DIY Christmas decorations

Olen jostain teini-ikaisesta asti tehnyt yleensa jouluksi ainakin yhden neilikka-appelsiinin. Tana vuonna kaytin ensimmaista kertaa lahjanauhan sijaan niininarua, koska meilla ei ollut muuta. Tykkasin kylla tastakin versiosta.
Tarvikkeina siis appelsiini (paksukuorinen ja napakka on parempi), mausteneilikoita ja kapeahkoa nauhaa. Aloita sitomalla nauha jamakasti appelsiinin ymparille. Itse kiepautan sen nelja kertaa appelsiinin ympari, niin etta nauhan valeihin jaa tasaisen kokoiset lohkot. Jos nauha ei meinaa pysya paikoillaan, appelsiinin alapuolelle (=ei lopullisen solmun puolelle) voi tyontaa nauhan lapi nuppineulan, mutta se kannattaa poistaa valmiista appelsiinista, koska appelsiinin kuivuessa, se saattaa pudota lattialle, ja se taas voi olla vaarallista, jos kotona on pienia lapsia tai lemmikkeja..

DIY Christmas decorations

Neilikoiden tyontaminen kuoren lapi on helpompaa, jos kuoreen tekee ensin pienen reian. Itse kaytin kynsisaksia apuna. Aloitan aina laittamalla neilikat nauhan valisten lohkojen paatyihin, missa ne varmistavat nauhan pysymisen paikoillaan (joskin nauha pitaisi sitoa sen verran tiukasti, etta pysyy muutenkin paikoillaan..). Seuraavaksi laitan 2-3 neilikkaa jokaisen lohkon keskikohtaan, ja sen jalkeen arvioin josko lisaan kaksi vai kolme rivia neilikoita jaljelle jaaviin kohtiin.. Jos nauhana kayttaa sellaista tyypillista, helposti kiharrettavaa lahjanauhaa, solmukohdan rusetti kannattaa kihartaa ennen neilikoiden lisaamista.

DIY Christmas decorations

Tuloksena on kaunis ja hyvantuoksuinen koriste, jonka voi ripustaa johonkin (siina tapauksessa, lisaa solmukohtaan nauha ripustamista varten..), tai laittaa vaikka piparitarjottimen koristeeksi. Tama voi myos olla kiva pieni lahja, jos kay jouluaikaan tuttujen luona tms. Tuoksu kestaa useita paivia, ja kun appelsiini kuivuu, neilikat ehka loystyvat hiukan, joten niita voi varovasti tyonnella takaisin paikoilleen.

Christmas oranges

Tein joskus vuosia sitten kokeeksi myos neilikkaomenan, tosin ilman nauhoja. Se istui joulun pienella tinalautasella, ja kuivui lopulta hauskasti, niin etta omena kutistui ja jaljelle jai siilimainen neilikkapallo =D Omenaversiosta kuitenkin valui tahmeaa mehua alustalle, etta en suosittele sellaista ripustettavaksi tai mihinkaan sellaiselle alustalle, mihin voi jaada pysyva tahra.