1. Tiedätkö/muistatko minkä merkkistä hammastahanaa sinulla on käytössä tällä hetkellä? Ostatko aina samaa merkkiä? Miksi?
Se on muistaakseni jotain merkitöntä.. Me saatiin joskus v. 2000 yhdeltä hammastahnatehtaassa työskentelevältä tutulta hillitön kassillinen hammastahnoja, joita piisaa edelleen, eli ei olla moneen vuoteen ostettu.. Siellä oli tupakoitsijoille tarkoitettua, Hollywood Formulaa, paria muuta merkkiä ja sitten tuota ns. merkitöntä, jonka pakkaus on vain valkoinen. Vain yhteen olen törmännyt kaupassa (tai oikeastaan apteekissa).
2. Koska viimeksi vaihdoit hammasharjasi? Kuinka usein vaihdat hammasharjaa? Suositko jotain tiettyä hammasharjamerkkiä? Mistä syystä?
Joulukuussa. Vaihdetaan yleensä matkojen yhteydessä, eli törkeän harvoin.
3. Entä koska viimeksi vaihdoit tiskiharjan? Muistatko minkä merkkinen nykyinen harjasi on? Oletko merkkisidonnainen tiskiharjojen suhteen? Miksi?
Alle kuukausi sitten. En ole merkkisidonnainen, mutta olen muotosidonnainen. Sellainen "Jonna-harjamainen" pitää olla.
4. Ulkomuistista, kerro hinnat seuraaville tuotteille: litra kevytmaitoa, paketti emmentaljuustoa, puoli tusinaa kananmunia, puoli kiloa kahvia sekä 400 grammaa ruisleipää. Onnistuuko? Miksi?
Me ei koskaan osteta litran maitopakkausta, mutta kahden litran kanisteri on kai €1.19 Dunnesissa. En ole muutamaan vuoteen ostanut emmentaljuustoakaan, kun sitä ei edes saa Dunnesista, mutta se mieto cheddar, jota ostan joskus on €2-4, paketista riippuen. Kananmunien hintaa en tiedä, kun mä en koskaan osta niitä (syön kyllä). Me juodaan Nescafe-pikakahvia, jonka hinta vaihtelee purkin koosta riippuen, mutta yleensä ostetaan sellainen reilu €7 hintainen iso purkki. Irlannista ei saa ruisleipää (ellei joku Pohjois-Dublinin puolalaiskauppa sattumalta myy moista, mutta Bray'sta ei ainakaan saa). Mä käyn aika harvoin kaupassa, mutta kun käyn, niin lasken ostoksia yhteen koko ajan, niin en ylitä budjettia. Siksi tavisjuttujen hintoja jää mieleenkin.
5. Onko sinulla jotain bonus- tai plussakorttia, ehkä useampikin? Miksi? Onko siitä/niistä sinulle oikeasti hyötyä? Tunnetko olevasi jonkun kauppaketjun orja vai ostatko esimerkiksi päivittäistavarasi milloin mistäkin kaupasta, riippumatta kauppaketjusta?
No meillä ei ole autoa, eli kauppojen suhteen valikoimaa on jopa kaksi, ellei halua pidempää patikointia - Dunnes ja Superquinn. Meillä on etukortit molempiin, mutta Dunnes on lähempänä ja halvempi, eli siellä käydään aktiivisemmin. Unohdetaan usein ottaa se kortti mukaan, mutta silti pisteitä kertyy, ja toisinaan postittavat etukuponkeja, joista osa on alennuksia ja osa käy kys. ketjun kaupoissa rahasta. Superquinnissa käytetään ne pisteet samantien, kun niitä ei kuitenkaan ehtisi kertyä tarpeeksi jotain etujuttuja varten. Dunnesin naapurissa on HeVi-kauppa, jossa käydään myös, sekä tietty lihakauppa (vaikka Dunnesistakin saa lihaa, mutta lihakauppa on lihakauppa..), mutta sellaisilla kaupoilla ei ole mitään etukortteja. Ennen oli vielä Harvey's - pieni kauppa, josta sai kalaa, riistaa, villisieniä, paikallista hunajaa, yms.. Sieltä saattoi toisinaan löytää vaikka pienen hain. Se lopetti monen vuosikymmenen toimintansa jo muutamia vuosia sitten, mutta paikkaa on edelleen ikävä.
(via)