Asumme ihan joen vierustalla ja n. 300-400 metriä merestä. Kotikatumme asukkaille jaettiin tulvavaroituslehtinen, jonka mukaan n. 18 vuoden välein esiintyy tavallista korkeampia nousuvesiä. Sellaisia osuu nyt syys-marraskuun aikana 13 eri päivälle, joista Bray'ssa kiinnitetään tässä kuussa eniten huomiota 8., 9. ja 10. päivän nousuvesiin (jotka osuvat suunnilleen keskiyön tienoille).
Nyt on jo 7. syyskuuta, eikä toistaiseksi vaikuta siltä, että tuohon nousuvesiviikonloppuun sattuisi mitään hurjempia myrskyjä tai monsuunisateita, eli olen suht. luottavainen, että kotikatumme pysyy tulvavapaana - täällähän tulvi aika kunnolla hiukan yli 20 vuotta sitten, hurrikaani Charlien seurauksena, jonka jälkeen joenpenkkaa korotettiin ihan tulvientorjuntamielellä.
Kuitenkin, kävin varmuuden vuoksi lukemassa tulvaohjeita, ja jo ajatus sellaisen osumisesta kohdalle on aika kamala. Eihän meillä ole edes kumisaappaita tai muuten sopivia vaatteita, ajatellen liikkumista edes nilkkasyvyisessä vedessä. Siis ihan käytännön seikka, eikä mitään turhamaisuutta. Ja muutenkin kaikki kaaos mitä jopa muutaman sentin syvyinen tulva toisi mukanaan - pitkään kestävää kuivattelua ja siivoamista, yms.. Ollaan joskus juteltu siitä edellisestä tulvasta, jonka aikana tässäkin talossa oli alakerrassa nilkkaan asti vettä. Veden mentyä, lieju jäi, ja sen putsaaminen ja kaiken kuivaaminen kesti pitkään.
Toivottavasti tulvavaroitus jää koko kaupungin osalta turhaksi..