Nokia 6233:ni BP-6M-patteri turposi ja napsautti puhelimen takalevysta yhden pidikkeen rikki, niin etta kansi ei nyt mene enaa paikoilleen, ja vaikka menisikin, niin ei pysy siella, kun se pidike puuttuu.. (Hajonnut osa oli viela niin pieni, etta ehti kadota ennenkuin havaitsin asian.)

Pikaisen googletuksen tuloksena totesin, etta tuota on sattunut muillekin, ja Nokia kuulemma vaihtaisi patterin ilmaiseksi.. No.. Nokialta sitten ohjattiin lahimpaan Nokia-puljuun, joka heidan oman karttansa mukaan on meidan lahella oleva O2-kauppa, mista olin kys. puhelimen ostanutkin, v. 2007. Menin sinne tanaan, mutta sielta ei ainakaan saa mitaan vaihtopatteria - eivat myy akkuja ollenkaan, paitsi uusien puhelimien mukana. (En ole viela tutkinut asiaa, mutta veikkaisin etta tasta seuraa taas tyypillinen Catch-22 tilanne, eli Nokia ohjaa vaan uudelleen ja uudelleen sinne O2-kauppaan, ja siella ei tiedeta eika haluta tietaa asiasta mitaan..)

Koska mulla on taas pari extra-paivaa nyt loppuviikosta, totesin etten selviydy leviavalla puhelimella, joka saattaa toimia tai ei, riippuen siita onnistunko puristamaan patteria tarpeeksi tiukasti paikoilleen, minne se ei enaa turvonneena meinaa mahtua.. Paatin siis lykata Imatran laskujen lyhennyksia, ja kayda ostamassa uuden puhelimen. Olin aamupaivalla napannut sielta O2-puljusta esitteen, ja yllattaen halvempien mallien hinnat olivat suht. kohtuullisia. Katselin ensin 6303i-mallia, mika olisi maksanut €119.99, ja kamera oli 3.2MP. Sitten huomasin 6700 Slide-mallin, milla oli hintaa €149.99, ja kamera oli 5MP. Kys. malli oli tosin esitteessa jarkkyna shokkipinkkina..

Ensin piti tehda H:n kanssa laksyt, joten paasin suht. myohaan liikkeelle.. Menin ensin nostamaan rahaa lahimmasta automaatista (havittyani sita ennen taistelun kys. pankin saittia vastaan - sinne kun toisinaan kelpaa salasana, toisinaan ei, ja talla kertaa siis ei kelvannut, niin etta nyt pitaa taas odotella pankin lahettamaa aktivointikirjetta, jonka jalkeen nettipankki taas saattaa toimia tai ei.. *huoh*). Se ei ollut oman pankkini automaatti, mutta olen joskus kauan sitten onnistunut nostamaan siita rahaa ongelmitta. Saldokin sattui olemaan omissa muistiinpanoissani, eli tiesin tililla olevan tarpeeksi rahaa. Mutta ei.. Automaatti ilmoitti vain, ettei ole oikeutettu suorittamaan kys. toimenpidetta. Vittu! Pankki oli tietty jo siina vaiheessa paivaa kiinni, ja heidan oma automaattinsakin oli sen verran kauempana, etta jos olisin sinne asti kavellyt, en ehka olisi enaa ehtinyt puhelinkauppaan - ja jos sekaan automaatti ei olisi antanut rahaa, olisin ehka vetanyt sellaiset tapporaivarit, etta olisin potkinut sen saatanan pankin ikkunat hajalle, tms.

Rimpaisin siis Danielille ja kysyin missa pain han sattui olemaan silla hetkella (oli ollut tietsikkaosaostoksilla yms.). Han oli sattumalta melko lahella, joten lupasi poimia mut Tescon edustalta. Kysyin sitten, josko hanella sattuisi olemaan €200 kateista, ja hanella oli! Lainasin sitten sen verran, ja han kuskasi mut puhelinkaupan lahelle, joten ehdin kuitenkin puhelinostoksille! Paadyin hopeanvariseen versioon 6700 Slide-mallista, jonka mukana onneksi tuli datakaapeli, ettei tarvinut ostaa sellaista erikseen. (Sain siis palautettua €50 Danielille jo kotiin ehdittyani - jee..)

Kotona sitten tutkimaan uutta luuria, ja havaitsemaan, etta Nokian Ovi-palvelu ei tunnista puhelinta, vaikka seurasin yhteysohjeita tasmallisesti. Vittu mika turha firma.. Onneksi sentaan tavallinen kansionakyma toimii ongelmitta, joten saan siirrettya kuvat helposti koneelle. Kansionakymassa tosin ei nakynyt mitaan kontaktikansiota, eli laptopille tallentamani kontaktit eivat sitten siirtyneet mitenkaan helposti ja katevasti uuteen puhelimeen - ja lopulta paatin naputella niista tarkeimmat manuaalisesti sinne. Tulipa tehtya..

Haluan silti sen vaihtopatterin vanhaan luuriin, koska itse puhelin toimii hyvin. Mulla on siina nyt SIM-korttikin, kun olen aina vastannut kylla, kun O2:lta on tullut viestia, haluaisinko ilmaisen SIM-kortin. Ihan katevaa olla ylimaaraisia numeroita, jos vaikka haluaa kayttaa jotain nettipalvelua, minne pitaa lykata toimiva kannykkanumero, eika valttamatta halua kayttaa omaa numeroa.

Unohdin ostaa creditia, eli en ole viela edes kokeillut uuden puhelimen Facebook- yms. toimintoja :o