From old family photo albums

Vaikka en mitenkään pysty todistamaan asiaa suuntaan tai toiseen, on erittäin todennäköistä, että yllä olevan vasemmanpuoleisen kuvan valkoasuinen nainen oli mummoni isoäiti. Ihan aluksi arvelin asiaa sen perusteella, että hänestä on kys. albumissa kaksi valokuvaa, ja kuvien sijoittelu oli nimenomaan perhekuvien seassa. Hän oli myös selkeästi vanhempi kuin muut albumin kuvissa olleet ihmiset. Lisäksi, olen tarkastellut noita kuvia suuressa koossa koneellani, ja tunnistan selkeästi joitakin omia (sekä isäni) piirteitä ja ilmeitä.

Voi myös olla, että kuvan vasemmanpuoleinen nainen on mummoni äiti (mahd. ennen avioliittoaan, tai avioliittonsa varhaisessa vaiheessa), ja hänen vieressään seisova nainen saattaisi olla mahd. sisko, koska heidän olemuksessaan on jotain samaa. Oikeanpuoleinen nainen saattaisi ehkä olla myös yksi sisaruksista, mutta hän eroaa ulkonäöltään aika paljon, varmaankin leveän hymynsä takia! En ole vielä tutkinut kirkonkirjoja, oliko mummon äidillä yleensä sisaruksia - voivathan he olla vaikka serkuksiakin, mutta olettaisin kuitenkin että kyseessä on sukulaisuussuhde, kun poseeraavat hiukan siihen malliin valokuvassa.

Ehkä viereisen kuvan pieni lapsi on hymyilevän naisen lapsi? Selittäisi tuon äidin onnellisen hymyn.. =)

Joka tapauksessa - löysin tiedot mummon äidin vanhemmista, mummon äidin kastemerkinnästä;

Eva Kristina Lenkkeri
s. 19.10.1872, kastettu 26.10.1872
Srk. Johannes - S:t Johannes
Isä Jonas Lenkkeri
Äiti Helena Uski, ikä 33
Kylä/Talo: Koskijärvi n:o 2
(hakulinkki)

From old family photo albums

Kuvan nainen voisi siis olla Helena Lenkkeri, os. Uski, eli isäni äidin äidin äiti.

Yritän löytää tietyt valokuvat itsestäni ja isästäni, ja laittaa ne rinnakkain tämän naisen kasvojen kanssa. Samaa näköä kyllä löytyy..