Jos tiistaina oli paiva pelkkaa (turhaa) odottelua, niin eilen riitti sitten toita sitakin enemman.. Ei talla kertaa asukuvaa, kun asu oli ihan sama kuin tiistaina. Tuossa kuvarivilla muutama aamuinen rapsy. Ekassa kuvassa tila, missa extrat kirjautuvat sisaan ja ulos - poydalla riveissa palkkakuitteja, joihin on valmiiksi kirjoitettu jokaisen kys. paivana kaytettavan extran nimi (siis yksi nimi per paperi). Aamulla jokaisen paperiin merkitaan saapumisaika (ts. se aika, milloin on kutsuttu paikalle), paivan mittaan jokainen tayttaa kuittiin muut vaadittavat tiedot (nimi, osoite, syntymaaika, kansalaisuus, PPS-numero, puhelinnumerot, allekirjoitus), ja paivan lopuksi tuossa samassa tilassa paperiin merkitaan toiden paattymisaika, ja paljonko paivasta on tulossa palkkaa ja mahd. muita korvauksia - itse maksu tulee sitten myohemmin kotiin shekkina.
Toisessa kuvassa nakyy em. palkkakuitti, joka on samalla myos sopimus, eli pieni teksti on standardirimpsu, minka allekirjoittamalla kukin extra antaa tuotantoyhtiolle oikeudet kayttaa kuvattua materiaalia, jne. (Ettei kukaan voi sitten myohemmin nillittaa aiheesta..) Viimeinen kuva on otettu sisaankirjautumistilan ikkunasta, jota vastapaata on extrojen 'hair & makeup'. Extrojen pitaa melkein aina saapua toihin taysin ilman meikkia, ellei sitten kyseessa ole joku modernimpi juttu, missa extrat kulkevat vaikka kadulla ihan omassa (tai ennalta sovitussa) lookissaan, tms.
Eilen kuvattiin taas ulkona, siina samassa linnakulississa kuin viimeksi ulkokuvauksissa (Pendragon Castle). Ekassa kohtauksessa nuori King Arthur tulee Merlinin (laah, Joseph Fiennes..) kanssa em. linnaan tapaamaan Morganaa, ja he tervehtivat toisiaan. Saatan nakya sitten aikanaan tuossa kohtauksessa, koska olin vain n. 2-3 metrin paassa tapahtumien keskipisteesta. Meidan piti kaantya katsomaan saapuvia vieraita, ja lahinna tietty Arthuria ja Morganaa, kun he tervehtivat toisiaan, mutta siina vaiheessa mun ja heidan valissa oli osa lavastetta, mika ei mua kovasti haitannut, koska sain sen sijaan lepuuttaa silmiani Merlinissa (ooohh..)
Tehtiin myos jatkoa edelliselle, eli Morgana johdatti vieraansa linnan pihalta sisatiloihin, ja me palasimme taas omiin askareisiimme..
Sitten kuvattiin joku muu kohtaus, missa ainakin Merlin oli mukana, mutta parin ihanan vuohen takia en oikein voinut keskittya itse kohtauksen tapahtumiin (enka kuolata Merliniakaan..), etta en ollenkaan muista mita siina kohtauksessa edes tapahtui. Apulaisohjaaja valitsi mut vuohikarsinaan, missa toinen musta vuohi oli sidottu seinaan, mutta toinen, selvasti uteliaampi ja rohkeampi tapaus, oli vapaana karsinassa.. No, karsinassa sattui olemaan pari sen verran isoa koloa, etta niistahan mahtui vuohi lapi.. =D ... Se vapaa vuohi siis karkasi jo ennenkuin ehdin karsinaan asti!! =D Juoksenteli sitten pitkin linnan pihaa, kiipeili portaita, jne.. Suurta hupia! Lopulta apulaisohjaaja sanoi, etta vuohi saa olla vapaana, mutta ma kutsuin sita hiljaa pariin otteeseen ja esitin sitten valinpitamatonta, kunnes se palasi ihan itse sinne karsinaan! :O Se oli kuitenkin maaratietoisesti pyrkimassa koko ajan uudestaan karkuun, joten mulla piti kiiretta, kun omien extra-tehtavieni lisaksi tosiaan paimensin sita pienta energiapakkausta, varmistaen ettei se paassyt sinne nurkkaan missa oli ne karkauskolot.. Kuvausten aikana mun piti ottaa heinakasasta lisaa heinaa ja heitella sita pitkin karsinaa. Kun aina tauoilla kerasin sita takaisin heinakasaan, vuohet katsoivat mua kuin hullua.. "Johan se heitteli noi heinat, mita se nyt taas poimii niita takaisin.." =) Mutta kun kohtaus oli purkissa, vuohien omistaja (vanhempi mies, joka oli tuonut kuvauksiin myos pari lammasta) tuli kehumaan, etta tein hyvaa tyota vuohien kanssa, ja kuulemma parempaa kuin moni muu =) Oli ihanaa tyoskennella elainten kanssa! Se karkulainenkin nuuhki valilla kattani, ja oli ihanan pehmea ja suloinen. Lisaksi eilen oli paikalla useita hevosia, pari ihanaa koiraa (en muista rotua, mutta HYVIN samantapaisia kuin irlanninsusikoirat), valkoinen pollo, ne kaksi vuohea, kaksi lammasta, yksi eksoottinen fasaani tms., pari eksoottista koristekanaa tms., ja pari eksoottista valkoista kyyhkysta. Lisays: Olin ihan unohtaa upean sinikeltaisen papukaijan! Se aiheutti myos paivan lopuksi hysteerista naurua, hyokkaamalla spontaanisti apulaisohjaajan olkapaahan, saaden hanet hyppaamaan ja karjaisemaan ruman sanan =D
Sitten paasin pyykkaamaan.. Yksi mun parhaista extra-tutuistani oli pyykannyt aiemmassa kohtauksessa, ja maininnut vedessa olleen jotain matoja tms. Osasin siis varoa :O Siella tosiaan oli ainakin neljaa sorttia jotain otokoiden toukkia tms. Yok.. :x MUTTA, huomasin unohtavani ne kuvausten aikana, vaikka inhoankin kaikenlaisia toukkia ja matoja aivan mielettomasti.. Meilla oli myos kys. kohtauksen kuvaustauoilla hauskaa parin lahimman extran kanssa.. Heista toinen istui lammaskarsinassa (lampaat olivat koko ajan peloissaan ja pysyttelivat ihan karsinan peranurkassa.. voi raukkoja..), ja toinen keitteli pyykkayspaikkani vieressa jotain vihannessoppaa jattikattilassa.. (Sopankeittaja oli mies, mika oli sinansa vahan ihmeellista - ei kai siihen aikaan kukaan mies kokannut?!?) Sopankeittaja kaipasi croutons (krutongit?), mutta pohdittiin ettei niita kai oltu viela keksitty. Ehdotin, etta ehka ne keksittaisiin tanaan.. Me keksittiin siina jotain muutakin, mita nyt en muista, mutta pyykkaamassani paidassa oli L-kokolappu, joten esittelin keksineeni kokoluokituksen; "L for label", joka oli kuulemma tosi hieno juttu, kunnes joku bitch tuli ja keksi S-kokoluokituksen.. =)
Sitten kuvattiin kohtaus, missa Morgana oli lahdossa ratsastaen linnasta, ja Guinevere toi hanelle jotain siihen pihalle. Ma en itse asiassa enaa edes muista mita tein sen kohtauksen aikana.
Paras juttu oli kuitenkin paivan viimeinen kohtaus, jota kuvattiin monesta eri kulmasta (=MONEEN kertaan). Siina Morgana palaa kotiinsa (siis kys. linnaan), ja nakee linnan pihalla nunnan, suuttuen asiasta ja maaraten nunnan heitettavaksi ulos linnasta. (En pahemmin tunne asiaan liittyvaa legendaa, etta ei aavistustakaan kuka tuo nunna oli, ja miksi Morgana ei pitanyt hanesta..) Meidat oli sijoitettu samoihin asemiin kuin pyykkaykseni aikana, mutta kohtaus oli sita edellista myohaisempi, eli ajattelin etten olisi enaa pesemassa sita samaa paitaa. Asetin sen kuivumaan soikon reunalle, ja asetuin nojaamaan lammaskarsinaan, missa meidan oli tarkoitus juoruta aanettomasti sen lammaspaimenen kanssa. Apulaisohjaaja tuli kuitenkin poimimaan mut kavelemaan kohtauksen aikana setin lapi, sellaista kirnumaista puuastiaa kantaen =D Kavelen siis sen nunnan ja Morganan valista, ja olin mukana ihan jokaisessa eri kulmasta kuvatussa versiossa, etta saanen aikanaan ego-screeneja ainakin tuosta kohtauksesta :O
Eilinen meni myos ylitoiden puolelle, ja olin paivan lopuksi niin ryytynyt, etten enaa meinannut pysya jaloillani. Onneksi Danielilla ei ollut kiireita, kun rimpaisin, niin han paasi hakemaan mut kotiin. Jalat tuntuivat silta kuin olisivat kuluneet nilkkaa myoten pois, ja kasivarret tarisevat vielakin, sen puuastian kantamisesta. Se oli suht. painava, ja kantoasento oli hankala. Mutta oli silti kivaa tulla poimituksi siihen hommaan!
Ruokakin riitti, kun olin tehnyt pinon voikkoja mukaan, ja lisaksi perunalastuja ja suolakekseja - tosin ne voikot riittivat, ja vetaisin lisaksi vain osan perunalastuista. Cafeteriakin olisi auki, mutta lounastauko on vain puoli tuntia, mista menisi aikaa jonottamiseen, ja itse popsin mielummin lounasta rauhassa ja ehdin sen jalkeen viela vaikka istua ja lukea. Meille maksetaan kuitenkin 15 euron lounaskorvaus, mista jaa myos enemman kateen kuin jos soisi cafeteriassa..