1. Olisiko Suomessa hyötyä Google Newsistä ja mitä arvelet syyksi siihen ettei täällä ole sitä?
No enpä edes tiennyt, ettei ole.. Vaikka käytänkin monia Googlen palveluita, niin Google News'ia harvemmin. Uutispuolelta luen suomeksi lähinnä vain ne kaksi tabloidia, ja satunnaisemmin muita uutisia, esim. blogilinkkien kautta. Seuraan useimmat uutiset irlantilaisista ja brittipalveluista.
2. Puuttuuko verkosta mielestäsi jokin palvelu (tai pitäisikö jokin mielestäsi kääntää myös suomen kielelle)?
Joskus tulee "voi kun olisi..." hetkiä, mutta en mä nyt just muista mitään nettipalvelua, mitä kaipaisin..
3. Jos sinulla olisi valta ja mahdollisuus, mitä yhtä verkkopalvelua muuttaisit (miksi ja miten)?
Muuttaisin ehkä useampia, siten että niistä olisi mahdollista valita todella helppokäyttöinen kevytversio (jonka voisi sitten helposti vaihtaa täysversioon, tai taas takaisin kevytversioon, jos siltä tuntuu). Mulla on monia tuttuja, jotka eivät ole ollenkaan esim. facebookissa tai muilla vastaavilla saiteilla, eikä edes forumeilla tai blogeissa, ihan sen takia että ovat epävarmoja 'nettitaitojensa' suhteen, ja vaikka ajatus osallistumisesta tai listautumisesta johonkin kiinnostaa, he jättävät sen väliin, kun asia vaikuttaa liian monimutkaiselta. Tietty tottuneelle netinkäyttäjälle kaikenlaiset lisälelut ovat usein mukavia olemassa (ainakin itse rakastan kokeilla sellaisia), mutta kun joku vasta aloittelee netin käyttöä, on ihan ymmärrettävää että suuri määrä laatikoita, nappuloita ja linkkejä voi vaikuttaa pelottavalta, jos se tulee kaikki kerralla eteen.
4. Onko bloggaaminen arkipäiväistynyt niin että sen suosio tulee vähentymään (niin kirjoittajien kuin lukijoiden parissa)?
En usko, että suosio vähenee, koska ihmiset ovat kiinnostuneita toisistaan ja haluavat jakaa asioitaan. Lisäksi esim. harrastuksiin ja työaiheisiin liittyvät blogit varmaan pysyvät suosittuina, koska niiden avulla joku korvessa asuva yksinäinen puurtajakin voi keskustella haluamastaan erikoisalasta tms. netitse. Tietty ei siihen tarvita nimenomaan blogia, mutta joku tykkää blogeista, toinen forumeista, ja joku vaikka Skypesta...
5. Mikä on seuraava iso villitys netissä?
Hmmm.. No, nykyisinhän on jo mahdollista tavallaan avata oma nettitelkkarikanava - muistan hämärästi itsekin liittyneeni parille sellaiselle saitille, tosin en ole vielä julkaissut sinne mitään (saati että nyt muistaisin edes osoitteita) enkä toistaiseksi löytänyt sieltä mitään kiinnostavaa katseltavaakaan - mutta sellainen voisi yleistyä, ihmisten hankkiessa parempia web-kameroita ja ehkä panostaessa asiaan enemmän kuin vaan spontaanisti löpisemällä kameraan jotain, parin kaljan voimalla.. Olisi myös kivaa, jos tarjolla olisi vapaasti lainattavaa hyvätasoista materiaalia, jota voisi liittää kanavalleen, esim. paikallisuutisia, lyhyitä animaatiosarjoja yms.. Itse tekisin tosi mielelläni jotain komediapaloja, mutta tämänhetkinen valaistukseni ja taustani ovat niin surkeita, etten oikein halua heittää sellaista materiaalia nettiin. Kunhan saan asialle tehtyä jotain, niin sitten... (Nimim. olen vastikään ihastunut esim. Eco Pal 175W; oik. 35W lamppuihin, joilla saa aikaan päivänvalomaisen tunnelman, eli kunhan se yksi kauppa Dún Laoghairessa tilaa sellaisia lisää, niin 'toimistoni' valaistustilanne tulee paranemaan huomattavasti! Haluamme sellaiset lamput itse asiassa joka ikiseen huoneeseen, ne ovat aivan fantastisia!)
(via)