Taalla ajokortin hankinta etenee nykyisin niin, etta ensin on siis lapaistava teoriakoe (jonka lapaisin keskiviikkona), ja sen jalkeen voi anoa harjoittelija-ajokorttia, ja vasta sen saatuaan voi buukata ensimmaiset pakolliset ajotunnit. Kys. kortilla voi tosin myos ajaa suht. vapaasti muutenkin, kunhan autossa on L-lapyskat edessa ja takana, ja mukana taytyy olla joku kenella on ollut taysi ajokortti vahintaan parin vuoden ajan. Motarille ei saa menna.

Kuten ehdin jo muutamaan otteeseen vuodattaa, en vielakaan ole onnistunut jattamaan harjoittelija-ajokorttianomustani, puutteellisen infon ja lekurin antaman virheellisen nakotestilomakkeen takia. Tarkoitus olisi saada se anomus sisaan maanantaina, mutta korttia saa sitten kuitenkin viela odotella jonkin aikaa..

Tanaan sain kuitenkin ensimmaisen epavirallisen ajotuntini, kun vihdoin loydettiin Glenmaluren tienoilta yksi tyhja parkkis. Omana tavoitteenani oli lahinna saada auto liikkeelle nykimatta, kun se nykiminen olisi vituttanut. Onnistuinkin siina =D

Ajoin sitten parit kierrokset ympari sita kys. parkkista, ja peruutinkin hiukan (tosin en viela kokeillut ohjata peruuttaessa). Arsyttaa vaan jo valmiiksi, kun ajotestia varten on kuulemma pidettava kadet tietylla tavalla ratilla, ja se on ihan luonnotonta. Hmph. Ohjaaminen tuli mulle ihan luonnostaan, ja vituttaa alkaa saatamaan sita luonnottomaksi vain sen takia, etta paasee jostain testista lapi - koska sen jalkeen aion taatusti ohjata taas luonnollisella tavalla.

Se parkkis oli aika pieni, eika siella oikein mahtunut kokeilemaan vaihteita (kiertelin ykkosella ja vaihdoin vaan peruutukselle, kun piti peruuttaa), joten siirryttiin sitten yhdelle laheiselle landeumpikujalle, missa ei ikina ole liikennetta. Paitsi tietysti tanaan piti tulla auton & perakarryn vastaan, JUST silla tienpatkalla, JUST silla hetkella kun olin vaihtanut ekaa kertaa kakkoselle, hmph. No, mulla oli siina aikaa pysayttaa auto ja vaihdettiin D:n kanssa paikkaa. Tuskin ma nyt olisin tilanteessa kolaroinut, kun se ei ollut kuitenkaan mikaan uber-kapea landetie, mutta itseluottamus ei kuitenkaan viela kestanyt moista tilannetta, kun olin vasta tovia aiemmin yleensa kaynnistanyt ekaa kertaa auton =D