Jaakko Stenroos 1945 - 2008

jsinmemoriamb.jpg

Yllä oleva Heavy Tikkasen kirjoittama muistokirjoitus julkaistiin Uutisvuoksessa keskiviikkona 13. elokuuta 2008. Kuvaa klikkaamalla voi avata isomman (ja helpommin luettavan) version.

080627_001Pdetb.jpg

    Isääni jäi itseni lisäksi kaipaamaan

    iso joukko ystäviä ja tuttuja, joten

    halusin tehdä hänelle muistosivun,

    missä kuka tahansa voi käydä

    virtuaalisesti tervehtimässä

    Teenruusin Jaskaa, kuten monet

    häntä Imatralla kutsuivat..


    Jaakko Juhani Stenroos
        s. 14.3.1945, Helsinki
        k. 29.7.2008, Imatra
Tämä sivu on blogini ohessa, mutta tein isälle julkisen muistosivun myös Respectance-saitille, jonka toiminnot ovat valitettavasti englanniksi, mutta muistotekstit suomeksi. Klikkaa tästä, niin pääset sinne.

Tuo linkin takana oleva muistosivu on sellainen, että sinne voi kuka tahansa lisätä omia muistojaan tai kuviaan isästäni. Jos siis tunsit isäni, niin kirjoita tuonne ihan vapaasti muistoja tai kommentteja! Vaihtoehtoisesti, voit lähettää muistoja minulle myös sähköpostitse - stello@eircom.net 

Kuvista puheenollen.. Otin tuon oheisen kuvan 27. kesäkuuta 2008 Imatralla, Vuoksenvahdin terassilla. Sinä päivänä alkoi Imatra Big Band Festival, ja isä jaksoi lähteä pyörätuolissa hiukan kulmille - kiipesi kuitenkin kolme kerrosta hissittömän kotitalon portaita omin jaloin alas ja ylös, vaikka syöpä olikin vienyt kaikki voimat ja melkein puolet painosta. Menimme tuohon kantapaikan terassille, ja törmäsimme sattumalta kahteen isän muusikkotuttuun, jotka soittivat aikoinaan samassa bändissä, eli otin heistä sitten 'bändikuvan', josta olen digitaalisesti leikannut tuon isän kuvan - hän kun on siinä just niin oma itsensä, ja tunnistan myös kuvasta paljon yhteisiä piirteitämme. Lisäksi oma muistoni tuosta tilanteesta on vielä niin tuore, että kuvaa katsoessa tuntuu kuin isä olisi yhä elossa...

Skannailen varmasti muistosivulle lisää kuvia jossain vaiheessa, ja saatan julkaista muitakin muistoja (tulee mieleen esim. armeijan mielenkiintoisempi marssiaskel, mutta tarina kyllä vaatisi isän demonstrointia.. isän idea Imatran hoivakotiketjusta puolestaan toimisi vain sisäpiirivitsinä.. Sí! Gurdla!) Tässä nyt kuitenkin yksi ikivanha kuva - isälläni on nuo hienot TV-lasit:

080629_005b.jpg

Linkit:
Respectance.com: Jaakko Stenroos
Merkintäni isän kuolemasta (lisää)

080630_080729rip.jpg     Viimeinen tapaamisemme ja yhteiskuvamme, 30/6/2008..


Tiedoksi: Palasin 23/8 Irlantiin ja toin mukanani paljon vanhoja valokuvia yms. Tässä on nyt hiukan kiireellisiä asioita hoidettavana ensin, mutta aion ajan mittaan skannailla isän vanhoja kuvia nettiin, koska niistä voi olla minun lisäkseni iloa muillekin. (Julkaisen lähinnä nuoruuskuvia, eli kenenkään ei tarvitse huolestua, että laittaisin ilman lupaa tunnistettavia nykykuvia nettiin.)

2013: Vuodatus.net uudistui taysin helmikuun alussa, joten nama vanhat sivut eivat valttamatta enaa toimi tarkoitetulla tavalla. En jaksa kayda kaikkia lapi ja korjailla, mutta jos joku huomaa isompia virheita, niin minulle voi ilmoitella niista emailitse - osoite loytyy tuosta sivupalkista.