Mitluana haastoi seiskameemiin;

Mukaan haastetut kertovat 7 satunnaista faktaa/tapaa itsestään sekä pelin säännöt omassa blogissaan. Sitten heidän tulee haastaa 7 muuta bloggaajaa mukaan ja ilmoittaa haastettujen nimet. Heidän tulee myös jättää kommentti asiasta ko. henkilöiden blogeihin, jotta nämä tietävät ottaa osaa peliin ja katsoa ohjeet haastajan blogista.

1. Usein telkkaria katsoessa poimin ohjelmasta satunnaisen repliikin tms., ja jatkan siitä spontaanisti... Daniel liittyy usein mukaan, ja käsittelyssämme yleensä kuivastakin asiaohjelmasta voi tulla hetkessä hysteeristä komediaa, tai vastaavasti komediasta tragediaa.. Joka tapauksessa, parannamme melkein ohjelman kuin ohjelman tasoa, tosin kielenkäyttökin on sitten sen verran hurjaa, ettei sellaista kai ihan kuka tahansa kuuntelisi. Kun satuimme näkemään elokuvan Mystery Science Theater 3000, meitä todella inhotti miten laimeaa heidän versionsa asiasta oli. Olisivat vaikka pyytäneet meiltä paremman spontaanisession käsikirjoitukseksi..

2. Syön tosi harvoin karkkia, mutta jos satun syömään jotain karkkia missä on vaikka erilaisia värejä / kuvioita, niin OCD iskee.. On ihan pakko syödä aina yksi jokaista väriä kerralla, ja lopuksi katsoa mitä väriä tai värejä oli eniten, ja tilanteen mukaan sitten joko jatkaa yksi jokaista väriä kerralla systeemiä tai ottaa pareittain jäljelläolevia värejä.. Tämä koskee myös joitakin yksivärisiä, kuten Marianne-rakeita. Niitä on otettava aina parillinen määrä kerrallaan. Syömissysteemi koskee myös jokaista muuta, joka asioi samalla pussilla - jos systeemiä ei noudateta, tulee maailmanloppu ja sota, vapaavalintaisessa järjestyksessä..

3. Seuraan monia saippuasarjoja RTE Guiden soap watch -sivujen ja joidenkin vastaavien nettisivujen kautta, sekä luen juttuja, joissa paljastetaan saippuoiden tulevat suurjuonet jopa kuukausia aiemmin. Luen ainakin ennalta aina seuraavan viikon tapahtumat, ja usein katson kuitenkin ne jaksot telkkarista, vaikka tiedänkin aika tarkkaan, mitä niissä tapahtuu. Tämä koskee myös sarjoja, jotka ovat vaikka paljon edellä USA:ssa tai muualla - luen foorumeilta ennakkoon juonenkäänteitä. Daniel ei tajua, miten voin ollenkaan nauttia katsomisesta, kun tiedän etukäteen mitä tulee tapahtumaan. Itse nautin kuitenkin enemmän siitä, että voin keskittyä katsellessa myös hiukan epäolennaisempiin asioihin, kun kaikki keskittyminen ei mene itse juoneen. Varsinkin LOST'in tapaisessa sarjassa on suurta hupia spottailla taustan pieniä yksityiskohtia, joita ei varmaan edes olisi huomannut, ellei olisi lukenut niistä etukäteen. Esim. parhaillaan RTE näyttää uusi-seelantilaisen saippuan (Shortland Street) jaksoja vuodelta 2003. Saippua jatkuu kotimaassaan edelleen, ja käyn aina muutaman kuukauden välein katsomassa sen paikallista saittia, josta tallennan itselleni Bray Forumilla olevaan piilokansioon saippuan juonenkäänteet, luettavaksi uudelleen sitten kun jaksoista tulee joskus ajankohtaisempia Irlannissa. Yleensä siinä vaiheessa kun luen niitä tuoreina saippuan saitilta, en edes tunne suurinta osaa hahmoista, koska kaikki ovat ehtineet jo vaihtua moneen kertaan RTE:lla näkyvistä jaksoista lähtien..

4. Mulla on sen verran vilkas ja supernopea mielikuvitus, että aika tuskin kävisi tylsäksi edes neliraajahalvaantuneena (joskaan en toivottavasti joudu koskaan testaamaan..). Asian negatiivisena puolena on ehkä se, ettei ole hirmu isoa motivaatiota oikeasti tehdä paljon mitään, kun joka päivä ehtii vaikka elää useamman elämän ajatuksissaan, edustaen eri kansallisuuksia, sukupuolia, jne. En kyllästy, jos joudun jonottamaan pitkään jossain, kun voin piipahtaa mielessäni johonkin ihan muualle, ja napsahtaa sitten tarvittaessa välittömästi realismiin ja nykyhetkeen. Varmaan sen takia mulla on usein karttaa katsellessakin tunne, että olisin käynyt paljon useammissa maissa kuin niissä muutamissa, joissa olen oikeasti käynyt. Uusiin paikkoihin mennessä en yleensä ylläty, vaan palaan tuttuihin maisemiin. Olen yleensä jo kuvitellut paikan tunnelman, äänet, tuoksut, jne..

5. Näen ihmisten läpi. En tietenkään fyysisesti, mutta henkisesti. Se on aika rasittavaa, mutta samalla jotenkin mieluinen rasite. En osaa tai halua selittää asiaa tarkemmin.

6. Teen yleensä kaikki jutut viimetipassa, varsinkin duunit. Kulutan aikaa katsomalla telkkaria, plaraamalla nettiä, pelaamalla Sims2:a, askartelemalla, tai tekemällä melkein ihan mitä vaan, paitsi ei jotain sellaista, mitä oikeasti pitäisi tehdä. Sitten kun alkaa olla aika lopussa, aloitan paniikinomaisesti puuhan sen duunin tms. parissa, ja yleensä saan sen ajoissa valmiiksi. En tosin aina ehdi sen takia nukkumaan..

7. Keskustelen syvemmin eläinten (varsinkin kissojen) kuin ihmisten kanssa. Kohta #5 on osittain syynä tähän. En näe eläinten läpi, ja koen heidät muutenkin luotettavammiksi. Eivät koskaan teeskentele tai ns. yritä päteä..

Onpa tosi hankalaa löytää blogittajia, jotka eivät olisi jo osallistuneet tähän.. En ole varma, olenko missannut tai unohtanut seuraavien osallistuneen, mutta haastan nyt ainakin: Skrubu, Saoka, rahina, Matonen, Matkalla, Maan matonen, ja lopuksi ns. tuntematon blogittaja, eli jos jotakuta ei vielä ole tähän haastettu, niin nappaa tästä haaste! (Vuodatus temppuili, ja tämän tallentamisessa kesti ikuisuuksia.. Onneksi tallensin varmuuskopion notepadille..)