fb_sherri-pm_flowers.jpg

Läpäisin sitten viime viikon, eli nyt jos saan vielä tarpeeksi hyväksyttyjä numeroita tälle viikolle, seurantaprosessi olisi toistaiseksi ohi. Jos en, rumba siirtyy taas seuraavaan vaiheeseen, huoh.. Tänään esim. en saanut numeroita täyteen, kun olen myöhäisemmässä vuorossa, hommat loppuivat kesken, kun mulle ei oltu annettu tarpeeksi tehtäviä, eikä paikalla ollut enää ketään jakamassa hommia. Mainitsin asian emailissa, kun lähetin päivittäisen tilastodokumenttini..

Juttelin kollegan kanssa, ja nauratti miten osuvasti hän kuvaili "hyönteistä".. "Psykoottinen ja läpeensä paha, vallankäytöstä nauttiva hirviö, joka rakastaa aiheuttaa ihmisille mahdollisimman paljon ongelmia.. Ei osaa ottaa ollenkaan kritiikkiä vastaan, kohdistuu se sitten häneen itseensä, tai puljun asioihin.. Hänen pitäisi saada potkut sen perusteella miten hän kohtelee ihmisiä.. Hän toistelee kapulafraaseja, jotka saavat hänet tuntemaan itsensä älykkääksi.. Hän on todellinen sosiopaatti.."

Tuo siis kaikki käännetty hänen kommenteistaan, ja olen kuullut samankaltaisia kommentteja aika monelta muultakin, eli hyönteinen ei vaikuta kovin suositulta, ainakaan sellaisten ihmisten keskuudessa, joilla on "ilo" joutua asioimaan hänen kanssaan..

Kollega oli esim. tapaturmaisesti kolauttanut hampaan irti, ja joutui menemään ensiapuun. Oli rimpaissut duunipaikalle, ettei pääsisi töihin, ja hyönteinen oli ollut puhelimessa. Hyönteinen oli sanonut: "Sinun täytyy ymmärtää, että tämä on työpaikka, et voi noin vaan olla poissa. Jos se hammas nyt on irronnut, niin eihän sille kuitenkaan voi mitään tehdä." - ja oli siis olettanut toisen tulevan duuniin verissä päin..

Sosiopaatti todellakin..

Olen kiinnittänyt muutenkin huomiota hänen toimintaansa - pörrää jatkuvasti ympäriinsä (kun ei ole koneellaan tai tapaamisissa), ja käy esim. järjestelmällisesti pikatervehtimässä pomoja. Esim. oman pomomme huone on minun takanani, joten kuulen kaiken mitä siitä ovensuusta keskustellaan. On hyvin tyypillistä, että hyönteinen lennähtää siihen ovelle, tervehtii pomoamme, toteaa samaan hengenvetoon, että ai, sinulla (=siis pomolla) on siinä lounas, näyttääpä hyvältä, nyt minullakin (=siis hyönteisellä) on nälkä. - Tuo kaikki samaan putkeen, kuin robotti, täysin ilman mitään oikeaa tunnetta, ja poistuen saman tien paikalta, odottamatta vastausta.

Hänen toimistaan puuttuu tunne, eli kaikki tapahtuu robottimaisella kylmyydellä, empatiasta ei ole missään vaiheessa tietoakaan, mutta sen todella pystyy vaistoamaan, miten täysillä hän nauttii vallankäytöstä.

Jos löydän jonkun toisen duunipaikan, aion tehdä kys. ihmisestä valituksen mahdollisimman korkealle tasolle edustamassaan puljussa. Tiedän, että yksi aiempi duunikaveri on valittanut kys. ihmisestä viime vuonna, joten jos useampi puljusta lähtenyt ihminen valittaa samasta henkilöstä, kuvittelisi, että jossain vaiheessa joku saattaisi tutkia asiaa hiukan tarkemmin. (Tai sitten ei - kys. puljun tuntien..)