(Kirjoitin taman alunperin Intia-forumille)

Ma olen satunnaisesti seurannut BBC:n sarjaa, Around the World in 80 Faiths, jossa englantilainen Rev. Peter Owen Jones vierailee eri mantereilla ja esittelee lyhyesti niiden suosituimpia uskontoja. Olisin mielellani seurannut kys. sarjasta kaikki jaksot, mutta valitettavasti se on yksi monia sarjoja, joiden kohdalle eksyn vain toisinaan kanavarallin seurauksena.

Viimeksi nakemassani jaksossa esiteltiin Intian (ja lahiseudun) uskontoja - tassa linkki kys. jakson sivulle.

Mulla on toisaalta hiukan ristiriitainen suhtautuminen tuohon sarjaan, koska juontaja (joka on siis itsekin kirkonmies) tosiaan osallistuu itse eri uskontojen harjoittamiseen, mika on mulle jotenkin outo tai 'vaara' ajatus - siis voisin toki esim. itse olla paikalla seuraamassa jonkun toisen uskonnon menoja, mutta en voisi kuvitella aktiivisesti osallistuvani muuhun kuin oman kirkon messuun. MUTTA, samalla tuo juontajan henk. koht. osallistuminen tekee sarjasta myos mielenkiintoisemman, kun katsoja paasee lahemmaksi eri uskontojen ideaa.

Parin ekan nakemani jakson aikana koin juontajan jotenkin arsyttavana, mutta olen sittemmin tottunut haneen ja hanen tyyliinsa.

Tama olisi aika kiinnostava sarja hommata joskus DVD:lla.. Eihan siina kovin syvallisesti ehdita esittelemaan uskontoja, mutta se lyhyt esittely on tosiaan sitten lahempana kys. uskontoja harjoittavien ihmisten arkea uskontonsa parissa, kun lahestymistapa poikkeaa siita perinteisemmasta "opetusvideotyylista".