192810427766293202_GVfpBENO_c.jpg



Kuten kaikki Vuodatus-blogittajat tietavat, Vuodatus oli muutaman viikon korjaustauolla, etta blogeja paasi ainoastaan lukemaan. Nyt paasee onneksi taas blogittamaankin! =D

Moni taisi menettaa kuvansa (jos ei kaikkia, niin ainakin monen kuukauden tai jopa muutaman vuoden kuvat), mika on tietty blogin kannalta kamala tilanne, mutta toisaalta, jos ei ole pitanyt minkaanlaisia varmuuskopioita kuvista itsellaan (tai edes jossain muussa kuvapalvelussa blogin lisaksi), minusta siita on vahan turha syytella Vuodatusta.. Tietty SE on sitten eri juttu, jos itsella on ne kuvat olemassa, mutta pitaisi joko vaivautua manuaalisesti lisaamaan ne uudelleen kaikkiin vanhoihin kirjoituksiin, tai vaihtoehtoisesti jattaa ne kirjoitukset olemaan puuttuvin kuvin.. Henk. koht. olen lahinna onnellinen, etta suurin osa blogittamistani kuvista on flickr'illa, joten toiminevat taallakin edelleen.

Olen kylla itsekin menettanyt vuosien mittaan kaikenlaisia tiedostoja, ja puuttuvista varmuuskopioista voin joissakin tapauksissa syyttaa itseani. Esim. Stello Blog oli alunperin omalla domainillani, mutta surkea host meni ryssimaan databasen korjauskelvottomaksi - olin toisinaan imuroinut varmuuskopioita, mutta valitettavasti aina poistanut aiemmat, kun olin imuroinut tuoreempia, ja ne tuoreimmatkin sitten osoittautuivat isoksi sotkuksi, etta lopulta luovutin, annoin aktiivisen blogihistorian menna vuosilta 2004-2009, ja siirsin Stello Blogin Bloggerille, aloittaen uudelleen.. Se on siis englanninkielinen blogini, joka oli aiempina vuosina tata aktiivisempi, mutta tasta on sittemmin tullut aktiivisin blogini, monesta syysta.

Myos Bray Forum'ilta meni vuosien historia, ensin sen takia, kun kaikki ezboardit menettivat suurimman osan dataa (kys. tapahtumasta loytynee googlettamalla infoa, jos jotakuta kiinnostaa). Sitten forum oli omalla domainillani, missa sekin karsi samaisen hostin database-ryssinnasta, eika uudelleenasennuksen jalkeen enaa jaksanut kiinnostaa edes minua, kun kaikki olivat jo siina vaiheessa loytaneet Facebookin.. Se ezboard-juttu oli kuitenkin iso romahdus, senkin takia, etta olin mm. tallentanut piilokansioon email-kirjeenvaihtoani yhden ihmisen kanssa, joka oli sittemmin kuollut - niissa viesteissa oli aivan suunnattoman mielenkiintoista tietoa, jonka olisin todella halunnut pitaa tallessa, mutta valitettavasti konevaihdosten takia olin joutunut poistamaan ne alkuperaiset emailit, joiden oletin olevan turvassa forumin piilokansiossa, mutta kavi sitten niinkuin kavi.. Ei voi mitaan!

Taytyy kylla sanoa, etta jos flickr onnistuisi menettamaan kuvani (tai edes suuren osan niista), voi olla etta pukeutuisin sakkiin ja ripottelisin tuhkaa paalleni.

En nyt edes muista mita kaikkea tassa taukoviikkojen aikana on tapahtunut (pitaa luntata toisesta blogista ja plarata heinakuun kuvia, joita en ole viela saanut edes lykattya flickr'ille), mutta ainakin jossain vaiheessa sairastin kesanuhan ja sen tyypillisen hakkaavan yskan, joka vaivaa hiukan edelleen.. Em. syysta, ajoharjoittelukin on ollut tauolla - tanaan oli tarkoitus menna ajelemaan, mutta katsotaan jos yolla olisi viileampaa.. Ikavan hiostava ilma, ja varsinkin taalla ullakolla on saunaolosuhteet (nimim. inhoan saunaa, kun siella on kuumaa ja hikista)..