fb_el_hakaniemi-normal.jpg

Kuulun Facebookissa Helsinki/Espoo/Vantaa 1900-luvulla -ryhmään, kun tykkään vanhoista kuvista, kaupunkitriviasta, yms.

Em. ryhmässä on usein arvaustehtäviä, missä on joku vanha valokuva (tai piirros), ja sen perusteella on arvattava missä kuva on otettu (tai mitä paikkaa piirros esittää).

Itse en yleensä pahemmin osallistu arvailuun, kun en enää edes muista kaikkia keskeisiäkään kadunnimiä Helsingistä. Usein oikea vastauskaan ei soita mitään kelloa!

Eilen EL julkaisi sisarensa piirroksen heidän ikkunanäkymästään v. 1967, ja tehtävänä oli arvata mistä se on. Hän laittoi ketjuun vihjeeksi myös kapean kaistaleen kuvaa, missä näkyi samalle paikalle sittemmin rakennettu uudempi rakennus. (Blogitan kuvat EL:n luvalla.)

Jostain syystä, minulle tuli heti mieleen helluntaiseurakunnan pulju Hakaniemestä, missä mummoni asui kun olin lapsi. Mummo muutti sieltä muualle, kun olin n. 10-vuotias, ja olen viimeksi tod.näk. nähnyt sen seurakuntarakennuksen joskus 13-vuotiaana.

Arvaukseni oli kuitenkin oikea, ja kyseessä todella oli tuo em. rakennus Näkinkujalla! =D

En vaan voi käsittää, mistä ö-mapista muistini kaivoi tietyn rakennuksen, jota en ole edes nähnyt lähes 30 vuoteen, ja millä ei muutenkaan ollut ikinä itselleni mitään sellaista merkitystä, mikä olisi saanut minut lapsena painamaan mieleeni sen yksityiskohtia..