Virtuaaliplarasin Iltalehteä, josta löysin kuvia 'kevään aurinkolaseista'. Siellä oli joitakin ihan kivan näköisiä laseja, mutta ne HINNAT! :O Siis maksavatko ihmiset oikeasti 137-600 euroa (=em. jutun lasien hintaskaala) aurinkolaseista?!? Siis 600 EUROA, niistä jutun kalleimmista aurinkolaseista?!? Jos mä lasken VUODEN vaate- ja askartelumateriaaliostokseni yhteen, niin edes niistä ei tule yhteensä 600 euroa, saati että ikimaailmassa laittaisin moista summaa AURINKOLASEIHIN! Ja otsikko antaa myös ymmärtää, että kyseessä ovat nimenomaan kevään aurinkolasit - siis trendipellet ostavat ilmeisesti ainakin yhdet tai kahdet uudet aurinkolasit vuodessa?
Kyllä mä ymmärrän kalliimmat aurinkolasit, jos tarvitsee vaikka syystä tai toisesta erikoislinssit (mulla on itselläkin jostain vuosien takaa myös aurinkolasit, joilla jopa näen kauas), mutta noi merkkilasit ovat kuitenkin ihan taviksia, joissa hintaa tulee vain mallista ja merkistä. Sairasta.
Italiasta muuten sai varsin hyvännäköisiä aurinkolaseja kymmenellä eurolla (kalleimmat taisivat olla €20), jos ei itseluottamus satu olemaan niin tavattoman heikko, että on ihan pakko kompensoida ostamalla vain ns. merkkituotteita. Ja kun ihan uteliaisuuttani katsoin yhdeltä italialaiselta saitilta merkkiaurinkolasien hintoja, niin ellen nyt ihan erehtynyt, niin noi 600 euron Bvlgari-lasitkin ovat siellä 220 euroa (tosin en ole 100% varma, onko sama malli, koska kuvien kulma oli sen verran erilainen, että katsoin lähinnä sankakoristeen muotoa - mutta siis "945/13, shaded brown, 220 Euro").
Minusta tosin mitkään ostolasit eivät ole läheskään yhtä mageita kuin perintölasit! Ostin siis Italiasta kympin lasit, ja ne ovat ihan kivat, mutta kun sain nuo Danielin tätivainaan entiset aurinkolasit, niin sen jälkeen en ole muita pitänyt! (Eikä maksanut mitään..) Harmittaa vaan ihan sikana, että äiti oli mennyt myymään omat 60/70-luvun jättiaurinkolasinsa :*(