Tanaan tavattiin vihdoinkin R:n kanssa, ja vein hanelle myos sen H:n ensikommuuniomekkokankaan, jonka ostin Suomesta. H:lla olikin tanaan syntymapaiva (han on nyt siis 9-vuotias), joten soimme suklaakakkua ja vein H:lle kassillisen vihkoja, kynia, tarroja yms., joita aitini oli ostanut jo valmiiksi, kun menin Lappeenrannasta Helsinkiin. H tykkaa piirtamisesta, eli han oli ihan innoissaan Mauri Kunnaksen vihkoista, tusseista, varikynista yms. Oli siella Disney-prinsessojakin, ja nalleja. Pikku-R puolestaan sai keltaisen muumipehmolelun ja ihan pienille tarkoitetun muumiaiheisen palapelin, jossa on todella isot palat. R perheineen on n. kolmen viikon kuluttua menossa pariksi kuukaudeksi Sri Lankaan, ja han paatti pitaa sen palapelin pakkauksessaan kunnes palaavat sielta, niin pikku-R ei mene nakertamaan paloja pilalle. Tytto olikin kasvanut ja kehittynyt huomattavasti, sitten viimetapaamisemme, josta on jo useampia viikkoja, kun olen ollut matkani jalkeen kipeana. Viimeksi han ei viela pahemmin kavellyt ottamatta jostain tukea, mutta nyt han jo juoksee innoissaan :O
H:n perheen tilanne on kohentunut jonkin verran. He ovat muuttaneet uuteen kotiin, joka on saman vuokraisannan omistama kuin edellinenkin koti. Edelleen ihan Bray'n keskustassa, mutta joko kokonaan uudessa tai ainakin taysin uusitussa talossa - en viela tieda tarkempaa osoitetta. Koska R on menossa pian parin kuukauden matkalle, H tulee kai ainakin parina paivana viikossa koulun jalkeen meille tekemaan laksyt, joihin tarvitsee edelleen kielen takia apua - vaikka hanen englantinsa onkin jo melko sujuvaa, ja han vaikuttaa ymmartavan ainakin puhutusta kielesta suurimman osan, joskin kirjoitettu kieli ymmarrettavasti ei ole ihan yhta helppoa. Joka tapauksessa, kun meilla oli muutenkin tarkoitus menna kavelylle, niin naytin sitten samalla H:lle mita reittia han paasee meille. Matkalla han poimi mulle pienen kukkakimpun! =D Naytin heille myos takareitin, joenpenkan kautta, ja tarkoitukseni oli jatkaa kavelyreissua heidan kanssaan, mutta kun Daniel kavi ovella moikkaamassa koko lossia, niin meidan kissat tulivat samalla ulos ja alkoivat tietty heti seurata mua.. Kun R kuitenkin tunsi jo suurimman osan sita takareittia, niin he sitten jatkoivat sita kautta takaisin, ja mina palasin kissojen kera kotiin.
Emme edelleenkaan ole tavanneet S:n (=H:n aiti) kanssa, mutta eikohan sekin jossain vaiheessa onnistu. Hanen orjuuttajapomonsahan antoi hanelle taysin laittomat potkut, mutta pyysi sittemmin takaisin toihin.. Nyt hanella pitaisi olla hiukan inhimillisemmat tyoajat, mutta han toivoo silti loytavansa uuden tyopaikan, kunhan saa tyolupansa uusittua muutaman kuukauden kuluttua. Toivotaan parasta.