Co. Wicklow Co. Wicklow

Olin sopinut, etta H tulisi tiistaina vasta neljalta, koska paatimme Danielin kanssa lahtea taas ajelulle, ja tarvitsimme lisaa aikaa (Daniel ei oikein voi lahtea minnekaan pidemmalle ennen kuin puoliltapaivin, ja mun pitaisi normaalisti olla kolmeen mennessa kotona, kun H tulee siihen aikaan koulusta - jos taas lahtisimme ajelulle viiden jalkeen, kun H on mennyt kotiin, niin siina ei ehtisi kovin paljon maisemia nakemaan, kun tulisi jo pimeaa..). Kuten kuvista nakyy, ilma ei ollut paras mahdollinen, mutta onneksi paiva oli vain harmaa - ei sateinen. Ei tullut edes pienta tihkua missaan vaiheessa!

Djouce Woods, Co. Wicklow Djouce Woods, Co. Wicklow

Paivan kohteena oli Djouce Woods, missa jatimme auton tienlaitaan ja jatkoimme jalan. Ei sinne autolla tietty paasisikaan (tai on siella teita tukkirekoille, kun siella on istutusmetsia, mutta epailen etta niiden teiden kaytto on muilta ajoneuvoilta kielletty, kun siella on erikseen kieltotaulu jopa mopoille, maastopyorille ja poneille! Raskaampia motskareita, hevosia tai muuleja tosin ei oltu kielletty..)

Djouce Woods, Co. Wicklow Djouce Woods, Co. Wicklow

Tuossa ylla, seka jossain alempanakin, nakyy entisen jarven pohjaa, joka on nyt osin umpeenkasvanutta puskaa ja osin suota.. Kyseinen jarvi mursi vallinsa 80-luvun hurrikaani Charleyn seurauksena, ja koko vesimassa syoksyi Dargle-jokeen, aiheuttaen Bray'hin laajoja tulvavahinkoja. Taman linkin takana muutamia kuvia niilta ajoilta (itse en tietty viela silloin asunut Irlannissa). Sivun vikassa kuvassa se oikeanpuolimmaisin talo on muuten meidan kotimme - kuvien ottaja on vastapaisen talon saaharrastaja.

Djouce Woods, Co. Wicklow

Kavelimme ensin jarven mutaisempaa reunaa pitkin, kunnes paasimme tukkirekkatielle, ja jatkoimme sita pitkin ylospain, nakoaloja ihailemaan..

Djouce Woods, Co. Wicklow

Tein tuon panoramakuvan viidesta eri kuvasta, ja jouduin lisaamaan vahan photoshopattua nurtsia ja tieta..

Djouce Woods, Co. Wicklow Djouce Woods, Co. Wicklow

Sikali kiva kavelyreitti, etta menomatka oli yhta ylamakea, mutta palatessa saattoi sitten ottaa rennommin.. =D

Djouce Woods, Co. Wicklow

Kavimme myos "metsan puolella" mm. hiplaamassa ihanaa sammalta. Siella oli niin hiljaista ja rauhallista, etta en millaan olisi halunnut lahtea pois. Kunhan ilmat lampenevat, niin tuonne olisi kiva menna piknikin ja kirjan kanssa..

Djouce Woods, Co. Wicklow Djouce Woods, Co. Wicklow

Alla olevalla karttapalalla tuo keltainen viiva on reittimme ylospain, ja vihrea viiva on paluureitti, eli ex-jarven toista reunaa pitkin, missa oli vahemman mutaista.

Djouce Woods, Co. Wicklow

Kaytiin viela lyhyella hakkuuaukeakavelylla, ihailemassa Powerscourtin putousta;

Djouce Woods, Co. Wicklow

Zoomaillen olisi tietty saanut putouksesta parempiakin kuvia, mutta kameran patteri oli melkein loppu, etta en viitsinyt paljon zoomailla.

Lunch at The Golden Ball, Kilternan

Lopuksi ajelimme viela osin samoja teita kuin aiemminkin, paatyen lounaalle Kilternaniin, The Golden Ball -pubiin. Ei viitsitty ottaa mitaan raskasta ateriaa, vaan Daniel tilasi voileivan ja mina wrapin - menussa molempiin kuului kolme taytetta (lisamaksusta enemman) ja kastike. Odotimme jotain simppelia - jos nyt ei ihan paperiin kaarittya versiota (sentaan pub, eika pikaruokapaikka..), niin kuitenkin vaan pieni lautanen, jolla voikko tai wrap, mutta ne tarjoiltiinkin lampimina, herkullisen salaatin kera. Kastike osoittautui erillisessa kipossa olevaksi dipiksi, ja wrapin mukana tuli jopa tortillalastuja! Todella herkullista ja tayttavaa - jai niin paljon parempi fiilis kuin lauantaisesta kokemuksesta Glendaloughissa..
Lahdettiin kotia kohti n. 3:40pm, ja pian anoppi soitti, etta H oli tullut meille jo kolmelta! :O (Ja ma viela lahtiessa huikkasin eteisessa olevalle Danielille, etta mainitsisi anopille H:n tulevan sovitusti neljalta, ihan silta varalta etta H tulisikin kolmelta - niin etta anoppi voisi kehottaa H:a menemaan ensin kotiin ja tulemaan sitten kevyempien kantamusten kera takaisin neljaksi.. mutta Daniel oli alle minuutissa UNOHTANUT kertoa taman tietoiskun eteenpain!) Mua suoraan sanottuna vitutti, kun olen aika varma, ettei H edes unohtanut asiaa, vaan tiesi anopin olevan kuitenkin paikalla, ja oli vain paattanyt ohittaa sovitun asian.. Hanella on taipumusta sellaiseen. Ei ole reilua, etta anoppi joutuu kaitsemaan H:a. (Onneksi anoppi ei kuitenkaan ollut aiheesta happamana, vaan sanoi laittaneensa lastenohjelmaa telkkariin..) Kun sitten tulimme kotiin, ja kysyin H:lta, etta mitas olinkaan ihan viimeisena sanonut hanelle edellisena paivana, niin selityksensa oli, etta han oli eilen lyonyt paansa seinaan ja sen takia unohtanut.. (Ai, no SITTEN...)