Munuaistulehdukseni takia meilla oli parin viikon tauko lukuharjoituksissa H:n kanssa. Tanaan palasimme taas arkeen, ja aluksi H:n isa pyysi mua soittamaan heidan vuokraisannalleen yhden paperijutun takia - meilla meni tovi asian selvittamisessa, kun H:n isa puhuu aika vahan englantia, mutta selvisi sitten lopulta. Hoidin sen puhelun saman tien, ja kun myohemmin saatoin H:n kotiin, vuokraisanta oli jo ilmoittanut hoitavansa asian.
H:lla ei ollut muita laksyja kuin lukuharjoitus - tanaan kirjana oli Nesta and Ned -tarina, Fire in Wild Wood, jossa Nesta ja Ned taltuttavat tulta puhkuvan ison pahan lohikaarmeen vangitsemalla hanet isoon hamahakinverkkoon. Pari viikkoa ilman ohjattua lukemista valitettavasti nakyi, ts. kuului.. H pysahteli paljon lukiessaan, luki ihan tuttuja sanoja toistuvasti vaarin, jne. Toivottavasti voimme nyt jatkaa lukuharjoituksia taas normaaliin tahtiin, niin eikohan han palaa nopeasti aiemmin saavuttamalleen tasolle.
Heilla nakyykin juuri nyt olevan sponsoroitu lukuprojekti menossa. Taalla harrastetaan ilmeisesti aika usein vastaavia juttuja kouluissa, kun naapureiden lapset ovat toisinaan poikenneet vastaavien listojen kanssa pyytamaan sponsorointia. Ideana on siis, etta sponsoriksi suostuvat laittavat nimensa, osoitteensa ja antamansa summan listalle, ja oppilaat sitten toteuttavat sponsoroitavan asian (H:n tapauksessa tahtaimessa on lukea kymmenen kirjaa 30/5 mennessa; hanen tapauksessaan ne kirjat ovat lahinna vihkosia, mutta se on ihan kelpo suoritus hanelle kuitenkin) ja palauttavat sponsorikortit ja keratyt rahat koululle. Ei aavistustakaan mihin rahat varsinaisesti paatyvat! Avasin kuitenkin H:n sponsorilistan antamalla viisi euroa - toivottavasti se rohkaisee vaikka hanen naapureitaan osallistumaan myos..
H naki tanaan ekaa kertaa hanta varten ostamani helmitaulun, ja ihastui siihen. Hanella oli ollut sellainen Sri Lankassa, ja han leikki silla heti innoissaan. Pitanee menna ostamaan hanelle kotiin samanlainen. En antanut omaa helmitauluani, kun hankin sen nimenomaan sita varten, etta siita on apua kun teemme H:n matikanlaksyja. Hanella onkin kuulemma talla viikolla matikan ja englannin kokeet. Matikka menee varmaan ihan hyvin, mutta englannin kokeen tulos riippuu taysin tehtavatyypeista. Jos kokeessa annetaan sanalista, josta pitaa valita oikea sana eri lauseisiin, koe saattaa menna ihan hyvin, mutta jos pitaa itse muodostaa lauseita, se voi menna ihan penkin alle..
Lopuksi pelasimme taas lasten tietsikkapeleja, kunnes saatoin H:n kotiin. Hanella oli 70c rahaa, ja han halusi kotimatkalla kayda yhdessa pikkukaupassa ostamassa jotain pehmean toffeen nakoisia irtokarkkeja. Han sai niita ihan mukavan kokoisen pussillisen, ja kun olimme poistuneet kaupasta, han ihmetteli miksi sai nyt niin monta karkkia, kun oli eilen ostanut samasta kaupasta samalla summalla samoja karkkeja, ja saanut vain kolme tai nelja. Mua jai vahan vaivaamaan se asia - se tamanpaivainen satsi vaikutti 70c:n arvoiselta, mutta huijasiko kauppa aiemmin, kun tytolla ei ollut aikuista mukana? Hmmm..
Pitaisi varmaan vihdoinkin kayda hankkimassa kirjastokortti, niin voisin hakea kesan aikana H:lle lukumateriaalia. Kun kavin viimeksi lahikirjastossa, huomasin etta siella on todella hyva valikoima lastenkirjoja, varsinkin kun itse kirjasto ei kuitenkaan ole mikaan kovin suuri.