Kadet ovat aika jarkyssa kunnossa, kun tanaan on mennyt melkein koko paiva keittiota urheilusiivoten.. Mulla ei siis ole mitaan kumihanskoja tms., ja olen pessyt kaappien ovet ja laatikot (ulkopuolelta vaan - joku raja..), lattian nurkat, roskiksen, hellan, yms.. Siivousmyrkyt eivat nakojaan sovi kovin hyvin paljaille kasille, etta nyt on pienta ihottumaa, sormet vahan turvoksissa, kynnet torkean nakoiset, ja peukalossakin nakyy olevan verinen naarmu, jonka huomasin vasta nyt.

Koska anoppi (=mahd. maailman paskaisin ihminen?) varmaan onnistuu huomiseen mennessa sotkemaan keittion taas mukavan rasvaiseksi, paatin ottaa yhdessa vaiheessa kuvan muistoksi puhtaa(hko)sta keittiosta. No, eikos Daniel sitten ilmestynyt siihen kahvintekopuuhiin, ja uhkasin valittomalla hengenmenolla, jos kukaan tekee mitaan ennenkuin olen ottanut sen kuvan.. Han sitten totesi, etta yksi kaapinovi on vinossa (ts. on ollut jo ainakin ne 10+ vuotta, kun mina olen asunut taalla), ja sanoi oikaisevansa sen, ennenkuin ottaisin kuvan. Mua vitutti jo siina vaiheessa, ja varsinkin sitten, kun han oli yrittanyt pikaoikaista sita muutaman minuutin ajan (ts. osaisi kylla, mutta siita puuttuu yksi osa..), kunnes luovutti, ja jatti jalkeensa vain mustia sormenjalkia, vasta pesemaani oveen. Vittu.

Anoppi on kanssa ollut koko ajan tiella - harmi etten ole ehtinyt raivoblogittamaan, kun olisi ollut muutamia tosi hyvia raivareita, jotka menivat nyt ihan hukkaan, kun ei ollut aikaa jakaa =/

Kaytiin jossain valissa kaupassa - tai Daniel haki kinkun ja kalkkunan, ja mina haalin Dunnesissa ostoksia koriin. Kavi tuuri, ja sain muutamista jutuista viimeiset tuotteet. Esim. meidan kayttamaa ruokaoljya oli vain yksi iso pullo, jonka ehdin napata koriin, Christmas pudding'ia nakyi olevan vain isoja ja kalliita versioita - meille riittaisi varsin hyvin se pienempikin.. Kavin sitten uteliaisuuttani tonkimaan sita pinoa, niin olihan siella takana piilossa yksi pienikokoinen! =D Kissojen lempiruokaa ei taaskaan ollut hyllyssa, mutta siina kaytavalla nakyi olevan karry tukkupakkauksia, ja huomasin pari sinista pahvilaatikon paatya.. Hain tyolaisen paikalle (heh, mulla oli sattumalta just Pelle Svinrik mielessa..), ja han avasi ne lootat, missa olikin just sita haluamaani kissanruokaa! =D Oikeastaan saimme kaiken tarvittavan, paitsi ruusukaalit olivat loppu. Viereinen vihanneskauppa olisi kylla ollut viela auki, mutta anoppi oli jo kaynyt vakoilemassa ja halusi mielummin Dunnesin ruusukaalia, joka kuulemma naytti paremmalta. Sita kuulemma tulee aamulla lisaa, joten ostamme huomenna. Voi olla, etta haluan viela pullon tai pari viinia.. Mulla on kylla yksi menossa nyt, ja Danielin veli kavi tuomassa pari punkkua (mulle) ja pari ginia (aidilleen) ja sherryn (yhteiseksi, tosin anoppi kuulemma ei halua, etta enemman mulle! Jee!), mutta haluan nauttia rauhassa jouluvinkkua, ilman etta pitaa stressata, josko se sattuu loppumaan vaikka joulupaivana, kun mistaan ei saa lisaa.. Tai sitten voisi ostaa vaihteeksi jonkun laatikon halpakaljaa, tms.

Nyt pidan taukoa siivouksesta (kylppari pitaa viela kiillottaa, ja imuroin huomenna - ja kaiken uber-siivoamisen jalkeen kotimme ei vielakaan edes ylla ns. perushygieniatasolle.. *puistatus*), poltan marjantuoksuisia tuikkuja ja suitsuketta (valitsin samaa tuoksua kuin kirkossa, mmmm..), plaraan nettia, katson telkkaria ja siemailen vinkkua. Paistan ehka ensi yona kinkun.. Ma en ikina ehdi nukkua n. viikkoon ennen joulua.