DSCN4793-normal.jpg

Minulla on jonkinlainen pizza-kausi menossa. Teen itse, niin tulee halvemmaksi. Omatekoinen pizza on myös täyttävämpää, joten yhdestä pizzasta saa useamman aterian kuin tilaus- tai pakaste-pizzasta.

Teen yleensä seuraavanlaisen taikinan (perustuu tähän taikinareseptiin);

3 kuppia vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 tl merisuolaa
2 tl oreganoa
2 tl valkosipulijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 kuppi kädenlämpöistä vettä

En omista mitään vempainta, joten sekoitan nuo ainekset kulhossa ihan käsin vaivaamalla, ja annan sitten taikinan nousta pari tuntia. Paistamiseen menee (gas mark 5) n. 35 minuuttia, ja käännän pizzaa muutamaan otteeseen, kun muuten kaasu-uuni polttaisi yhden puolen, ja jättäisi toisen raa'ahkoksi..

Kuvan pizzassa oli päällysteinä tomaattisosetta, hot salsaa, vihreää paprikaa, paistettuja kananrintapaloja, vihreitä oliiveja, mozzarellaa, ja oreganoa.. Ei tainnut olla muuta. Nam.

DSCN4795-normal.jpg

Samanlaisia kananrintapaloja oli toinenkin paketti, joista tein "pikaruokaa", samalla kun katsoin elokuvaa. Paistoin kanapalat, ja raastoin samalla pari pientä perunaa, jotka viskasin mukaan pannulle.. Kun kanapalat olivat kypsiä, lisäsin hot salsan jämät (alle puoli purkkia), ja kunnon lorauksen kermaa. Maustoin merisuolalla, mustalla ja valkoisella pippurilla, curry-jauheella, ja oreganolla. Todella pikainen ja herkullinen ateria!

DSCN4808-normal.jpg

Eilen illalla leikkasin muutaman pienen perunan ihan pieniksi kuutioiksi, ja paistoin ne oliiviöljyssä. Kun perunat olivat melkein valmiita, viskasin sekaan Dunnesin "seafood"-paketillisen kalapaloja (muutamaa erilaista kalaa), ja kun nekin olivat melkein valmiita, lisäsin hiukan kermaa, ja maustoin vain merisuolalla ja mustapippurilla. Nam. (Thatsit sai melkein kaikki lohipalat, kun joutui olemaan taas kokkaamiseni ajan häkissä..)

Tänään taidan elellä nuudeleilla, tai sitten teen juustomunakkaan tms. Ei oikein ole muuta, ja lyhensin eläinlekurilaskua, joten ei ole rahaakaan kuin joskus alkavalla viikolla.