Tinahely Agricultural Show 2009

(Kuva vuoden 2009 Tinahely Show'sta)

Tänään on August Bank Holiday, eli elokuun ensimmäinen maanantai, ja jokavuotinen Tinahely Show - eli muistaakseni maatalousnäyttely suomeksi.

Olin siellä ekaa kertaa vuonna 2009, ja uudelleen parina seuraavana vuonna. Viime vuonna jäi menemättä, kun Oimo oli vielä "ihmeparantumisensa" jälkeen sen verran toipilaana, ettei haluttu jättää häntä pitkäksi päiväksi Nosferatun hoiviin. Tänään oli tarkoitus mennä omalla autolla, mutta viimeviikkoisen shoppailun ja pakollisten ruokaostosten jälkeen, laskin että rahani riittäisivät vain bensaan ja pääsymaksuun, eli ei olisi varaa ostaa sieltä edes kahvikupposta, saati mitään muuta. Saa siis jäädä väliin tänäkin vuonna, vaikka kuinka tekisi mieli mennä.

Pääsymaksu oli aiemmin kympin, mutta muistaakseni vuonna 2011 nostivat sitä vitosella, joten se on nyt aika kallis, kun siihen ei sitten tosiaan kuulu muuta kuin "ilmainen" parkkipaikka ja siistit vessat - ja tietty onhan siellä alueella kaikenlaista musiikkia ja muuta viihdettä, mutta ei sinne kukaan mene niiden takia, vaan nimenomaan karjan, maanviljelyksen, puutarhuroinnin, käsitöiden ja/tai ruokien takia. Joo ja museoautojakin on aina runsaasti, sekä jotain moottoripyörätemppuja, ja vuosittainen sheaf tossing -kisa (ei aavistustakaan mikä se olisi suomeksi, mutta sellaista myttyä viskovat mahd. korkealle).

Todella harmittaa jättää väliin, mutta harmittaisi varmasti vielä enemmän mennä paikan päälle, niin ettei olisi varaa ostaa yhtään mitään. Voisihan sinne ottaa omat eväät, ettei nyt nälkä ainakaan yllättäisi, mutta kun siellä on myynnissä ihania juustoja ja ties mitä muita herkkuja, ja oikeastaan melkein kaikkea mahdollista.. Ostin esim. vihreän kesätakkini nimenomaan sieltä. Se on ollut tosi käytännöllinen, varsinkin sadetakkina. Viimeksi Naasissakin pysyin Tesco-visiitillä kuivana kys. takin ansiosta, kun Esteri ripuloi taivaalta - tai no, monot tietysti kastuivat, kun havaitsin syvän lätäkön vasta sitten kun olin kävellyt sen läpi..

Harkitsin minimaalisiin säästöihin kajoamista, mutta en nyt kajoa kuitenkaan, kun on tärkeämpää rahanmenoa tulossa.