellä ei onneksi koskaan ollut samanlaista avocado- tai minttukautta kuin Irlannissa ja Englannissa aikanaan. Täällä siis edelleen riittää noita avocadon- ja mintunvihreitä kylppäreitä, joista taatusti jokainen tahtoo nykyisin eroon - enkä ollenkaan ihmettele, miksi! Vähemmistönä on ollut myös esim. vaaleanpunaiset kalusteet.. *inhonväristyksiä* Mutta oli sitten miten "persoonallinen" tahansa, en voi edes kuvitella miten joku voi muka ihan oikeasti pitää avocadonvihreästä kylpyhuoneesta?!? Meillä on ollut uusi, neutraalisävyinen kylppäri nyt jo useita kuukausia, mutta edelleen ilahdun joka kerta sinne mennessäni, kun vastassa on jotain Puhdasta, Siistiä ja Kaunista. (Tai no, puhtaudesta sen verran, että anopin jäljiltä joutuu siivoamaan kylppäriä useampaankin kertaan päivässä, mutta silti..)
Muistan, kun menimme valitsemaan kaakeleita ennen remonttia.. Olimme onneksi molemmat samaa mieltä, ettei kylppäriimme tulisi mitään, mikä edes vivahtaisi jotenkin ruskeaan. Ei siis edes beigeä, tms.. Niistä sävyistä olisi tosin ollut paljon kauniitakin kaakeleita, mutta jotenkin oli sellainen tunne, että kun vihdoin pääsemme eroon likaisen keltaisesta ja vihreästä, emme tosiaan haluaisi tilalle jotain ruskeaa, johon saattaisi kyllästyä tosi nopeasti, ja joka voisi edelleen tuntua jotenkin "likaiselta", em. kammovärien jälkeen. Ihan valkoistakaan ei haluttu, kun se tuntuisi kliiniseltä, mutta kylppärin pienen koon takia halusimme kuitenkin jotain isokokoisia kaakeleita ja laattoja, ja suht. vaaleissa väreissä. Harmaa oli sopivan neutraali valinta, koska sitä voi sävyttää helposti joko neutraaliksi tai rohkeaksi, esim. pyyhkeiden ja muun sälän avulla.