DSCN5249-normal.jpg

Vodafone-tililläni oli tarpeeksi cherry points'eja ilmaiseen älypuhelimeen - Vodafone Smart Mini. Olin lukenut heidän saitiltaan kaikki puhelimen speksit ja arvostelut, enkä odottanut kovin kummoista laitetta, mutta kun edellinen puhelimeni oli vuodelta 2010, mummomallia, ja oireili jo monella tapaa (uudehko patterikin oli alkanut jo turvota, eikä puhelin enää tunnistanut muistikorttia, jossa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa, jne..), niin päätin tilata ilmaisen puhelimen. Eihän siinä häviäisi mitään..

DSCN5245-normal.jpg    DSCN5246-normal.jpg

Ilokseni, uusi puhelin on ollut paljon parempi kuin mitä odotin! Kamera tosin on ihan kuraa, mutta nautin silti mm. Instagramin käytöstä, kun ei ollut aiemmin mitään laitetta millä liittyä sinne. Olisi kyllä ihanaa, jos saisi itse lisättyä parempitasoisia kuvia =/

Miinusta (huonon kameran lisäksi) mm. siitä, ettei puhelimessa ole mitään kohtaa mihin lisätä ranneremmi. Parissa edellisessä puhelimessa olen pitänyt lenksua - jos puhelin putoaisi, niin jäisi kuitenkin roikkumaan rannelenksusta. Se oli myös kätevä, jos halusi hetkellisesti ripustaa puhelimen johonkin, tms. Nyt on hiukan paranoidi olo, josko satun pudottamaan ja hajottamaan uuden puhelimen.. Ehkä sille pitäisi ostaa joku kotelo..

Lisäksi, puheluun vastaaminen liu'uttamalla on tosi hankalaa - mielummin painaisin virtuaalinappulaa. Tuo liukuversio vaatii melkein aina 2-4 yritystä, ennenkuin toimii.

Virtuaalisen keyboardin käyttö on yllättäen sujunut paremmin kuin odotin. Halpistabletissani on kotelo jossa on keyboard, ja se on tosi kätevä, kun virtuaaliversio oli kovin turhauttava tabletilla - jonka ruutu on kuitenkin huomattavasti isompi kuin puhelimen ruutu. Puhelin kuitenkin tuntuu reagoivan kosketukseen herkemmin, ja jopa näin pitkäkyntisenä, naputtelu on sujunut ihan OK. En silti haluaisi naputella mitään kovin pitkiä juttuja puhelimella.