1480742.jpgMenin tanaan R:n luokse lounastamaan - han teki jalleen ihanaa riisia, missa oli kaikenlaisia kasviksia seassa, jauhelihaa ja chilipippureita ja paistettua turskaa. Ahmittiin masut piukeiksi, ja pikku-R levitteli oman riisikipponsa sisaltoa pitkin syottotuolin poytalevya. Aitinsa kehotuksesta otin hanesta hyvin sotkuisen kuvankin, mutta sita en tietenkaan laita nettiin.
R:n mies oli tosiaan toissa, eika H:kaan ollut talla kertaa R:n luona, eli saatiin vihdoinkin juteltua ne aiemmin rastiin jaaneet naisten jutut, joille ei voinut olla pienia korvia kuuntelemassa..
Meilla oli tarkoitus menna sitten ruuan jalkeen kavelylle ja lopulta johonkin kahville, mutta se suunnitelma hiukan muuttui - siita lisaa myohemmin..
Koska R lahtee tulevalla viikolla Sri Lankaan, han halusi tyhjennella hyllyjaan - heilla on avokeittio, joka vie melkein puolet "olohuoneesta", eli pienen keittion lisaksi itse olohuoneen puolelle mahtuu vain pyorea ruokapoyta, jaakaappi/pakastin, syottotuoli ja kahdenistuttava sohva (telkkarikin on makuuhuoneessa, koska olohuoneeseen ei mahdu). Kaikki keittion varastotila on avohyllyja, ja koska pikku-R on innokas vetamaan alemmilta hyllyilta kaiken lattialle, heilla on seka astiat etta ruuat niilla ylahyllyilla. Ei siis tilaa varastoida mitaan turhaa, eika oikein kaikkea tarpeellistakaan. Kun vihdoin lahdettiin kavelylle, mulla oli kassillinen Jacob'sin minimansikkakekseja (hauska tarina sinansa; he saivat kaksi laatikollista kys. kekseja vuokraisannaltaan 19/1, joka oli keksien 'parasta ennen' paivays.. R on antanut niita mulle ennenkin, tosin mainiten niiden jo virallisesti ns. eraantyneen, mutta teimme tanaan makutestin, ja ne maistuvat edelleen ihan yhta hyvilta, eli totesimme mielummin syovamme ne kuin seuraavamme erapaivaa ja heittavamme ne roskiin. Lupasin ilmoittaa, jos joku kammoripuli iskee, heh.. R tuskaili, kun ei oikein tunne kovin montaa ihmista tarpeeksi hyvin, etta kehtaisi tarjota heille niita kekseja ilman etta ehka loukkaantuisivat, kun saavat "vanhoja" kekseja. No, heidan havionsa! Me ollaan sujuvasti rouskuteltu naita jo aika paljon, Danielin kanssa..), sailykemansikoita, R:n kolumbialaiselta puolitutulta saamia suklaapalleroita, joista ilmeisesti saa kuumaan maitoon sulattamalla jotain suklaajuomaa, mutta R ei ehdi ennen matkaansa kokeilla, joten lupasin testata niita, ja lisaksi R halusi viela lahettaa loput riisit ja jauhelihat Danielille - turskat me ehdittiinkin jo popsia loppuun, ja turska maistui parhaiten myos pikku-R:lle. Olisin muuten saanut myos Sri Lankasta tuotua kuivattua anjovista (kokkausohjeineen), jota saa myos taalta, aasialaiskaupoista, mutta sen haju oli sen verran tuima, etta katsoin parhaaksi skipata =D Nyt oikeastaan kaduttaa, koska ne oli pakattu sri lankalaiseen sanomalehtipaperiin, jota olisi ollut kiva tutkia!
Koska R tiesi, etta H haluaisi tulla mukaamme kavelylle tai heille, soitimme H:lle, etta menisimme heille katsomaan nyt jo puolivalmista ensikommuuniomekkoa ja ottaisimme sitten H:n mukaan kavelylle. Niin sitten teimme, mutta H:n isa ehtikin pikaisesti vasata meille teetarjoilun, joten paatimme sitten siirtaa suunniteltua kahvilakeikkaa ensi viikolle. Sain muuten plarata H:n vanhempien haakuva-albumiakin, missa oli ihanan eksoottisia kuvia heidan haaseremoniastaan. Muutama aukeama oli omistettu kuville, joissa morsian oli polvillaan lattialla ja kosketti vanhempien sukulaisten jalkoja seka sai heidan siunauksensa. H:n isa oli selvasti hyvin ylpea albumista, ja naytti viela pari mustavalkokuvaa lapsuudestaan! Hauskaa! Rakastan katsoa valokuvia, varsinkin jos niiden kautta paasee nakemaan ihan erilaista elamaa.
Mutta mekosta on tosiaan tulossa kaunis, ja R osti lisaksi viela valkoisen pannan, jossa on pieni valkoinen huntu. Vitivalkoinen nayttaa tosi kauniilta tummahkon ruskeaa ihoa vasten, ja se huntu on myos ihq H:n paksujen, melkein mustien hiusten kanssa.
R olisi periaatteessa voinut jatkaa mekon ompelemista siina samalla kun meita oli kolme muuta kaitsemassa pikku-R:aa, mutta ma en voinut jaada niin pitkaksi aikaa, kun olin luvannut hakea anopin viikonloppulehdet ja Loton, seka kayda kaupassa, eika R:n puolestaan olisi ollut sopivaa jaada sinne ilman mun (lue: toisen vieraana olevan aikuisen) lasnaoloani, etta han paatti palata huomenna ompelemaan mekon valmiiksi, kun H:n aitikin on paikalla, ja me lahdimme sitten lyhyelle kavelylle, H:n tullessa mukaan. Kaytiin lahinna lihakaupassa, newsagentsilla ja ruokakaupassa.
Kun paasin kotiin, Daniel mikrotti saman tien itselleen R:n ruokaterveiset =) Anoppi puolestaan laittoi itselleen pakastepizzan, josta han jatti puolet meille iltapalaksi, mutta sattui sitten unohtamaan uunin paalle ja laittamaan sen jamapuolikkaan sinne, niin tovia myohemmin meilla oli palaneenhajuinen keittio ja musta, pizzanpuolikkaan muotoinen korppu. No, onneksi ei ollut nalka.. Sittemmin keskityin lahinna viinin juomiseen ja niiden minimansikkakeksien popsimiseen.