combo1-normal.jpg

Eilen oli aivan fantastinen shoppailupäivä Maarian kanssa =)

Oltiin ajateltu, että tavattaisiin Dublinin IKEAssa, mutta kun mulla ei vieläkään ole täyttä ajokorttia (muistutan taas itseäni, että pitäisi varata se ajokoe!), enkä saa harjoittelijakortilla ajella motareilla, niin vaihtoehtoreitti Bray'sta IKEAan on aika infernaalinen.. Niinpä ajoin sitten vuorten yli Naasiin, eli Maarian luokse, ja hän kuskasi meidät sitten omalla autollaan shoppailemaan IKEAan ja Liffey Valley -ostoskeskukseen.

Lähdin kotoa aikaisin aamulla, ja kävin alkumatkasta tankkaamassa Kilmacanoguen Topaz-bensiksellä. Olin jättänyt viikon ruokaostokset tekemättä, kun säästin rahaa shoppailureissua varten, joten kotona ei ollut mitään aamupalaksi sopivaa, ja katsoinkin jos bensikseltä olisi löytynyt voikkoja tms. Toki löytyi, mutta päädyin ostamaan jotain vielä parempaa: Oishii Sushia!!! =D (En olisi odottanut löytäväni bensikseltä sushia.. Luulin että vain Amerikassa..) Ajoin sitten Lough Tay'lle syömään sushi-aamiaiseni. Kello oli 7:20 - huomasin nimittäin yhdestä kuvastani, missä näkyy autoni kello.
 
Vuorilla oli todella sumuista, mutta kun pääsin Sally Gapilta Blessingtonin tielle, kirkastui hiukan. Blessingtonin jälkeen oli sen sijaan erittäin sateista, ja tiellä oli useita kohtia, missä sai tosiaan pitää ratista, ettei lähtenyt auto käsistä..
 
Hain ohimennen Naasin Tescosta tuoreita croissanteja, joita syötiin sitten Maarian luona hänen omatekoisen hillonsa kera. Omnomnom.. (Kastelin muuten Tescon parkkiksella kangasmononi aivan likomäriksi, mutta onneksi oli vaihtomonot mukana!)
 
IKEAssa oli taas ihanaa! Taidettiin olla siellä muutama tunti.. Ainoa pettymykseni oli havaita, että IKEAn lihapullissa on sianlihaa =( En siis syö enää sianlihaa (tai ehkä olisi oikeampi sanamuoto sanoa, etten enää osta sianlihaa), joten söin sitten graavilohta ja leipää. Harmitti kyllä, kun rakastan IKEA-lihapullia. Voi kun käyttäisivät vain naudanlihaa..
 

combo2-normal.jpg

Minulla oli ostoslista - halusin kaksi settiä IKEAn minihuonekaluja (jotka olivat kyllä isompia kuin kuvittelin, mutta ostin kuitenkin kaksi settiä..), lisää varastolaatikoita, ja ehkä kangasta.. Ostin kaiken edellämainitun, ja kaikenlaista muuta.. Harmaa(hko) torkkupeitto toimii myös talvihuivina.. Minulla oli ennestään vain yksi pyyhe, joka oli tarpeeksi iso hiuksilleni, joten ostin toisen (tuo turkoosi, kuvassa).. Paketti vaniljantuoksuisia tuikkuja.. Uusi tiskiharja (jonka aion pitää syrjässä, ettei Nosferatu pääse heti pilaamaan sitäkin).. IKEAn raparperimehutiivistettä.. Ja IKEAn omena-puolukkakuplivaa, jonka joimme myöhemmin Naasissa. Siinä taisi olla kaikki.

Maarialla oli etuseteli, jolla 150 euron ostoksista sai 20 euroa alennusta, eli tähtäsimme kys. summaan yhdessä, mikä osoittautuikin aika helpoksi.. =D

 

Paluumatkalla Naasiin, kävimme vielä Liffey Valley -ostoskeskuksessa, missä en ollut ennen käynyt. Tarkoituksena oli hakea sushia, mutta tuli sitten ostettua muutakin..

 

Käytiin muutamissa vaatekaupoissa - minullahan on €100 viikkobudjetti, että ostan yleensä kaikki vaatteeni Dunnesista (ja saan toisinaan paitoja äidiltä postitse). Viimeisten 20+ vuoden aikana, kallein vaatehankintani taisi olla Tinahely Show'sta ostamani, 40 euron hintainen ja käytännöllinen kesätakki =D ... Mutta eilen satuin sitten löytämään jotain, mistä olen haaveillut jo muutaman vuoden ajan - melkein täydellinen pitkä mekko.. Melkein, sen takia, että mekko on hihaton, ja olisin halunnut hihat, mutta sen alla tai yllä voi pitää jotain hihallista.. Mutta se maksoi €75!!! :O ... Joka tapauksessa, olin halunnut sellaista arkimekkoa jo pitkään, ja olisi todella epätodennäköistä että törmäisin uudelleen niin kivaan mekkoon, ainakaan sellaisessa hintaluokassa, että olisi ollenkaan varaa ostaa sitä.. Eli ostin sitten mekon itselleni! =) Alla tänä aamuna otettu kuva, jossa mekon alla on musta pitkähihainen toppi.

 

DSCN324c-blog-normal.jpg

Hurjan etsimisen jälkeen, löytyi myös uikkarit uk:lle. On ollut niin harvinaisen hyvä kesä, että miesten uikkarit ovat melkein loppu kaupoista! Ts. jäljellä oli vain jotain aivan kammottavia halpa-speedoja, sekä kirkuvan värisiä jättishortseja.. (Dunnesin nettikaupassakin oli naisten uima-asuja neljä sivua, mutta miehille ei mitään!) Lopulta kuitenkin löytyi tummansiniset shorts-malliset uikkarit - ei nyt ihan sellaiset mitä haettiin, mutta kuitenkin sellaiset mitä kehtaa pitää julkisella paikalla.

Ostettiin lopulta sitä sushiakin, ja donitseja.. Ja sitten takaisin Naasiin. Päivä oli aika hiostava, ja IKEAssa oli todella huono ilma, että olimme molemmat aika ryytyneitä, voihkimme kuin vanhukset, ja repeilimme sitten sille =D

Söimme, otimme kuvia IKEAn minihuonekaluista - Maarian muotinuket toimivat koekäyttäjinä.. Kalusteet ovat hiukan liian pieniä ns. Barbie-skaalan muotinukeille, ja liian isoja 1:12-skaalan nukkekotikäyttöön (paitsi kirjahylly, pöytä, ja halityyny), mutta esim. Daisy-nukke olisi aivan täydellisen kokoinen..

Lopulta lähdin sitten kotia kohti - jälleen vuorten yli, mutta muuten hitusen eri reittiä kuin aamulla. Vuorilla oli paljon sumuisempaa kuin aamulla! Siis varsinkin Sally Gapin ja Roundwoodin välillä, todellinen hernerokkasumu.. Olin onnellinen, että tunnen kys. tien aika hyvin, koska välillä en todellakaan nähnyt sitä ollenkaan.. Autoja tuli onneksi vastaan vain yksi, ja senkin näki vasta sitten kun se oli aivan kohdalla. Kaiken lisäksi, suunnilleen KAIKKI alueen lampaat olivat päättäneet siirtyä tielle, ja juoksentelivat normaaliakin holtittomammin edestakaisin.. Harkitsin josko olisin pysähtynyt toviksi odottelemaan sumun mahd. hälvenemistä, mutta päätin jatkaa ajamista, kun vaikutti siltä, että sumu saattaisi pysyä yöhön asti, ja sitten olisi vielä lisäksi pimeää! =D

 

Onneksi pääsin kuitenkin ehjänä kotiin - koko matka kesti tarkalleen 1h 27m =) Hassu yhteensattuma: olin siis aamulla Lough Tay'lla klo 7:20 - ja sattumalta olin siellä taas klo 19:20! (Olin lähtenyt Maarialta klo 18:20, eli kesti tarkalleen tunnin verran ajaa Lough Tay'lle, ja siihen mahtui Naasin liepeillä yksi väärä käännös, joka tosin vei vain 2-3 minuuttia, kun huomasin sen itse heti kääntyessäni - en ollut ennen mennyt sitä kautta, mutta halusin kokeilla reittiä, joka tavallaan kiersi Naasin keskustan, päätyen Blessingtoniin menevälle tielle.)