Liityin pari paivaa sitten Blipfoto-saitille, missa ideana on postittaa yksi kuva paivassa, ja kuvan on oltava sina paivana otettu. Minusta idea oli mukava, ja samalla tuli selattua muiden kuvia, joihin postitin myos aika monta positiivista kommenttia. Tormasin kuitenkin mielestani holmoon vikaan saitin toteutuksessa.
Ennenkun lisasin sinne yhtakaan kuvaa, saitti kehotti laittamaan omat asetukset kuntoon (siis heidan saitillaan). Yksi kohta oli EXIF data, ja haluaisiko sen jakaa vai ei. Paatin olla jakamatta, kun alkuperaista dataa ei muutenkaan ole tallella kuvieni nettiversioissa, kayttamani tallennustavan takia (jota en aio muuttaa).
Kavi sitten kuitenkin ilmi, etta jos sita dataa ei jaa, niin saitti ei kelpuuta kuvia lapi lisayshetkella, vaan ne menevat hyvaksyttavaksi - siihen taas meni joka kerralla useampia tunteja, eli siella on todennakoisesti yksi henkilo hyvaksymassa manuaalista jonoa, ja han sitten hyvaksyy niita aina ehtiessaan / jaksaessaan / viitsiessaan.. No, olisin kylla tullut viela sen odottelunkin kanssa toimeen, mutta 17.12. kuvani hyllytettiin, seuraavalla ilmoituksella;
Modify a suspended entry
Your Entry was suspended for the following reasons. Please make the required corrections and then click submit

- the photograph did not appear to have been taken on Wednesday 17 December 2008

Your EXIF data does not match the days your images were taken. Not displaying your data does not make any difference.
Tuo oli aika loukkaavaa, koska kuvani oli todellakin otettu nimenomaan sina paivana, ja olin viela hyvaksymisilmoitukseen laittanut maininnan, etta nimean aina kuvatiedostoni paivamaaran mukaan, ja kys. kuvan nimessakin siis oli juuri tuo paivays. Tottahan minka tahansa kuvan pystyisi halutessaan nimeamaan vaikka vaaralle paivalle, mutta miksi valehtelisin moisesta? Ja vaikka joku valehtelisikin, niin eihan kuvablogituksessa kuitenkaan ole mistaan valtionsalaisuuksista kyse, eli sehan olisi lahinna blogittajan oma moka, jos kuvaisi vaikka vaan yhtena paivana vuodessa ja sitten lopun vuotta vaarentaisi paivayksia Blipfoto-saitille.. (Herranen aika sentaan..)
Kirjoitin asiasta heidan forumilleen - huom: kohteliaasti, ja mainitsin viela flickr-linkin samaan kuvaan, etta kavisivat katsomassa kuinka todellakin OTAN joka paiva enemmankin kuin vain yhden kuvan...

Christmas cards

Tanaan sitten olivat hyllyttaneet koko kayttajatunnukseni ja poistaneet sen kirjoitukseni sielta forumilta. Eivat nakojaan kestaneet, etta joku huomaisi (saati osoittaisi) vikoja heidan saittinsa toteutuksessa.
Minun puolestani Blipfoton toteuttajat (huom: siis EN tarkoita talla kayttajia!) saavat pitaa ne paansa syvalla siella perseessaan, minne ovat nakojaan paansa jo tunkeneet. Saapa ainakin paska kiertaa, kun menee perasta ulos ja samantien suusta takaisin sisaan. Vitun runkkarit.. Hmph.