Cute chili peppers

Ostin torstaina LIDListä pakkauksen sekalaisia chilejä, mutta en uskaltanut kokeilla niitä ennen perjantai-iltaa, kun en ollenkaan tiennyt miten voimakkaita saattaisivat olla, enkä halunnut mitään hankalia yllätyksiä extra-keikalle.. =D

Making mystery chili pepper hot stuff    Making mystery chili pepper hot stuff

Making mystery chili pepper hot stuff    Making mystery chili pepper hot stuff

Perjantai-iltana aloitin sitten maustamattomalla jogurtilla, pienimmällä chilillä, ja maustekurkulla. Ajattelin, että jos se chili osoittautuisi todella voimakkaaksi, jogurtti lieventäisi makua jonkin verran.

Pilkoin chilin ja maustekurkun, ja sekoitin jogurttiin. Sekoitus kaipasi jotain muutakin, joten päätin lisätä tomaatin. (Mikä on "vine tomato" suomeksi? Siis tomaatti, joka oikeasti tuoksuu ja maistuu tomaatilta, eikä vain sellainen punainen pallero, jota normaalisti myydään tomaattina, mutta joka on melkein aina suht. mauton pettymys..) En halunnut sekoituksesta vetistä, joten kaivoin tomaatista sisukset pois ja popsin ne, pilkkoen vain ne tomaatin kiinteät osat jogurttisekoitukseen. Siinä vaiheessa, söin pienen palan tomaattia, joka oli koskettanut sitä osaa keittiön työtasosta (mikä vittu on "counter" suomeksi? en halua sanoa "pöytä, koska keittiössämme ei ole pöytää.. edes Google Translate ei tiedä!) missä olin aiemmin pilkkonut sen chilin, ja suuni oli hetkessä aivan liekeissä! =D Totesin siis chilin todella voimakkaaksi... Pilkoin myös hiukan sipulia jogurttiseokseen.

Minulla oli tortilla-wrap'eja ja kaksi kanan rintafilettä jääkaapissa, ja ajattelin paistavani ne rintafileet sipulin kanssa, ja tekeväni sitten tulisia wrap'eja salaatin, kanan, ja tulisen jogurttiseoksen kera.. Mutta kun se chili oli NIIN tulista, päätinkin lisätä sen jogurttiseoksen pannulle, kanan ja sipulin sekaan, ettei tarvitsisi maustaa sitä erikseen, ja sitten vaan lisätä salaattia wrap'eihin.

Hot stuff - the yogurt mix, added to fried onions and chicken breast fillet bits

Hot stuff wrap    Hot stuff wrap (with some yogurt blobs as it was HOT..)

Ensimmäisen wrap'in jälkeen, olin aivan liekeissä, mutta ruoka oli tulisuudestaan huolimatta todella hyvää! Tykkään nimenomaan sellaisesta tulisesta mausta, mikä ei tapa kaikkia muita makuja. Päätin kuitenkin juoda hiukan maitoa ennen toista wrap'ia, ja lisätä siihen muiden täytteiden lisäksi hiukan maustamatonta jogurttia, koska muuten ajattelin ehkä saavani joko sydänkohtauksen, ysköksen tai paskoksen.. LOL

Hot stuff wrap - day 2

Seuraavana päivänä, tein vielä jämistä kaksi wrap'ia. Jostain syystä, se ei enää tuntunut ihan yhtä tuliselta. Lisäsin myös salaattia, (vine) tomaattia ja majoneesia. Omnom..

Nyt minulla on vielä loput chilit jääkaapissa, ja kun tulin paistaneeksi eilen kaikki jauhelihat fajita-sekoituksen kanssa (suurin osa pakastettaviksi pika-aterioiksi), en tiedä mitä tekisin chileillä!

775ab0906b29e64a15e0211eb3c39f43.jpg

 

 

 


Saatan ehkä kokeilla jotain Giardinieran tapaista, ja laittaa sinne kokonaisia chilejä, kun ne saattaisivat olla aivan liian tulisia pilkottuina.. =) Tai ehkä käytän pari tulisiin omeletteihin, tms.!