swim3_hagridvignettesmoke-normal.jpg

En ollut käynyt uimassa sitten kesän 1999, kun olimme Kaunissaaressa - missä muuten en ole sen jälkeen käynyt, valitettavasti!

Olin jo pitkään luvannut opettaa uk:n uimaan (uintitaito puuttuu yllättävän monilta irlantilaisilta), mutta on ollut hankalaa järjestää aikaa ja sopivaa ajankohtaa moiseen. Eilen onnistui, joskin oltiin suunniteltu pidempää reissua Co. Wexfordin rannoille, mutta hän pääsi farmihommiltaan lähtemään vasta puoliltapäivin, ja jumitti aikansa pankkijonossa, eli kun hän viimein ehti Bray'hin asti, oltiin jo reilusti iltapäivän puolella. Lisäksi, hänellä oli illalla joukkuetreenit, eli aika ei olisi riittänyt suunniteltuun reissuun.

Olin pakannut Esmeraldan jo valmiiksi, ja ajoin meidät sitten yhdelle Arklow'n lähistöllä olevalle rannalle (ei kuitenkaan kuuluisa Brittas Bay, koska siellä on maksullinen parkkipaikka ja valitettavan usein dublinilaisia).

Pysähdyttiin Rathnew'ssa tankkaamassa ja jäätelöllä, ja rannalle päästyämme, yritettiin vielä auttaa yhtä kaupunkilaisperhettä, joka oli tumpeloinut kaupunkiautonsa syvälle rantahiekkaan, huoh.. (Joutuivat lopulta rimpaisemaan hinausauton apuun.. Kannatti ajaa sinne ihan rannalle asti..)

Veteen meno oli hilpeää - uk valitsi visuaalisesti miellyttävän kohdan rantaa, vaikka ehdotin että rannan toinen pääty olisi sopivampi uintiharjoituksiin.. En siis ollut ikinä uinut kys. paikassa, mutta siinä meidän päädyssämme oli sen verran kivikkoa, että arvelin sen jatkuvan myös veden alla - ja olin oikeassa.. =D Vaikka miten varovasti yritti kävellä, niin pohjassa oli isoja kiviä, jotka olivat liukkaita ja yllättävän muotoisia, joskaan eivät onneksi teräviä. Aallot vaikeuttivat myös pystyssä pysymistä, ja lopulta uk luovutti, käveli takaisin rannalle, ja siirtyi kauemmaksi kivikosta. Minä totesin uimisen helpommaksi.

Muuten ranta oli oikeastaan todella sopiva uintiharjoituksiin. Ei joutunut talsimaan pitkälle, kun oli jo kaulaa myöten vedessä. Aallot tosin hankaloittivat asiaa jonkin verran.

Olin asettanut päivän maaliksi kellumisen, ja kyllä se lopulta onnistuikin häneltä ihan ilman tukea =D Toivottavasti päästään lähitulevaisuudessa uudelle uintireissulle, niin pysyy tuo ensimmäinen saavutus vielä tuoreessa muistissa.

Kelluminen oli muuten ihanampaa kuin muistinkaan, ja ne aallot olivat itselleni just täydelliset - melkein houkutti vetää nokoset siinä kelluessa. Merivesi oli tosin paljon suolaisempaa kuin muistinkaan.. (Olin aiemmin uinut täällä vain Galwayssa, ja muistan silloin huomioineeni miten paljon suolaisempaa valtamerivesi on, verrattuna esim. Suomenlahden veteen.. Mutta siitä on tosiaan vuosikausia..)

swim2_juliawavesmoke-normal.jpg

Kun palattiin autolle, se em. perhe oli juuri saanut autonsa hinautetuksi pois hiekasta, ja tekivät lähtöä.

Meidän piti vaihtaa vaatteet auton luona, kun sinne meidän rantapäätyyn tuli joku leiriytyjäseurue, jonka oli ihan pakko levittäytyä just ihan siihen viereen, vaikka rannalla olisi riittänyt lääniä. Niin ei siis huvittanut nakuilla siinä niiden silmien edessä - sen sijaan, kaikki ohi ajaneet saivat seurata nakuilua rannan pienellä parkkiksella, LOL Mulla oli uusi mekkoni, joka kyllä antoi jonkin verran suojaa, mutta ennenkuin sain sen mekon ylleni, operaatio märästä uikkarista rintaliiveihin, osoittautui suunniteltua hankalammaksi. Onneksi itselläni on kuitenkin saunakulttuuritausta, joten jos joku sai asiasta traumoja, niin ne ohi ajaneiden autojen ihmiset =D Uk ehkä aiheutti heille myös lisätraumoja.. =P

swim1_antoniovignettesmoke-normal.jpg

Tarkoitus oli olla takaisin Bray'ssa n. 18:30, että hän ehtisi ajoissa iltatreeneihin. Hän sai kuitenkin puhelun entiseltä työkaverilta, joka kertoi surullisia uutisia heidän yhteisen tuttunsa kuolemasta (ihan yllättäen ja nuorena), ja ne uutiset piti sitten jakaa saman tien uk:n veljelle, joka on parhaillaan perheensä kanssa lomalla (ja joka asioi paljon vainajan isän kanssa), eli päästiin lopulta lähtemään vasta kun meidän olisi pitänyt olla jo Bray'ssa. (Siis minä ajoin, että sikäli tietty olisin voinut ajella toisen puhuessa puhelimessa, mutta tuolla alueella voi olla hyvin vaihteleva 'coverage' - en muista suomeksi, kenttä? Hän itse asiassa puhui veljensä kanssa myös matkalla Bray'hin, ja joutuivat koko ajan soittamaan uudestaan toisilleen, kun puhelu katkesi.)

swim4_harryvignettesmoke-normal.jpg

Minä sitten räpsin aikani kuluksi puhelimella taidekuvia (ja lisäsin niihin myöhemmin efektejä, kun mun antiikkipuhelimessani ei ole mitään hienoja kuvaeditointijuttuja)..

1146_melissavignettesmoke-normal.jpg

Merivesi on ihanaa hiuksille! Jos kastelisin esim. suihkussa hiukseni, käyttämättä hoitoainetta, tuloksena olisi yksi iso dreadlock.. Meriveden jälkeen, tukka ei ole ollenkaan takkuinen, se tuntuu ihanan pehmeältä, ja on jopa normaalia kiharampi =)

Pitäisi käydä useammin uimassa!