DSCN8744.jpg

Lähdin aamulla hyvissä ajoin Bray'hin, ja onnistuin pääsemään perille asti ennen aamuruuhkia - en edes muista milloin olen viimeksi ajanut Bray'n läpi ilman ruuhkaa, paitsi jos olen palannut joskus myöhemmin illalla kotiin. Ajaminen oli aika epämiellyttävää, kun oli koko ajan sellainen olo, että olisi jotain limaisia ysköksiä pyrkimässä ylöspäin.. Mulla oli varmuuden vuoksi muovipussi valmiina, mutta onneksi en sitten tarvinut sitä.

Ehdin hiukan istahtaa, ennenkuin lähdin (kävellen) klinikalle. Sieltä on hankala löytää parkkipaikkaa, ja ne kaikki ovat maksullisia, eli fiksuin tapa on mennä kävellen.

Oma lekuri oli vittuuntunut puolestani, kun eivät olleet eilen antaneet emergency-aikaa mulle, vaikka selitin kyllä puhelimessa ajaneeni Bray'hin vain lekurivisiittiä varten.

Sain taas sen astmapiipun, ja antibiootteja, joilla näkyy oheisläpyskän mukaan hoituvan myös esim. silmätulehdus, virtsatientulehdus, syfilis (ja muutama muu STD), malaria, ja borrelioosi. Että jos nyt sattuisi olemaan noista jotain, niin kohta ei ole! =D

Olisin korjauttanut ohimennessä mononi, mutta suutari ei ollut vielä avannut puljuaan, joten menin suoraan apteekkiin. Heillä oli just tietsikka nurin, että tuttu apteekkari antoi vaan osan lääkkeistä (että saisin heti aloitettua kuurini - sain vielä valita, ottaisinko antibiootin kanssa vettä vai maitoa!), ja lupasin hakea loput parin tunnin kuluttua.

Menin sitten ottamaan entiseen kotiin istumanokoset (kun siinä talossa ei ole ainuttakaan mukavaa paikkaa - jopa sohvalla istuminen on epämukavaa), kunnes oli aika hakea ne loput lääkkeet. Poikkesin sillä reissulla myös Dunnesiin, kun en ollut vielä syönyt aamupalaa. Ostin deli-sekoituksen, ja D:kin heräsi aamiaiselle.

Soitin tietty duuniin heti lekurilta palattuani, ja lupasin laittaa emailitse kuvan lekurintodistuksesta, kunhan ehtisin takaisin kotiin - mulla kun ei ollut laptopia mukanani.

Lekuri kehotti lepäämään tiistaihin asti, ja varaamaan uuden ajan maanantaiksi.

Mulla on sinänsä ihan OK olo (paitsi aamuisin, kun yön yskiminen on aiheuttanut sellaisen em. limayskösfiiliksen), mutta varsinkin makuuasento yskittää heti, ja keuhkot ovat sen takia ihan ns. riekaleina, mistä taas seuraa hengästyminen ja väsyminen ihan pienestä. Että sikäli helpottava ajatus saada lepäillä vielä muutama päivä, vaikka harmittaa missata niin monta duunipäivää - ja erityisesti harmittaa, kun olin selvinnyt yli vuoden ilman ainuttakaan poissaoloa, mutta nyt tuli sitten useampi saikkupäivä kerralla.

DSCN8746.jpg

Palasin kotiin, ja tein sitruunateetä, kun noiden antibioottien kanssa ei suositella alkoholia - hot whiskey on siis poissa kuvioista, enkä edes ehtinyt joulupullon loppuun asti. Varmaan melkein 20 vuotta, kun olen viimeksi juonut teetä ilman maitoa. Ei ollut hyvää. Teessä on ihan pakko olla maitoa..

Olen kasannut isolle sohvalle tyynyjä, niin että voin lojua puolimakuuasennossa - enemmän lepoa kuin istuma-asennossa, muttei yskitä niin rajusti kuin makuuasento.

Ulkona tuntuu olevan edelleen ihan kesäinen ilma. Kiva, kun voi pitää keittiön ikkunaa raollaan (se on korkealla, ja aukeaa niin, etteivät kissat pääse karkaamaan). Tulee raitista ilmaa, muttei ole kylmä. Omat kisut käyvät vuoronperään istumassa keittiön ikkunalaudalla, haistelemassa raitista ilmaa. Ulkokisut lojuvat patiolla, nauttien auringosta.

Toisinaan katselen ohitse lipuvia pilviä. Kunnon poutapilvet sinistä taivasta vasten ovat suosikkejani. Tästä ohi menee myös paljon lentokoneita, jotka näyttävät ihan sikariputkiloista askarrelluilta leluilta =D Siis ihan tavisreittilentokoneita, mutta ovat usein juuri sellaisella korkeudella, että erottaa jonkin verran yksityiskohtia, ja vielä kun aurinko osuu niihin sopivasti, ovat ihan kuin leluja.

En ole pitkään aikaan pelannut mitään tietsikkapelejä (paitsi jotain Facebookin palapelejä yms.), mutta satuin jokunen ilta sitten katsomaan QuickyBabya Twitchilla, kun hän pelasi Cities: Skylines -kaupunkisuunnittelupeliä. Peli vaikutti houkuttelevalta, ja googletin lisätietoja - se on suomalainen peli! =D

Mulla on SimCity: Societies olemassa jossain, mutta ei ollut energiaa etsiä, ja muutenkin, tuo toinen peli oli houkuttelevamman oloinen, joten päätin hommata sen eilen Steamitse, kun ei ihan koko valveillaoloaikaa jaksa katsoa telkkariakaan.

Eilen illalla jaksoin vaan avata pelin, kun alkoi jo väsyttää. Tänään jaksoin tutkia sitä jokusen minuutin, kunnes totesin tekstin fontit aivan liian pieniksi (resoluution vaihto aiheutti vaan minitekstin puuroutumisen), ja siirryin youtubelle katsomaan aivan loistavia tutorial-videoita - kolmannen alussa nukahdin.

En siis ole vielä jaksanut pelata, mutta ehkä joskus..