DSCN9771.jpg

Rimpaisin aamulla autokorjaamolle, ja sovin alustavasti vieväni Esmeraldan sinne lauantaina, niin katsotaan jos keksivät mikä saattaisi aiheuttaa sen varoitusvalon, jos autossa ei kuitenkaan ole varsinaista vikaa.. (Myöhemmin, kun olin lähdössä duunista, huomasin kuskin puoleisen eturenkaan menneen hiukan kasaan - ei ollut vielä aamulla, kun tarkistan aina renkaat.. Laitoin ilmaa renkaaseen - kiitos uk:n hankkiman kompressorin, joka on aina mukana - ja kyllä se piti ilmat kotiin asti, mutta pitänee tarkistuttaa se rengaskin. Siitä on jo kerran korjattu slow puncture.)

DSCN9770.jpg    mobi08.jpg

Kissat seurasivat rakkaasta pahvilaatikostaan aamutoimiani..

DSCN9772.jpg

Joku duuniteamin nyypistä oli valittanut tuoreelle "kaksi päivää viikossa" -pomollemme (joka ei vielä tunne meidän tekemäämme duunia ollenkaan, kun ei ole itse tehnyt), että me vakioiltavuorolaiset saamme helpompia duuneja, ja sen takia paljon paremmat tilastotulokset, jne., läpäläpä, nillitysnillitys..

Keskustelin aiheesta kys. pomon kanssa - hän vaikuttaa muuten todella tehokkaalta hepulta - ja selvitin hänelle, miksi aamu- ja iltavuorolaisilla tosiaan on paljolti eri hommat, ja miksi osa hommista vie enemmän aikaa, niin ettei meitä oikeastaan voi verrata toisiimme pelkkien numeroiden perusteella (nimim. tilastojen ykkönen..) Hän oli oikeasti kiinnostunut, ja kun mulla oli myöhemmin illalla hetki aikaa, niin selvitin asiaa hänelle vielä selkeämmin emailitse.

Juteltiin sitten illemmalla ahkeran sotkijan ja pöytänaapurini kanssa, jotka olivat kymppivuorossa. He ovat molemmat myös aina tilastojen kärkipäässä, ja tekevät siis ahkerasti duunia.

Todettiin, että suurin osa teamista voisi kokeilla ahkeraa työntekoa, sen sijaan että nillittäisi tilastoinnin epäreiluutta ylemmälle taholle. Siellä on pari heppua, jotka tekevät ihan asiallisesti duunia, mutta ne loput ottavat ylimääräisiä taukoja, käyvät pelihuoneessa, kun ovat työpisteillään, niin juoruavat keskenään tai ottavat muuten vaan rennosti, jne..

Kun kokoan joka toinen viikko teamin tilastot ja laitan ne eteenpäin, niin näen kuinka paljon kukin on tehnyt mitäkin hommaa, ja tiedän että ihan normaalitahtiin naputtelemalla voisi helposti tehdä tuplamäärän duunia, kuin mitä he tekevät. (Mainitsin sille pomollekin emailissani, mikä on aiemmin ollut teamin epävirallinen päivätavoite - nykyisin alle puolet teamista yltää kys. tulokseen, ja vain kolme tekee sen tuplaten. Se oli tavallaan vastineeni anonyymille nyypälle, joka nillitti siitä, että me iltavuorolaiset teemme parempia tuloksia! Nyt kun pomo tietää millaisia tuloksia voisi odottaa, niin ehkä anonyymi nyyppäkin joutuu oikeasti tekemään työaikana duunia.. Heh..)

Ihmetyttää myös tuo nuorten nyyppien ajatusmalli, että valitetaan jos kokeneemmat näyttävät tilastoissa paremmilta. Kun itse siirryin nykyiseen teamiin, naputtelin monta kuukautta, ennenkuin edes sain ollenkaan tiettyjä hommia tehtäväkseni - ja vasta sitten ymmärsin miksi jotkut kauemmin teamissa olleet näyttivät niin hyviltä tilastoissa. Kys. homma kun oli paljon nopeampaa kuin ne muut jutut, joita olin siihen asti tehnyt. Ei kuitenkaan käynyt edes mielessä valittaa pomolle sen olevan jotenkin epäreilua! :O Hommia nyt vaan on erilaisia, ja jonkun on tehtävä ne kaikki, eikä kaikkea voi jakaa vain sen perusteella, miten kauan sen tekemiseen menee aikaa.

Nykynyypille on annettu alusta asti osittain niitä pikaisempia hommia, joita tosin eivät aina ehdi tekemään - jos me iltavuorolaiset sitten satumme muilta hommiltamme ehtimään, niin saatamme tehdä aamuvuorolaisilta tekemättä jääneitä (nopeampia) juttuja, ja se nyt on sitten niin epäreilua aamuvuorolaisia kohtaan, kuulemma =D

(Ei sinänsä ikäyleistys, kun pari niistä tilastojen kärkipään ihmisistä on ehkä teamin nuorinta sakkia.)

DSCN9774.jpg    DSCN9775.jpg

Kotona tein kuivahtaneesta patongin pätkästä uunivoikkoja, ettei tarvinut heittää leipää roskiin.

Katsoin dokumentin ABBAn Agnethasta (jonka olin nähnyt ennenkin, mutta en ikinä kyllästy ABBAan), ja nyt voisin mennä nukkumaan - tai lukemaan.