Olin luvannut H:lle, etta postitan hanen kirjeensa tanaan oman kirjeeni kanssa Sri Lankaan, joten aamulla katsoin parhaaksi kirjoittaa sen oman kirjeeni! Tein pienen vihkosen ennen R:n ja pikku-R:n lahtoa ottamistani kuvista, joissa myos H on mukana. Printtausjalki (tavispaperilla) oli tosin aika kehnoa, mutta printtaan R:lle sitten paremmat versiot, kun saan taas fotoprintteriini mustekasetin. Tassa nyt rapsyja kirjeistamme - tekstit on tietty piilotettu, mutta esim. nuo H:n piirrokset ovat niin sopoja;
080502htorr1.jpg
Piirroksessa R ja pikku-R ovat rannalla..
080502htorr2.jpg
Piirroksessa H itkee, kun kaipaa heita.. (H:lla oli tuota piirtaessaan levea hymy!)
080502storr1.jpg
Meidan perheen kuvatervehdys Moo-tarroina..
080502storr2.jpg
Fotovihkonen - nettiversiossa kasvot sotkettu tunnistuskelvottomiksi..
Viskasin sitten koko satsin siististi kirjekuoreen ja vietin tovin kirjoittaen mahd. maailman pisinta osoitetta.. =D
H tuli tanaan jo vahan ennen kolmea, eika hanella ollut laksyja tai lukutehtavia (maanantai on May Bank Holiday, eli vapaapaiva), mutta opettaja oli antanut hanelle piirros- ja varitystehtavavihkon, josta han sai itse valita mita tekee tai jattaa tekematta. Luin hanelle sitten tehtavien ohjeet - yhdessa tehtavassa piti piirtaa siilille piikkeja, ja naytin hanelle ottamani valokuvan siilista, kun han ei kuulemma ollut ennen nahnyt sellaista. Googlen kuvahakukin tuli taas apuun, kun han kysyi mita on spaghetti - kuvan perusteella tunnisti heti, joskin saattoi luulla spaghettia myos nuudeleiksi, joita han on ainakin syonyt kotona. Spaghettia han ei valttamatta ole koskaan syonyt, koska heilla syodaan nimenomaan sri lankalaista ruokaa (ts. niin lahelle sellaista kuin Irlannista saatavien raaka-aineiden avulla voi tehda). En tieda, syodaanko Sri Lankassa itse asiassa ollenkaan nuudeleita, mutta muistan R:n ostaneen sellaisia.
Koska laksyja ei ollut ja ne piirrosjutut oli nopeasti tehty, pelasimme sitten taas tietsikkapeleja. En muistanut ennakkoon etsia lasten peleja, kun H alkaa vahan kyllastya siihen tahan asti kayttamaamme saittiin, mutta googletin lastenpeleja BBC:n saitilta. Ne olivat aika hankalia H:lle, lahinna sen takia etta ohjeet olivat liian pitkia ja monimutkaisia hanelle (kielen takia). Han kuitenkin piti elainlaakaripelista, vaikka se ei kovin hyvin sujunutkaan.
Daniel tuli tanaan mukaan, kun saatoin H:n kotiin - meilla oli viikonlopun ruokaostokset listalla, joten kantamista riitti kahdelle. Ostettiin samalla myos Smythsin lelukaupasta helmitaulu, josta tulee olemaan hyotya H:n matikanlaksyjen kanssa. (Ja mulle yksi The Sims 2 stuff pack..) Askartelukaupan vieressa oleva kiva Knick Knack -kauppa lopettaa =( - tosin asian positiivisena puolena on alennusmyynti.. Ostin kolme kirjepaperipakkausta, kaksi kirjepaperilehtiota ja Daniel osti puutarhureille tarkoitetun pehmean polvialustan, kun han puuhaa koneiden parissa yleensa lattialla.
080502abacus.jpg
Hilpeaa muuten, etten ollut vuosikausiin edes nahnyt helmitaulua, ja heti kun menin ostamaan sellaisen, nain helmitaulun myos telkkarissa! (Joku irlantilaisluokka vieraili nayttelyssa, jossa esiteltiin entisaikojen koulunkayntia..)