DSCN2007-normal.jpg

Kevät oli kovin myöhässä, kuten ilmeisesti vähän joka puolella (ainakin) Eurooppaa. Nyt ollaan kuitenkin hypätty suoraan kesään (joka toivottavasti jatkuu kunnon kesänä, ainakin muutaman kuukauden ajan..), ja parina viime päivänä olen jopa päässyt takapuutarhan nurmikolle lojumaan / nukkumaan auringossa!

Kasvukausi on tosin myöhässä, joten kotikadun puutkin kukkivat vasta nyt, jne.

DSCN2029-normal.jpg

Heti Oimon kuoleman jälkeisenä päivänä, meillä oli kaikilla ihme energiat päällä - halusimme kai puuhata jotain, kun jokainen ikävöi Oimoa omalla tavallaan.. Minä raivasin kukkapenkkiä istutuskelpoisempaan kuntoon, riuhtomalla rikkaruohot pois (paitsi ne nätit rikkaruohot, jotka saavat levitä ihan vapaasti..), hankkiutumalla eroon villistä vadelmasta, joka oli tehnyt paluun, monta vuotta edellisen karsinnan jälkeen, trimmaamalla omat kasvini, jne. D harvensi myös pinkkiä verenpisarapensasta (kuvassa) rankalla kädellä, kun pinkki ruusu oli hautautua sen sisään. Toinen verenpisarapensas on vielä trimmattava, kun se on parina viime vuonna levähtänyt aika isoksi.

Itseäni ei niin kiinnosta tuo heidän puutarhansa sinänsä, mutta se on Oimon ja Gingan hautapaikka, joten sen takia haluan sen siistimmäksi. Inhottaa, kun Nosferatu heittelee puskien alle sekalaista roskaa - vaikka inhoan termiä "knacker" (viitaten paikallisvähemmistöön), niin pakko myöntää, että "knacker yard" on erittäin kuvaava termi, kun puhutaan esim. puutarhasta, missä on kaiken maailman romua ja roskaa, eikä kukaan tunnu välittävän siitä miltä paikka näyttää - em. paikallisväestön pihapiirit kun ovat usein nimenomaan sellaisia.. Totesin D:lle, että olen nähnyt "knacker yards", jotka ovat siistimpiä kuin takapuutarha..

Heitin vihdoin roskiin esim. D:n veljen aikoinaan ostamat, aurinkovoimalla (melkein) toimivat puutarhavalot.. Ne veivät vaan tilaa kukkapenkissä, eivätkä edes toimineet kunnolla - ehkä harvoin näyttäytyvän auringon takia.. Lisäksi, monesta oli varsi poikki, ja yhdestä itse lamppuosa sirpaleina - mutta piti vaan sinnikkäästi tunkea niitä esille ja riviin, vuosi toisensa jälkeen.. Vaan ei enää, kun ovat roskiksessa! Hah!

Puun alla on valitettavasti 2-3 täysruosteista pärrärunkoa, ja kasoittain muuta pärräroinaa, millä tuskin enää edes tekee mitään, kun se on kaikki aivan ruosteessa.. Mutta ei kuulemma voi heittää pois, huoh..

DSCN1960-normal.jpg

Ruuan suhteen, minulla on menossa jonkin sortin munakausi. Olen kyllä muutenkin ostanut joka viikko ainakin yhden kuuden munan pakkauksen isoja free range -munia, mistä on mennyt neljä munaa pennelaatikkoon, ja ne pari mahd. omeletiksi, tms.

Nyt en ole kai viikkoon tai pariin tehnyt pennelaatikkoa (mihin muuten laitoin viimeksi egyptiläisiä chili peppers - en muista suomeksi - ja niistä tuli mukavia pieniä tulisia makupisteitä!), mutta munia oli kuitenkin jääkaapissa. Olin ostanut tortilla-wrap'eja, mihin laitoin aluksi ravunlihaa, majoneesia, salaattia ja scallions (en muista kys. sipulia suomeksi) täytteiksi. Ravunliha kuitenkin loppui pian, enkä raskinut ostaa toista pakettia, vaikka se oli edelleen -50% alessa. Tein sitten muna-wrapin, ja jäin koukkuun =)

Keitän nykyisin munat Pinterest-vinkin mukaan, eli munat hanakylmään veteen ja kattila tulelle.. Kun vesi alkaa kiehua, kattila pois tulelta, kansi päälle, ja kännykkähälytys tarkalleen 15 minuutin päähän, jonka jälkeen munat kylmään veteen, kunnes jäähtyvät. Tulee aivan täydellisiä kovaksi keitettyjä munia.

Keitän 6-8 munaa kerrallaan, ja niitä riittää sitten jääkaapissa muutamaksi päiväksi, mikä on kätevää, kun ei joka kerta tarvitse keitellä erikseen..

Sittemmin loppuivat ne tortilla-wrap'itkin, mutta olen popsinut munia myös Reissumiehen yms. voikkojen täytteinä. Nam.

DSCN2026-normal.jpg

Listalla olisi kaikenlaista tekemistä.. Kummipojan synttärilahja on myöhässä (yritän saada hankituksi tänään), en ole ehtinyt ajamaan tarpeeksi autoa (pitäisi ajella ainakin muutaman kerran viikossa, että rutinoituisi ja olisi valmis buukkaamaan sen ajokokeen..), pitäisi uusia autovakuutus - autoveron sain sentään jo maksetuksi.. (se erääntyy huomenna, joten toivon läpyskän tulevan postitse jo tänään, ettei tarvitse raahata printattua maksukuittia mukana, siltä varalta että sattuu ratsia kohdalle, ja tarkistavat läpyskät..)

Ullakon raivaus eteni jokunen aika sitten taas hurjasti, mutta paljon olisi vielä raivattavaakin. Olisi aivan ihanaa, jos muut menisivät vaikka muutamaksi päiväksi johonkin kuuseen, niin että voisin puuhailla ja raivata omin päin urakalla. Mutta ei..