Aihe on nyt ollut Suomen otsikoissa ahkerasti, ja olen hiukan ihmetellyt joitakin mainittuja esimerkkejä seksuaalisesta häirinnästä.. Minusta seksuaalinen häirintä on jotain sellaista, mistä kohteelle tulee jollain tavalla hankala, nolo tai painostettu olo. En kuitenkaan luokittelisi esim. seuraavan jutun tapausta seksuaaliseksi häirinnäksi; Italialaismeppi vokotteli sänkyyn
6.2.2008 5:10

Jos eduskunnassa tapahtuu seksuaalista häirintää, niin osataan sitä europarlamentissakin. Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok) kirjoittaa blogissaan, kuinka italialaismeppi houkutteli häntä sänkyyn.

Korhola oli syömässä italialaiskollegansa kanssa ja keskusteli tämän työn alla olevasta mietinnöstä, kun mies teki ehdotuksensa.

- Madam Korhola, minun mielestäni meidän pitäisi viettää yö yhdessä, mies esitti.

- Minun mielestäni ei, olen aivan liian naimisissa tehdäkseni mitään tuollaista, Korhola vastasi bloginsa mukaan.

Mies huomautti olevansa "vielä enemmän naimisissa" ja kertoi, kuinka tärkeä avioliitto hänelle on, mutta yhtä tärkeää on olla rehellinen tunteilleen.

- Tartu hetkeen ja ole vilpitön, hän perusteli elämänfilosofiaansa.

Korhola kirjoittaa pakit saaneen miehen tyytyneen mukisematta tilanteeseen ja keskustelun palanneen sen jälkeen mietinnön aiheeseen.

Korhola kirjoittaa blogissaan, että jälkeenpäin ajatellen hän oli aivan ilmeisesti seksuaalisen häirinnän kohde, mutta ei tuolloin ajatellut niin.

- Ehdotus oli aivan liian mutkaton, jotta tilanteesta olisi tajunnut ahdistelua. Oli helppo sanoa ei, suoraan kysymykseen saattoi antaa suoran vastauksen.
Ensinnäkin ehdotus oli esitetty varsin kohteliaasti, joskaan ei tietysti ole toivottavaa, että naimisissa oleva ihminen ehdottaa yhteistä yötä jollekin muulle kuin aviopuolisolleen.. Ja toisekseen, kohdehan mainitsi ihan itse, ettei kokenut asiaa ahdisteluna - paitsi että taisi jostain kumman syystä muuttaa myöhemmin mielensä. Mikä siitä muka sitten tekee seksuaalista häirintää? Jos nyt jättää avioliittoon liittyvät moraaliseikat sivuun, niin miksei toiselle saisi kohteliaasti ehdottaa vaikka yhteistä yötä? Minun mielestäni asia muuttuu ahdisteluksi vasta siinä vaiheessa, jos ei hyväksy torjuvaa vastausta, vaan jatkaa vonkaamista, tai jos sen koko ehdotuksen tekee jotenkin ns. rasvaisesti, niin että kohde tuntee itsensä halvaksi katuhoroksi tms. Eikä tietty ihan kenelle tahansa sovi mennä ehdottelemaan, mutta maalaisjärki toiminee useimmilla..