H tuli tanaan ekaa kertaa juhlapyhien jalkeen, mutta koulu alkaa vasta keskiviikkona, eli hanella ei ollut viela mitaan laksyja. Hanella oli pinkka kirjoja mukanaan - suurin osa oli niita ohuita kirjasia, joita luimme jo viime vuoden puolella, mutta yksi oli paksumpi, ja luimme sen sitten kokonaan. En nyt muista tarkalleen mika sen kirjan nimi oli, mutta siina kerrottiin (oikeista) merien 'hirvioista', eli jattimustekaloista yms.
H luki aika sujuvasti, ja jouduin lahinna auttamaan vain uusien sanojen kohdalla. Daniel tuli myos kaupasta kesken lukuharjoituksemme, ja tervehti myos H:a, jonka jalkeen hanen keskittymisensa vahan hairiintyi, mutta lukeminen sujui silti ihan OK.
Heille oli ostettu jouluksi laptop, digikamera ja fotoprintteri! Eivat vaan viela oikein osaa kayttaa sita laptopia, joten odotellaan etta S:lla on vapaapaiva, ja sitten menen ehka heille opastamaan, tai voivat tulla meille laptopinsa kanssa. Jalkimmainen vaihtoehto olisi ehka parempi, koska heilla ei ole viela nettiyhteytta, mutta meilla on langaton, joten taalla voitais samalla laittaa kaikki paivitykset kuntoon yms.. H ei muistanut tietsikasta mitaan muuta yksityiskohtaa kuin etta se on laptop =)