Kun ekan kerran törmäsin netissä kirjan ja ruusun päivään, se ärsytti mua ihan yhtä paljon kuin nykyisinkin. Se on vaan suoraan sanottuna niin teennäinen idea! Ihmettelin myös linkin takaa löytyvän saitin tekstiä:

"Kirjan ja ruusun päivää ja Maailman kirjan päivää ei kaikkialla juhlita juuri huhtikuussa, vaan monet maat ovat sovittaneet päivän itselleen sopivaan ajankohtaan. Esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Irlannissa tapahtumaa vietettiin tänä vuonna 2. maaliskuuta. Vaikka päivää vietetään eri maissa eri aikoina, kannatetaan kaikkialla päivän alkuperäistä ideaa ja Unescon periaatteita."

Irlannissa? Olen asunut Irlannissa nyt lähemmäs kymmenen vuotta, tehnyt kirjakauppasaitin, ollut jonkin verran tekemisissä parin paikallisen kirjailijan kanssa, lukenut jokseenkin säännöllisesti kulttuurisivuja... Miksen ole koskaan kuullut moisesta päivästä Irlannissa? OK, joku kaikkien kevyesti unohtama kirjallisuuden päivä voi virallisesti olla olemassa täälläkin (joskaan ei ole koskaan osunut silmään), mutta kirjan ja ruusun päivää ei taatusti tunneta - ellei sitten jossain Blanchardstownin Pienessä Suomessa.
Joka tapauksessa.. Onneksi en asu Suomessa, koska pääni saattaisi ihan oikeasti räjähtää, jos joku odottaisi mun osallistuvan jotenkin "kirjan ja ruusun" päivään. ARGH!
Ehkä en edes aloita Pyhän Valentinuksen päivän raiskaamisesta ystävänpäiväksi...