DSCN4699-normal.jpg

Ennen Thatsitin "sairaalajaksoa", nukuin olohuoneen sohvalla (=todella epämukava, yli 50v. vanha kahdenistuttava halpis), kun Thatsit ei ole viime aikoina mennyt ollenkaan yläkertaan - saati ullakolle.

Heräsin torstaiaamuna siihen, kun Thatsit oli kavunnut nukkumaan syliini ♥ ... Kun lopulta oli pakko nousta, liu'utin Thatsitin varovasti pois sylistä, ja hän nukkuikin sitten mikrokuitupeittojen päällä, kunnes eläinlekurin vaimo tuli hakemaan hänet klinikalle.

DSCN4704-normal.jpg

Olen tehnyt tuoksupurkkeja olohuoneeseen. Viipaloin sitruunan tai appelsiinin purkkiin, jonka pohjalle olen ripotellut neilikkaa ja kanelia, ja täytän sitten purkin kiehuvalla vedellä. Tosi herkullinen tuoksu.. Kun vesi viilenee, lykkään purkin pariksi minuutiksi mikroon, ja taas tuoksuu.. Muutaman päivän käytön jälkeen, vesi muuttuu ikävän sameaksi, kun sitrusviipaleet levähtävät, mutta siivilöin veden talteen, ja kaadan sitä tuikkulyhdyn kuppiin, mistä se levittää vielä usean päivän ajan ihanaa tuoksua - kun siinä alla polttaa siis tuikkua..

DSCN4707-normal.jpg

Ostin keksejä, kun D:n veljentyttären piti piipahtaa uudenvuodenpäivänä - piipahtikin sitten vasta perjantaina, isänsä kanssa. Eikä syönyt keksejä. (Tuossa kuvan etualalla sri lankalaisen ystäväni tekemiä keksejä, joita sain mukaani, kun kävin heillä. Todella herkullisia, ja paljon parempia kuin kaupan ylimakeat keksit.)

DSCN4709-normal.jpg

En ollut moneen vuoteen katsonut Flash Gordonia, ja nytkin jäi loppu katsomatta, kun talon narsistimulkku ravasi telkkarin edessä edestakaisin pitämässä monologia.

DSCN4711-normal.jpg

Tein törkeän hyvää tonnikala-katkarapu-pizzaa, ja olisi ainekset toiseen samanlaiseen, kunhan ehdin / jaksan / viitsin..

DSCN4714-normal.jpg

Perjantaina piti käydä pankissa, ja sieltä palatessa poikkesin askartelukauppaan, missä ei vieläkään ollut kuumaliimapuikkoja (eikä ollut eilen Greystonesin askartelukaupassakaan) - tämä oli jo kolmas kerta kuukauden sisällä kun kävin kysymässä, ja aina niitä on kuulemma tulossa ensi viikolla.. Sitten ostin Anvilista pikku-R:lle osan joululahjaansa - hän lähti ennen joulua äitinsä kanssa Sri Lankaan, ja palaa vasta reilun viikon kuluttua, joten sovimme, että lahjomme toisiamme vasta heidän palattuaan.

Poikkesin myös pariin eurokauppaan, ja ostin mm. itselleni pari €1.50 hintaista mukia, joita olin kuolannut jo ennen joulua.. Olivat ihan mun väriset, ja halvat..

DSCN4716-normal.jpg

Yleensä ostan itselleni vuodenvaihteessa uuden Moleskinen, mutta tänä vuonna ei ole varaa, joten ostin kahden euron kalenterin, kun joku kalenteri on pakko olla - siis sellainen mihin voi kirjoittaa vanhanaikaisesti kynällä. Löysin myös €1.50 pakkauksen pieniä muovirasioita, joista osa päätyy pikkutavaroiden säilytykseen, ja osa nukkekotikäyttöön - ovat kuin jotain IKEAn säilytyslaatikoita pienessä skaalassa.

DSCN4717-normal.jpg

Löysin nojatuolin takaa Nosferatun jämäpullon, eli melkein täyden pullon giniä. En varsinaisesti tykkää kys. juomasta, mutta ei sitä viitsi poiskaan viskata, eikä kukaan muu sitä juo, joten join perjantai-iltana pari G&T'ia, toisen karpalomehulla. Juon nykyisin niin vähän alkoholia, että pari annosta oli ihan tarpeeksi yhdelle illalle, varsinkin kun lauantaiaamuna piti ajaa hakemaan Thatsit viikonloppulomalle klinikalta =D (Tuli siis ihan yllätyksenä - eläinlekuri sanoi, että paketoisivat jalat lauantaiaamuna, voisin hakea kissan sen jälkeen kotiin, ja palauttaa klinikalle maanantaiaamuna.)

DSCN4718-normal.jpg

Tuossa yllä näkyy se toinen em. halpamuki..

DSCN4719-normal.jpg

Lauantaiaamu oli tosi kylmä, ja mun piti noutaa Thatsit puoleltapäivin. Lähdin hiukan 11am jälkeen, ja tarkoitus oli käydä ensin kaupassa (Bray LIDL, matkan varrella klinikalle), mutta jouduinkin ekaa kertaa raaputtamaan jäät auton ikkunoista, ja sitten kesti n. 30 minuuttia saada auto käyntiin! :O Akku alkoi jo uupua, joten kun Esmeralda vihdoinkin käynnistyi, ajattelin ajaa reippaasti Seafrontin toiseen päätyyn ja Meath Roadia takaisin, akunlataustarkoituksella, ja jatkaa sitten klinikalle. No, ajoinkin em. reitin, mutta jouduin matelemaan joidenkin saatanan mummokuskien takana, grrrrrr..

Klinikalla jouduin vielä odottelemaan jonkin aikaa, ja ehdin siinä tutustua muutamaan koiraan odotustiloissa.. =) Lopulta Thatsit tuotiin omassa kuljetuskopassaan, mutta lisäksi sain lainaksi häkin, jossa Thatsit joutuu nyt asumaan, että liikkuminen on rajoitettua. Ainoa keino saada ne jalkojen haavat paranemaan - JOS tämä nyt toimii. Jos ei toimi, niin sitten tulee se vaikea päätös eteen.. Ei vaan voi pitää kissaparkaa siinä tilassa, että joutuu jatkuvasti kävelemään sidotuilla (ja silti aroilla) haavoilla.. Siksi nyt tämä arviolta 2-3 viikon häkkihoitojakso.

Toin Thatsitin kotiin ja kokosin häkin. Laitoin sinne vessa-astian, Thatsitin suosikkipeiton, ja vesikupin. Sitten lähdin Greystonesin LIDLiin ruokaostoksille.

Kun palasin kotiin, Thatsit oli viskonut vessa-astian hiekat pitkin olohuoneen lattiaa, loiskinut vedet pitkin häkkiä, ja peitto kaipasi rankkaa ravistelua puutarhan puolella.. Huoh..

DSCN4720-normal.jpg

Kun olin siivonnut lattian ja häkin (Thatsit odotteli kuljetuskopassaan), levitin lattialle pari auki leikattua jätesäkkiä, jos Thatsitia huvittaisi heitellä hiekkoja toistamiseen.. Tein myös hiukan väliseiniä häkkiin, eli roiskinta- ja privasuojaa vessa-astialle, sekä vesikupille.

DSCN4725-normal.jpg

Oli ihanaa vihdoinkin istahtaa sohvalle ja nauttia myöhäisaamupala.. Bagel juustolla ja kirsikkatomaateilla, ja instant cappuccino.

DSCN4727-normal.jpg

Myöhemmin lisäsin Thatsitin suojaksi vielä ison pyyhkeen, jonka kiinnitin pyykkipojilla häkin kahdelle sivulle.

Sitten illemmalla Thatsit teki VALTAVAN tuuban - ei kuulemma ollut tuubannut ollenkaan klinikalla viettämiensä kahden päivän aikana. Siivosin sen heti pois, ja onnittelin jo itseäni ettei ehtinyt tulla ollenkaan hiekkasotkua, mutta sitten neiti päättikin sulloa häntänsä vesikuppiin, jonka seurauksena häkki lainehti, peitto lähti pesukoneeseen, ja taas piti siirtää kissa kuljetuskoppaan, että sain kuivattua häkin ja laitettua peiton tilalle ison pyyhkeen.. Huoh..

Häkkielon aluksi, Thatsit mourusi ja valitti jonkin aikaa, mutta kun totesi etten päästäisi häntä pois häkistä, rauhoittui ja meni nokosille. Myöhemmin, kun D oli alakerrassa, mouruaminen alkoi alusta, kun Thatsit yritti vedota D:iin, mutta ei tullut tuloksia sitäkään kautta.

Tuntuu toki kamalalta pitää Thatsitia häkissä, mutta se on ainoa keino pitää hänet suht. aloillaan, ja antaa haavoille mahdollisuus parantua. Ja nyt saa sentään olla pari päivää kotona, eikä palvelussakaan liene valittamista =)