DSCN3820-normal.jpg

Torstaiaamuna lähdin taas aikaisin aamulla kohti Naasia, ja olin oikeastaan kiitollinen L-laatoistani (autossa), kun jostain syystä harjoitin sinä aamuna oikein valioluokan ajamista.. No, ei henkilö- eikä materiaalivahinkoja, mutta jos olisin ollut jossain lähiautoissa, olisin varmaan huutanut pää punaisena sille saatanan harjoittelijakuskille, joka ilmeisesti ajoi puoliunessa.. :o Hups..

Vuorilla oli tietysti taas erittäin sumuista ja jokseenkin sateistakin. Pysähdyin Lough Tay'lle, missä oli vielä (hiukan) puhelinkenttää, ja laitoin Maarialle tekstarin, että matkaan menisi ehkä hiukan kauemmin, kun ei taas meinannut nähdä tietä ollenkaan. Mutta onneksi sumu hälveni hiukan jo ennen Sally Gap'ia.

Ongelmarenkaaseenkin olisi pitänyt ottaa ilmaa, mutta Kilmacanogue oli ruuhkainen, ja ajattelin pysähtyä Blessingtonissa bensikselle, vaan olin ehtinyt viikossa autuaasti unohtaa, että siihen aikaan aamusta (myös) Blessington on painajaismainen, kun kaikki vievät samanaikaisesti lapsia kouluun ja/tai ajavat duuniin.. Jokaiselle bensikselle oli tielle asti oleva jono, joten jatkoin suosiolla eteenpäin. Naas ei ollut ihan yhtä ruuhkainen, mutta olin siinä vaiheessa jo sen verran lähellä Maarian kotia, että päätin käydä kotimatkalla heidän lähibensiksellään, kun tarvitsin joka tapauksessa bensaakin.

Tässä nyt yksi esimerkki aamuajeluni haahuilusta; Reitti Maarialle on todellakin mulle tuttu, mutta kun olin kääntymässä pois siitä Naasin keskustan liepeiltä (kuvailematta reittiä nyt liian tarkasti), niin 'heräsin' yllättäen, tyyliin: "shit, ajoin ohi kys. risteyksen", tein seuraavalla sivutiellä u-käännöksen, ja kun olin aikeissa kääntyä takaisin, totesin, että ei kun se olikin seuraava risteys, enkä siis tosiaan ollut missannut risteystäni.. Nauratti ääneen..

Maarialla oli muffinssit uunissa, joten söimme hiukan aamupalaa, ja menimme sitten Maarian autolla Maynoothiin, missä olin käynyt vain kerran aiemmin, ja silloinkin mallia sinne ja takaisin - en edes noussut autosta.

Ostoskeskuksen parkkihalli muistutti Dundrumin ostarin vastaavaa - todella siisti ja mukava. Ja ilmainen! Fanitan ilmaista pysäköintiä, ja saatan ajaa tarvittaessa esim. kauempana olevaan postiin, kun sen lähelle voi pysäköidä ilmaiseksi.

DSCN3830b-normal.jpg

Kerrankin tuli räpsittyä kuvia jostain muustakin kuin ruuasta - tosin räpsin kyllä lounaastakin kuvia.. =D

Aloitimme shoppailemalla hiukan Tigerissa - olin nähnyt netissä suomalaisten tuttujen puhuvan kys. kaupoista, mutta kuulin siis vasta viime viikolla, että heillä on kauppoja myös Irlannissa! Minulle lähin Tiger on muistaakseni Dún Laoghairen ostarilla, missä käyn ehkä kerran parissa vuodessa, tai harvemmin.. Mutta kerron ostoksista lisää myöhemmin, kuvan kera..

DSCN3837-normal.jpg

Sitten menimme kävelylle paikallisen yliopiston 'old campus' (suomeksi?). Todella kaunis..

DSCN3843b-normal.jpg

Joo, leikin hiukan efekteillä, joidenkin kuvien kanssa.. =)

DSCN3846b-normal.jpg

Tämä oli kuin ulkoilmakatedraali.. Käytävä johti vanhalle hautausmaalle..

DSCN3847b-normal.jpg

Kelttiristitehdas.. =P Vaikka noita suuria ristejä on monilla hautausmailla, harvoin näkee noin monia isokokoisia samassa paikassa.

DSCN3848b-normal.jpg

Yllä ja alla sama tönö, eri efektein..

DSCN3855b-normal.jpg

DSCN3859b-normal.jpg

DSCN3854bvuod-normal.jpg

DSCN3861b-normal.jpg

DSCN3864b-normal.jpg

Käytävän toisesta päädystä..

DSCN3867-normal.jpg

Ennen hautausmaavisiittiämme, Maaria oli juuri pohtinut josko rimpaisisi tutulleen, joka on töissä NUI Maynoothin kirjastossa, mutta ei sitten kuitenkaan rimpaissut. Muutamaa minuuttia myöhemmin, satuimme törmäämään juuri siihen ihmiseen! (Ja oli hänellä kaunis koirakin mukanaan..) Sovimme sitten treffit Russell Libraryn ovelle, kun olisimme ensin käyneet siellä hautausmaalla, ja päädyimme saamaan privaattikierroksen kys. kirjastossa, sillä aikaa kun se oli suljettu lounastunnin ajaksi =D Todella mielenkiintoinen paikka.

DSCN3869b-normal.jpg

Tämä 'Disco Stu' on ainoa kuvani kirjaston tiloista - saatoin huomaamatta ottaa salakuvan myös itse kirjastosalista, mutta se oli vaan itselleni, kun vain tässä kohtaa sai kuvata luvalla..

Omat suosikkini kirjastossa olivat todella vanhat karttapallot (vai pallokartat? en muista..), joissa Australiakin oli vielä New Holland, jne. Olisi myös himottanut nähdä heidän vanhoja Raamattujaan, mutta paikka on research library (termi suomeksi?), eli ei sinne voi vaan mennä käpälöimään vanhoja kirja-aarteita. Ovat jopa lisänneet UV-suojat ikkunoihin.

Se muistutti jonkin verran Trinityn Long Room'ia, mutta oli pienempi ja intiimimpi, ja pidin tästä kirjastosta sen takia enemmän.

DSCN3872-normal.jpg

Kirjastovisiitin jälkeen olimme nälkäkuoleman partaalla (ysk..), joten menimme...

DSCN3873-normal.jpg

...Cafe Bon Bon'iin, missä olimme jo etukäteen päättäneet käydä lounaalla.

DSCN3874-normal.jpg

Ihastuimme molemmat heidän minttulimuunsa (siis lemonade - EI mitään kuplajuomaa), joka oli kuin alkoholiton mojito, ja ihmettelimme ettei kummallekaan ollut ikinä tullut mieleen lisätä minttua kotitekoiseen limuun. Heti kun törmään tuoreeseen minttuun (ja kun on varaa ostaa sellaista), aion ehdottomasti tehdä kotona minttulimua!

DSCN3875-normal.jpg

Maarian lounas oli sieni-bruschetta..

DSCN3876-normal.jpg

Mulla chickpea burger (ei aavistustakaan mikä on chickpea suomeksi - en muutenkaan erota mitään herneitä ja papuja toisistaan..). Se oli hyvää, joskin hiukan hankala syödä. Myös salaatti oli hyvä, paitsi ehkä hiukan liikaa selleriä. Rakastan selleriä keitoissa ja lämpimissä ruuissa yleensä, mutta raakana en oikein fanita..

DSCN3877-normal.jpg

Ruuan jälkeen olimme aika täynnä, mutta oli ihan pakko ottaa jotain kakkua..

DSCN3880-normal.jpg

Kakkuja olisi ollut montaa sorttia, mutta jaksoimme vain sitruunakakkuviipaleet. Minulta jäi jopa kahvi kesken, kun ei vaan enää mahtunut!

Kävimme vielä muutamassa kaupassa, ja palasimme sitten Maarialle.

DSCN3886-normal.jpg

Yllä Tiger-ostokseni. Kaksi hupullista sadeviittaa (ovat olleet ostoslistalla jo kauan, haluan sellaiset autovarusteisiini), niskatyyny (autoon), söpö metallipurkillinen laastareita, hapankorpulta näyttäviä ruistikkuja (en ole vielä maistanut), kosketusnäyttökynä (loistava hankinta - helpottaa pienten linkkien/nappuloiden painamista tabletin screenilla, eikä tarvitse putsata screenia niin usein), sormiskeittilauta (K lähetti mulle jo sellaisen, mutta kun näin ne pienet työkalut, oli pakko ostaa..), pari askartelutyökalua, lammasteippiä, sydänteippiä, hammasharjakotelo (kätevä matkoilla), kissa-avainperä (valolla ja äänellä), tarra-arkkeja ja kaksi lahjakassia, joissa kannoin koko satsin..Yhteensä €31.32, eli ei paha.

DSCN3890b-normal.jpg

Katsottiin hiukan lisää Brave-elokuvaa (muttei vielä loppuun asti), ja yritettiin laatikoida yhtä Maarian kissoista, joka kieltäytyy laatikoinnista (eläinlekurikeikkaa varten), mutta ei siitä tullut mitään.. =) Sitten mun olikin jo aika lähteä kotia kohti - bensiksen kautta taas.

Sää oli mitä kaunein (ks. yllä oleva kuva - joka on itse asiassa koottu kahdesta kuvasta), ja suunnittelin ottavani vuorilla kauniita auringonlaskukuvia, mutta kun ehdin vuorille, olikin toki taas hernerokkasumua, prkl..

Näin sen viime viikolla näkemäni mäyrän uudelleen - se oli nyt kuollut, ja ehdin hidastaa sen verran, että saatoin katsoa paremmin.. Sen naama oli littana, niin että joku oli ilmeisesti ajanut naaman päältä, ennenkuin mäyrä-parka oli mennyt siihen tien sivuun.. Mua todella ahdisti loppumatkan ajan.. Siis tiedän että vaikka olisin viime viikolla pysähtynyt johonkin kauemmas ja palannut kävellen (melkoisen matkan) mäyrän luokse, en sittenkään olisi mitenkään saanut siirrettyä sitä autooni tms. Alueella ei myös välttämättä ole puhelinverkkoa (vuoret..) Näin jälkikäteen tietysti keksii kaikenlaisia vaihtoehtoja, joita ei silloin aiemmin tullut edes mieleen, ja saa potkittua itseään oikein kunnolla päähän.. Mäyrä tod.näk. olisi kuollut joka tapauksessa, koska se naama tosiaan oli mallia litteä, mutta silti.. Toivottavasti kuolema tuli suht. nopeasti.. Raastaa kyllä sydäntä, kun asiaa pyörittelee mielessä.. Olen lisännyt "sitten kun on varaa" -hankintalistalleni lisää autovarustelukamaa, mm. tällaisten tapausten varalle..

DSCN3899-normal.jpg

Pysähdyin Lough Tay'lle ottamaan hiukan kuvia.. Yllä sumu, jonka läpi olin juuri ajanut.. (Vertaa edellisen kuvan siniseen taivaaseen!)

DSCN3904-normal.jpg

Sumua oli vielä edessäkin, mutta onneksi vuorten jälkeen kirkastui aika lailla.

Poikkesin vielä Bray Centra'ssa ostamassa hiukan ruokaa, ja ehdin kotiin hiukan ennen kahdeksaa.