070809_leo05s.jpg
Tänään ihailimme Chester Beatty Libraryn näyttelyssä Leonardo da Vincin muistiinpanoja; The Codex Leicester.
Olen aina ollut jonkinlainen käsialafetisisti, eli olisin varmasti nauttinut noiden muistiinpanojen katselusta, vaikka ne olisi kirjoittanut joku täysi tuntemattomuus (tasaisia rivejä, kaunista käsialaa, peilikirjoitusta, kuvituksena pieniä piirroksia..). Erityinen groupie-fiilis kuitenkin aiheutui siitä, kun mietti itse ideamies Leonardo da Vincin pidelleen käsissään niitä nimenomaisia papereita, ja täyttäneen ne teorioillaan ja muilla ajatuksillaan. Lisäksi oli aika käsittämätöntä tuntea tietynlaista yhteyttä satoja vuosia sitten eläneeseen ihmiseen (ja neroon), jonka muistiinpanot tuntuivat jotenkin niin kotoisilta, sivupiirroksineen ja muistutuslistoineen..
Näyttely oli ilmainen, mutta sinne piti varata etukäteen liput, ja lippuihin oli merkitty tietty vierailuaika. Näyttely päättyy sunnuntaina ja nettivaraukset ovat jo täyttyneet, mutta paikan päällä jonottaen saattaa vielä saada peruutuslippuja. Suositeltava lahjoitus oli kuitenkin €5/hlö, ja kyllä melkein kaikki taisivat sen maksaa, koska läpinäkyvä lahjoituslaatikko oli täynnä seteleitä. Ostimme lisäksi €20 hintaisen kirjan aiheesta.
Itse näyttelystä ei tietenkään voinut ottaa kuvia, mutta räpsin puhelimella muutamia paikasta, ja vähän muustakin. Kuvat Bray Forumilla.
070809_leo18s.jpg