1. EU otti ja täytti pyöreät 50 vee. Mitä mieltä olet sitä?
Jaa EU:sta vai juhlapäivästä? Itselleni Suomen liittyminen EU:hun oli merkittävä juttu sen takia, että se mahdollisti muuttoni Irlantiin. Muuten olisi pitänyt olla joku duuni tai opiskelupaikka odottamassa, enkä mä mitään sellaista olisi kuitenkaan hommannut. EU on ihan kiva juttu myös nettiostosten kannalta, ja Euro on varsin kätevä. Muuten asia ei sen kummemmin heilauta..
2. Olemme jälleen kesäajassa. Mitä mieltä olet siitä?
Sen verran mitätön asia, etten varsinaisesti ole siitä mitään mieltä. Päivitän kännykän ajan, se siitä.
3. Eilen televisiosta tuli parikin ohjelmaa siitä miten lapsille suunnataan mainontaa, miten lapset määräävät mitä hankitaan ja miten jopa alle kymmenvuotiaat elävät ja käyttäytyvät kuin aikuiset. Mitä mieltä olet siitä?
Se on surullista. En pidä kaikkea lapsille suunnattua mainontaa automaattisesti pahana (itselläkin nostalgisia muistikuvia jostain 70-luvun Daisy-mainoksista yms..), mutta omassa lapsuudessa lastenohjelmat olivat lapsille sopivampia, ja niitä tuli rajoitettuina aikoina, eli oli jotain mitä odottaa, ja sunnuntaina piti ehdottomasti herätä tarpeeksi aikaisin katsomaan piirrettyjä.. Nykyisin ns. lastenohjelmia tulee tauotta, ja niitä varten on oikein omia kanavia. Lisäksi suurin osa nykylastenohjelmista on hirmu räikeää ja nopeatempoista. Jo pelkän TV-ohjelmatarjonnan puolesta siis lasten elämästä on tullut samanlaista kuin muustakin nykyelämästä (kaikki mulle nyt heti! ... ja minuuttia myöhemmin ei jaksa enää kiinnostaa), niin siihen kun lisää vielä samalla idealla lapsille suunnattua mainontaa, ja sitten ne kaikki krääsät mitä on ihan pakko saada nyt heti, niin missä vaiheessa lapsilla on aikaa rauhoittua ja/tai kehittää omaa mielikuvitustaan? Jos lapset määräävät perheen hankinnoista, niin se on kyllä täysin vanhempien syy ja ongelma, eli en menisi moisesta syyttämään mainontaa. Voin vain kauhulla kuvitella millaisia vanhempia nykylapsista kasvaa aikanaan, kun vastuullisesta vanhemmuudesta ei saata olla minkäänlaista mallia!
4. Mitä vanhemmaksi tulee, sen nopeammin tuntuu aika kuluvan. Mitä mieltä olet siitä, onko se vain kuvitelmaa vai ihan totta?
Tuntuu se olevan totta. Elämä kulkee ohi ihan huomaamatta. Toisaalta, nautin vanhenemisesta.
5. Kuinkas muuten hurisee? Jokos on pääsiäisen menot suunniteltu, mämmit hankittu ja rairuoho kasvamassa?
Meillä ei ole koskaan mitään pääsiäismenoja, Irlannissa ei ole mämmiä, enkä ole vuosikausiin kasvattanut rairuohoakaan. Nyt olisi kyllä siemeniä, kun äiti lähetti muutaman pussin. Niistä kokeilen jossain vaiheessa tosin kasvattaa mininurmikkoa puutarhatarkoituksella, eli ei pääsiäiskoristeeksi. Sopivan tarjottimen ja sijoituspaikan suhteen on tosin vielä ongelma.
(via)