Saturday drive in Co. Wicklow

Netitse tuttu nuori ihminen pahoinpideltiin eilen Helsingissa. Yleensa kaikenlainen vakivalta, epareiluus, yms., suututtaa, mutta tama tapaus on ollut niin uskomattoman jarkyttava ja lamaannuttava, etta toistaiseksi on vaan epauskoisen tyhja fiilis. En mitenkaan pysty kasittamaan, etta joku voi tehda tuollaista, oli sitten selvin pain, kannissa tai missa lie aineissa.
Mietityttaa myos tilanne, missa on uutisten mukaan vaikuttanut olleen useita silminnakijoita (siis klo 21 tienoilla Helsingin keskustassa), mutta kaksi nuorta on saanut rauhassa ja paljain kasin (jaloin) pahoinpidella yhden ihmisen tajuttomaksi. En valttamatta kritisoi, koska itse tuskin olisin uskaltanut olla silminnakijana yhtaan sen rohkeampi, mutta noin yleisesti ajatellen, jos ihmisilla olisi kollektiivista rohkeutta tarttua tilanteeseen, niin olettaisi etta muutaman sivullisen voimin olisi onnistunut lopettaa pahoinpitely jo varhaisessa vaiheessa - varsinkin kun tekijat vaikuttavat riehuneen aseistamattomina. Mutta kuka uskaltaisi olla se ensimmainen, vailla varmuutta etta kukaan muu tulisi apuun..
Onneksi tekijat (ts. virallisen termin mukaan, tekijoiksi epaillyt) on sentaan saatu kiinni, ja teolla tosiaan oli silminnakijoita, etta pieni lohtu sentaan, vaikkei se uhrin tilaa teekaan yhtaan paremmaksi.
Toivotaan ja rukoillaan taytta toipumista potilaalle, ja voimia laheisille..