Making padded socks for Thatsit

En ole ehtinyt / jaksanut blogittaa kunnolla n. viikkoon, kun kuvien netitys flickr'ille on jostain syystä ollut todella hidasta viime aikoina, ja yleensä siinä vaiheessa kun olen saanut homman hoidettua, pitää joko mennä nukkumaan tai tekemään jouluvalmisteluja tms.

Nämä Thatsitin sukkaputketkin ovat jo viime viikolta, mutta ehdin blogittaa vasta nyt.

Kirjoitin tuolla aiemmin Thatsitin pysyvästä vaivasta, josta oli se lehtijuttukin. Eläinlekuri laittoi siis kissalle vauvasukat takajalkoihin, suojaamaan hankalassa kohdassa olleita kulumahaavoja ja helpottamaan liikkumista. Sukat oli kiinnitetty haavateipillä, ja ideana on jatkaa sukkien pitoa, jotka vaihdetaan n. viikon välein tai tarvittaessa.

Thatsit onnistui lopulta ravistamaan toisen vauvasukan pois, ja minä tein hänelle pehmustettuja sukkaputkia tilalle, kun ne vauvasukat eivät kovin paljon pehmennä haavaumien kohdalta, ja ajattelin että tassut kynsineen olisi hyvä jättää paljaiksi.

Making padded socks for Thatsit    Making padded socks for Thatsit

Making padded socks for Thatsit    Making padded socks for Thatsit

Leikkelin parista vanhasta t-paidasta paloja, ja aloitin taittelemalla pehmustekohdat - hiukan kuin pienikokoisia vaippoja! Sitten ompelin käsin ne pehmusteet isompiin paloihin - yritin välttää kuhmuraisia saumoja, eikä siistillä jäljellä ollut niin väliä, kun pehmusteet jäisivät kahden kangaskerroksen väliin piiloon.

Making padded socks for Thatsit    Making padded socks for Thatsit

Käytin Tigerin hammasharjakoteloa mallina, kun se on suunnilleen kissan jalan paksuinen.. Tietty sukkaputkista piti tulla löysemmät, kun "reisi" on leveämpi, ja sukkaputket teipattaisiin jalan taitekohtaan..

Making padded socks for Thatsit    Making padded socks for Thatsit

Ajattelin ensin, että jättäisin saumat ulkopuolelle, ihan käyttömukavuutta ajatellen. Saumat olivat kuitenkin sen verran pehmeät, että päätin kääntää ne sisäpuolelle - eipä tarvitsisi sitten Thatsitin ainakaan järsiä niitä.. Hammasharjakotelosta oli apua myös sukkaputkien kääntämisessä.

Making padded socks for Thatsit    Making padded socks for Thatsit

Koska halusin vielä varmistaa, että pehmustekohdat tulisivat juuri oikeisiin kohtiin jalkaa, eivätkä sukkaputket pyörisi jaloissa, ompelin putkiin hiukan "muotoa", niin että pehmustekohta osuisi juuri siihen haavauman alle.

Tuo toisen pään taitos ei ole mikään design-yksityiskohta, vaan taitoin sen ihan jalkaan vetämisen helpottamiseksi, kun kangaskerroksia ei ole kiinnitetty toisiinsa muuten kuin saumojen kohdalta.

Jo sukkaputkia tehdessä mietin, että ne olisivat varmasti alaosastaan liian pitkät, ja niin ovatkin, mutta korjaan asian sitten seuraaviin sukkaputkiin. Tassujen jättäminen avoimiksi oli kyllä todella hyvä päätös. Thatsit on ollut vähemmän turhautunut näihin pehmusteputkiin, kuin niihin ekoihin vauvasukkiin.

Thatsit waiting to have her socks changed

Seuraava ongelma olikin sitten niiden sukkien vaihtaminen.. Kesti pari päivää yleensä saada D:lta hiukan apua, kun sitä hommaa ei todellakaan voi hoitaa yksin, vaan Thatsitia on pideltävä vahvassa (joskaan ei tiukassa) otteessa, samalla kun otettaisiin se jäljellä oleva vauvasukka pois, ja laitettaisiin uudet sukkaputket jalkoihin.

Mutta eihän siitä tuon narsistin kanssa tullut mitään.. Häneltä ei sujunut edes se kissan pitely, ja Thatsit tietysti sitten hermostui ja kiemurteli, raapaisten D:ia nenään sen verran, ettei siitä tullut edes jälkeä, mutta D sitten heitti huutoraivarit, uhaten tappaa Thatsitin jne, jne, jne.. (Nimim. jaa miksikö odotan innolla että on varaa muuttaa landelle..)

Pyysin sitten lopulta eläinlekurin apuun, eikä meillä ollut mitään ongelmia vaihtaa sukkia. Minä pidin Thatsitia sylissä ja juttelin rauhoittavasti (ei ollut innoissaan, muttei edes yrittänyt kiemurrella), eläinlekuri vaihtoi sukat. Kehui sukkaputkia siistiksi, ja todettiin samalla, että haavaumat näyttivät jo paljon paremmilta.

Just kun eläinlekuri oli lähtenyt, Thatsit kuitenkin onnistui ravistamaan toisen sukkaputken pois jalastaan! Ryntäsin ovelle, josko eläinlekuri sattuisi vielä olemaan huutoetäisyydellä (kun oli fillarilla liikkeellä, matkalla klinikalta kotiin) - ja hän olikin juuri koputtamaisillaan oveen, kun oli unohtanut kypäränsä meille! =D

Teipattiin sitten sukkaputket uudelleen, hiukan tiukemmin, ja osin turkkiin kiinni. Lupasin vahtia, etteivät tassut turpoaisi - jos se teippi olisi liian tiukalla. Ihan hyvin on kuitenkin mennyt, ja Thatsit on toisinaan jopa nuollut sukkaputkiaan antaumuksella, ihan kuin siivoaisi omaa turkkiaan =)

Thatsit with her new sock tubes

Sovittiin eläinlekurin kanssa, että viskaan tekstarin kun pitää taas vaihtaa sukat, niin hän poikkeaa sitten kotimatkalla avustamassa. Hän on kyllä maailman paras eläinlekuri =)