DSCN8865.jpg

Otin torstaiaamuna kuvia keskiviikkoiltana leipomastani gouda-ciabattasta. Nam..

Sain kys. ciabatta-reseptin nettitutulta, ja tuo gouda-koristelu on oma viritykseni. Pitää olla nimenomaan sitä goudaa, mitä saa (Irlannin) LIDLista palana.

DSCN8863.jpg

Ainekset:

2,5 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
puoli pussia (6g) kuivahiivaa
4,5 dl jauhoja

Itse olen käyttänyt aiemmin isommassa pussissa myytyä kuivahiivaa (luontaistuotekaupasta), ja tuo 6g oli n. ruokalusikallinen.. Nykyisin käytän lähikaupan kuivahiivaa, joka on 7g:n pusseissa, eikä se gramman heitto haittaa ollenkaan =)

Lainaan ohjeen sellaisena kuin nettituttuni sen kirjoitti;

Kylmään veteen hiiva, suola ja sokeri, sitten puolet jauhoista ja sekoitetaan velliksi. Lisätään öljy ja loput jauhoista, ei alusteta paljoa, taikina jätetään löysähköksi. Kohotetaan lämpimässä paikassa kelmun alla puolestatoista kahteen tuntiin. Leivotaan leiväksi (ei alusteta paljoa). Paistetaan 225 noin 30 min uunin alatasolla, itse olen laittanut ylätasolle vesiastian, silloin kuoresta tulee rapea ja sisus pysyy pehmeänä.

Oma rutiinini poikkeaa tuosta hitusen;

Kohotuksen jälkeen, vuoraan uunipellin leivinpaperilla, ja kaavin sitten taikinan suoraan kulhosta pellille, levittäen sen lusikalla sopivaan muotoon ja kokoon. Tässä vaiheessa, leikkaan goudasta sellaisia paksun tulitikun kokoisia paloja, joita asettelen taikinan pinnalle (niiden sijaan, voisi toki laittaa esim. perinteisempiä oliiveja, tms..).

Mulla on fan assisted oven (kiertoilmauuni?), eli paistan ciabattaa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Tuo vesiastiavinkki tosiaan toimii. Ciabatta on aina ihanan kuohkea, ja rapeakuorinen. Gouda-palat pysyvät jokseenkin muodossaan, kuten kuvista näkyy, ja toimivat kivoina suolaisina makupommeina..

DSCN8864.jpg    DSCN8866.jpg

Itse leikkaan yleensä ciabattan 4-6 palaksi, jotka leikkaan vielä sämpylämäisesti, niin että voin tehdä niistä juustosämpylämäisiä voikkoja.

DSCN8868.jpg    DSCN8869.jpg

Sitten perjantaiaamun apteekkireissuun..

Jostain syystä, saan yleensä ihottumaa Irlannissa myytävien laastareiden liimasta, joten mulla on ollut varasto suomalaisia kangaslaastareita (ja muumilaastareita!). Nyt kun olen siirtynyt pikkukenkiin, jotka hiertävät uutuuttaan vasenta kantapäätä, kangaslaastarivarasto on loppumaisillaan, joten päätin mennä aamulla laastariostoksille Dunshaughlinin apteekkiin.

Tein ostokset ja lähdin kävelemään parkkipaikalle, kun tajusin kassin olevan aika painava.. Katsoin kassiin, ja siellä oli vaikka mitä! :O Palasin apteekkiin, kuvitellen että olin vahingossa saanut jonkun muunkin ostokset, mutta he sanoivat, että se olikin goody bag! =D

Luin vasta duunista palattuani Facebookista, että kys. apteekilla oli just sinä päivänä tyrkyllä yllätyksiä asiakkaille =D Sattui siis tosi hyvä tuuri, että menin laastariostoksille juuri perjantaina..

DSCN8870.jpg

Tutkin autossa pikaisesti, mitä kaikkea sain ilmaiseksi.. =) Pullo vettä, esitteitä, Spatone-rautaa, Centrum Advance -vitamiinipurkki (viiden tabun näytepakkaus), Vichy-näytteitä (foundation, ryppyvoide, yövoide), La Roche-Posay -näytteitä (aurinkovoide, silmänympärysvoide, joku punottavan ihon tökötti, anti-puffiness -mömmö, näppylämönjä, ja vielä punottavan ihon kosteutusvoide..), sekä ilmaisvalikoiman huvittavin tuote: Male Erotics eau de toilette!!! =D

Tuota viimeksi mainittua esittelin duunissa R:lle, ja mietin, josko kotona suihkuttelisin sitä, ja iskisin sitten vaikka itseni.

Jos olisi aikaa, rahaa ja energiaa, voisin myös mennä johonkin homobaariin, suihkia Male Eroticsia ilmaan, ja katsoa kun miehet villiintyvät.. (Mielikuvani tuosta oli ainakin hilpeä!)