1. Mistä kaikkialta netistä sinut löytää (profiilit sosiaalisissa palveluissa, video- ja kuvapalveluissa, foorumeilla, jne jne)? Miksi? Ja mitä teet niissä?
En edes yritä laittaa tähän täydellistä listaa, koska en itsekään muista mihin kaikkeen on tullut vuosien varrella liityttyä.. Stello Blogin About me -entryn loppupuolella on suhteellisen pitkä linkkilista muista profiileistani, mutta sieltäkin puuttuu monia, kun en aina muista lisätä.. Useimmiten liityn uusille saiteille ihan kokeilemisen halusta, josko löytyisi jotain uutta ja kivaa, tai katsoakseni vain mitä milläkin saitilla on tarjolla, saati miten helppo- tai vaikeakäyttöinen se on (omasta käyttökokemuksesta on etua, jos joku sattuu esim. forumilla kyselemään vaikka helppokäyttöistä blogia tai kuvasaittia - voin sitten suositella jotain, kysyjän taidot tai niiden puutteen huomioiden). Jos törmään oikeasti viihdyttäviin saitteihin, jatkan siellä luultavasti aktiivisesti. Muussa tapauksessa käyn joskus harvoin muokkaamassa profiilin tuoreemmaksi, tms. Nykyisin olen aktiivisin Facebookissa, sitä ennen MySpacessa.
2. Mitä luulet, miksi Facebookista on tullut niin kovasti esillä oleva ilmiö?
Se vaikuttaa keränneen yhteen paljon ihmisiä, jotka ovat olleet ennen hajaantuneina profiilisaiteille, mitkä ovat nimenomaan edustaneet tiettyä ikäryhmää, harrastusta, tms. Sen lisäksi että lapsuuden ystävät, koulukaverit, sukulaiset, entiset naapurit, työkaverit, nettikontaktit, yms. löytyvät nyt (melkein) kaikki Facebookista, on ainakin omasta mielestäni mukavampaa, että ihmiset ovat listautuneet sinne omalla nimellään, sen sijaan että kaverilista olisi täynnä enemmän tai vähemmän järjettömiä nimimerkkejä. Tietty keksitylläkin nimellä voi listautua, jos ei tosiaan halua omaa nimeään näkyviin.
3. Eroaako verkkoidentiteettisi (tai joku niistä, jos sinulla on useampi) todellisesta minästäsi jotenkin ja olisiko siitä haittaa jos se (ne) paljastuisi?
Ei eroa paljoakaan, tosin verkko-Stello on ehkä hiukan hillitympi (kyllä, luit oikein.. lol..).
4. Mitä mieltä olet alati lisääntyvistä henkilöhakukoneista (esim. Spock, PeekYou, WikiYou tai Wink)?
Stalking is fun! =D (Mitä on stalking suomeksi? Tulee mieleen jotain sinne päin; vakoilu, häirintä, tms., muttei just oikeaa sanaa..)
5. Mitä tekisit jos joutuisit identiteettivarkauden uhriksi netissä?
En kerro, ettei sitä voida käyttää todistusaineistona, jos moinen tilanne tulee joskus eteen... Sanon vaan, että tekijä tulisi katumaan moista syvästi.. todella syvästi...
(via)