IMG_20150529_121746.jpg    IMG_20150529_121919.jpg

Heräsin perjantaiaamuna ennen puhelinherätystä, joten ehdin lojua kissojen kanssa, kunnes Caran steppaustreenit virtsarakon kohdalla pakottivat nousemaan..

DSCN9105.jpg

DSCN9106.jpg    DSCN9107.jpg

Keittiön ikkunasta katsottuna, vasemmalla oli sadepilviä, oikealla sininen taivas..

1-DSCN9108.jpg

Mulla oli jääkaapissa pari edellisaamuna keitettyä munaa, joten tein munasalaatin evääksi..

DSCN9109.jpg

Munien lisäksi oli jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, oliiveja, punasipulia, ja itse tehty salaattikastike, jota en viitsinyt sekoittaa erikseen, vaan viskasin ne ainekset sinne salaatin sekaan, ja sekoitin koko satsin (lisäten toki ne kananmunat vasta lopuksi kaiken muun päälle.

Salaatti oli kylmälaukussa iltaan asti, ja pysyi oikein hyvänä =)

IMG_20150529_172345.jpg

Tuli popsittua perjantaina runsaasti oliiveja, kun välipala-automaatissakin oli maustettuja oliiveja, ja oli ihan pakko testata. Hyviä, mutta kymmenen oliivia maksoi euron. Harmi, ettei kuivattua mangoa ole enää ollut valikoimassa =(

Onneksi oli perjantai, kun ahkera sotkija aloitti huutomatsin, jossain vaiheessa iltaa..

Tavallaan ymmärrän, että hän varmasti kokee minut jotenkin ärsyttävänä - hän on vanhempi mies, yrittäjätaustaa ainakin kolmesta eri maasta, ja sitten joku (häntä reilusti) nuorempi nainen huomauttelee jatkuvasti hänen tekemistään virheistä, valvoo duunin laatua, antaa palautetta, kun se laadunvalvonta aiheuttaa hänelle huonon tuloksen, jne..

Kyseessä ei kuitenkaan ole se, että jotenkin pitäisin häntä silmätikkuna, vaan kun hän tekee jatkuvasti huolimattomuusvirheitä, niin en voi jättää huomauttamatta aiheesta, koska me ollaan siellä tekemässä tiettyä duunia, mihin kuuluu paljon tarkkoja sääntöjä, aikarajoituksia, yms., ja jos joku jatkuvasti mokailee, niin siihen on puututtava. Laadunvalvonnassakin on omat sääntönsä, eli jos joku mokaa, pomo saa automaattisesti viestin, jonka seurauksena kehottaa minua ohjeistamaan mokannutta ihmistä, niin en voi jättää ohjeistamatta - jos joku moisesta sitten loukkaantuu, ja ottaa sen henkilökohtaisena ajojahtina, niin ehkä kannattaisi harkita jotain muuta duunia (tai opetella tekemään ne nykyduunit niin, ettei tulisi niitä jatkuvia virheitä)..

Hän oli sitten taas vaihteeksi tehnyt sellaisen peruskauravirheen (en voi tarkemmin kuvailla), ja kysyin aiheesta. Hän kielsi kaiken (kuten tavallista, huoh..), ja eteni sitten tiuskimisen kautta melkein suoraan huutoon, mallia "sinä luulet tietäväsi kaikesta kaiken!", jne..

Totesin, etten tiedä kaikesta kaikkea, ja teen vain duuniani, ja kyllä hän sitten lopulta rauhoittui, mutta minua ärsyttää hänessä myös tietyt asiat (sen asennevian ja huolimattomuuden lisäksi)..

Esim. aina kun hänelle antaa palautetta jostain asiasta, niin hän kieltää kaiken, hän ei ole tehnyt mitään väärin, ei tiedä mistä puhun, jne.. Ja sitten siirrytään siihen, kuinka hän tekee niin paljon duunia, ja tekee minulle joka ilta palveluksen, tekemällä tietyn homman, ettei minun tarvitse..

Niin tuo viimeksi mainittu on sellainen homma, mitä meille tulee vain iltaisin, joten kun me molemmat olemme aina iltavuoroissa, niin se kuuluu meidän tehtäviimme enemmän kuin muille teamilaisille, jotka tekevät iltavuoroa satunnaisemmin (eivätkä toistaiseksi keskiyövuoroa koskaan).

Sitten on keskiyövuorolaiselle kuuluva homma, mutta kun ahkera sotkija oli sen kanssa mokannut rankemman puoleisesti, niin ollaan sittemmin jaettu ne hommat niin, että minä teen sen viimeksi mainitun, vaikka olisin kymppivuorossa, ja hän hoitaa sen toisen homman, kun se on hänelle helpompaa. Tämä toimii, ja kumpikin saa tehdä sellaisen homman, mistä tykkää enemmän.

Niin tuo hänen jatkuva fraasinsa siitä, kuinka hän tekee minulle palveluksen, tekemällä sen toisen homman, on aika ärsyttävä. Ensinnäkään, minä en millään tasolla ole hänen pomonsa, tai muutenkaan asemassa, missä kenenkään tarvitsisi tehdä minulle jotain palveluksia. Olemme kaikki teamin jäseniä, ja teemme jokainen duuneja, jotka meille on osoitettu. (Minä teen tilastollisesti enemmän hommia kuin ahkera sotkija..) Hänen mielestään minun ilmeisesti pitäisi olla kiitollinen siitä, etten joudu tekemään hänenkin duunejaan...? Paitsi että toisinaan joudun - joko niin, että hän jatkuvasti pyytää apuani asioihin, jotka hänen todellakin pitäisi jo osata, tai niin, että minulle jää vähemmän aikaa omien hommieni tekoon, sen takia kun joudun korjailemaan hänen sotkujaan.

Inhottaa myös esim. tehdä laadunvalvontaa kys. ihmiselle, kun tietää miten hän suhtautuu asiaan, jos saa huonon tuloksen. Mutta jonkun on sekin homma tehtävä, ja se on nyt annettu mulle tehtäväksi, niin jos joku vetää herneitä nenään asiasta, se on sitten sen jonkun ongelma.

Me tullaan kyllä normaalisti ihan hyvin toimeen, ja onneksi juteltiin sitten myöhemmin taas ihan normaalisti - olisi ollut ikävä fiilis lähteä viikonlopputauolle, jos duuniviikko olisi päättynyt siihen huutomatsiin, tai sitä seuranneeseen murjotukseen (jota onneksi kesti vain tovin..). Ahkera sotkija on myös lähdössä pian reilun viikon lomalle =D

1-DSCN9120.jpg

Tuossa yllä ei välttämättä näy muuta kuin mustaa - riippuen valosta, koneen asetuksista, jne.. Itse kyllä näen Otavan =)

Tulin siis kotiin, ja laitoin itselleni puhelinmuistutuksen ISS:n (International Space Station - en tiedä sen virallista nimeä suomeksi, mutta kutsun nyt jatkossa avaruusaseman sijaan ISS:ksi) ylilennosta, kun oli kerrankin kirkas taivas.

1-DSCN9124.jpg    1-DSCN9125.jpg

Kuun kohdalla oli hiukan pilviä, mutta muuten taivas oli ihan pilvetön..

1-DSCN9127.jpg    1-DSCN9128.jpg

Huidoin kuvia ihan vapaalla kädellä kameraa pidellen, eli ei tullut kovin kelpoja, mutta tuo pieni valkoinen viiru on siis ISS, joka lensi kaksi kertaa yli, n. kahden ja puolin tunnin välein - spottasin kummatkin ylilennot =) Huimaa ajatella, että niin lyhyessä ajassa, jotkut kiertävät koko planeetan. Kun vertaa vaikka matkaan, jonka saisi taitettua autolla samassa ajassa..

1-DSCN9130.jpg

1-DSCN9139.jpg

Oma koti ja ISS samassa kuvassa (yllä) =D

DSCN9123.jpg    1-DSCN9144.jpg

Reissumiestä ja poppareita, ja sitten menin taas patiolle kyttäämään ISS:ia. Samalla menin käynnistämään lämmitystä (=painamaan sitä aiemmin mainitsemaani nappulaa, joka on talon ulkopuolella), mutta havaitsin kerosiinin loppuneen taas =(

Kohta on uusittava autovakuutus, eli nyt ei ole varaa ostaa kerosiinia, enkä tiedä kannattaako muutenkaan, kun on melkein kesä. Nyt on kyllä ollut muutama aika kylmä yö, että lämmitys olisi kiva juttu, mutta onneksi on lämmin fleece.

1-DSCN9146.jpg

1-DSCN9147.jpg

Noista kahdesta edellisestä kuvasta alemmassa, tuo valkoinen viiru EI ole ISS, vaan joku muu avaruusvempain =D Lensivät ristiin. ISS meni patiolta katsoessani vasemmalle, se toinen vempain meni oikealle. Lienee joku satelliitti, koska kyseessä ei todellakaan ollut esim. lentokone, vaan joku paaaaljon korkeammalla kiertänyt juttu. (Mars hyökkää? Hehe..)

IMG_20150530_132249.jpg

Lauantaina jaksoin herätä vasta puoliltapäivin. Kävin kaupassa (missä oli vihdoinkin kissojen suosikkiruokaa) ja otin räpsyn taidokkaasta pysäköinnistä..

DSCN9149.jpg    DSCN9150.jpg

D tuli käymään - pärrällä. Syötiin lammasjauhelihapihvejä ja perunalohkoja, plus kahviöverit.

Illemmalla katsoin muutaman jakson Masterchef Australiaa, ja nyt katson elokuvaa (The Shipping News), samalla kun blogitan.