060913outrage1s.jpg

Sain Familyalbum.ie-saitin tuoreen mainoslehtisen, enkä ollut uskoa silmiäni kun selailin sitä.. (Klikkaa kuvia, niin suurempi versio aukeaa uuteen ikkunaan)

Vain muutamia päiviä sitten, Madrid Fashion Weekin järjestäjät ilmoittivat, ettei liian laihoilla malleilla olisi asiaa catwalkille (artikkeli englanniksi);

"Madrid city council, which sponsors the fashion week, has ordered that every model on show must have a body mass index (BMI) of at least 18. Models who are 5ft 9in (1.75m) tall must weigh a minimum of 8st 11oz (56 kg).

Esther Cañadas, Spain’s best-known model, does not qualify under the new rules as she is said to have a BMI of only 14. Almost a third of the women lined up appear to have been barred. The council promised that a nutritional expert would be on hand to check every model taking part in the shows, and that any woman found to have a BMI of below 16 would receive medical treatment."


Kun (varsinkin) niin monet nuoret tytöt/naiset kärsivät nykyisin erilaisista syömishäiriöistä, olisi hyvä askel kohti terveempää tulevaisuutta, jos koko muotimaailma seuraisi Madrid Fashion Weekin esimerkkiä. Mutta kun ei niin ei.. Jotkut nimenomaan haluavat tyrkyttää vartaloihannetta, jossa luut tököttävät kropasta, joka saisi Kate Mossin vaikuttamaan liikalihavalta.

060913outrage2s.jpg

Haluaisitko tyttäresi laihduttavan itsensä näin laihaksi:

060913outrage1ds.jpg 060913outrage2ds.jpg

Pelottavaa.. Ja jos nuorella ei ole edes ehtinyt kroppa vielä kehittymään normaalisti, kun hän saa päähänsä että tuollaiselta pitäisi näyttää, alkaen sitten näännyttää itseään kohti tikkumaista tulevaisuutta, siitä voi seurata pysyviä terveyshaittoja - tai pahempaa..

En todellakaan edes harkitse ostavani mitään Family Albumista, ainakaan ennenkuin hankkivat normaalipainoisia malleja.

(En tosin väitä tietäväni, että kuvien mallit olisivat sairaita, koska geneettisesti hyvin laihojakin ihmisiä on olemassa. Olen vaan sitä mieltä, että luurankomaista vartalomallia ei saisi esittää jonkinlaisena ihanteena, koska useimmille sellaisen vartalomallin saavuttaminen merkitsisi inhottavaa avioliittoa anoreksian kanssa..)